МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 675
  • 841
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, някоя имала ли е уговорка с лекар от Надежда за секцио, но без предварително насрочване на дата, а да се изчака бебто само да тръгне и тогава да се извърши секциото. Аз ше говоря с моя лекар, но чак другата седмица и затова ми се искаше да разбера дали има такава практика.
Благодаря Simple Smile

# 601
  • Sofia
По принцип една от идеите на секциото е да не се налага бебето да тръгва само.

Доколкото знам в Надежда като тръгне раждане, раждаш при този, който е на смяна. Ако искаш определен лекар за секциото, е нужно да попаднеш на негова смяна. Това без предварителна уговорка за определена дата, не знам как би станало.

# 602
Аз дали може да питам вече раждалите в Надежда дали има допълнителен пакет за Неонатологичен скрининг? Първото раждане ми беше в Токуда и там се плаща пакет Неонатологичен скрининг който включва ултразвуково изследване на тазобедрените стави за отхвърляне на вродена или предизвикана дисплазия на тазобедрената става при новородените; трансфонтанелна и  абдоминална ехография; програма за скрининг на  вродената глухота и нарушения в слуха чрез ултразвуково изследване.

# 603
Аз дали може да питам вече раждалите в Надежда дали има допълнителен пакет за Неонатологичен скрининг? Първото раждане ми беше в Токуда и там се плаща пакет Неонатологичен скрининг който включва ултразвуково изследване на тазобедрените стави за отхвърляне на вродена или предизвикана дисплазия на тазобедрената става при новородените; трансфонтанелна и  абдоминална ехография; програма за скрининг на  вродената глухота и нарушения в слуха чрез ултразвуково изследване.

Не, нищо допълнително не правят по децата. Само задължителния тест за слуха. Няма допълнителни пакети. Скандално зле е, за частна болница се очаква повече. Единствено което е добре, че не се доплаща за допълнителен престой в неонатологията, но задържат ненужно дълго децата да точат каса.

# 604
  • Пловдив
Колко струва първичният преглед при д-р Стаменов? Имам час наесен, но пропуснах да питам.
Вярно ли е, че изхвърлят всякакви изследвания, които двойката е правила, и назначават такива само при тях на място?

# 605
Не е вярно. Само спермограма може да искат друга и то ако не е правена в клиника за стерилитет и не е по Крюгер. Повечето изследвания са правени в провинцията

Колко струва първичният преглед при д-р Стаменов? Имам час наесен, но пропуснах да питам.
Вярно ли е, че изхвърлят всякакви изследвания, които двойката е правила, и назначават такива само при тях на място?

# 606
  • София
На мен ми се беше случило, че не си дочаках уговорената дата за секцио, бебето тръгна и се обадих на следящият ми лекар, който дойде и ме оперира ( беше 3 сутринта ). Има опции, просто трябва да се уговорите предварително.

Момичета, някоя имала ли е уговорка с лекар от Надежда за секцио, но без предварително насрочване на дата, а да се изчака бебто само да тръгне и тогава да се извърши секциото. Аз ше говоря с моя лекар, но чак другата седмица и затова ми се искаше да разбера дали има такава практика.
Благодаря Simple Smile

# 607
Момичета към кой АГ да се насоча, който има опит с тромбофилията и не я неглижира.
След консултация с хематолог Камелия Милчева при две хомозиготни мутации, тя ми каза, че не вижда нужда от терапия при следваща бременност. Останах с впечатления и от други лекари че много много не я приемат за причина за аборт, а на мен не ми се поема този риск.

# 608
teardrop_4, Благодаря за споделения опит! Дано успея да го уговоря доктора!

На мен ми се беше случило, че не си дочаках уговорената дата за секцио, бебето тръгна и се обадих на следящият ми лекар, който дойде и ме оперира ( беше 3 сутринта ). Има опции, просто трябва да се уговорите предварително.

Благодаря Simple Smile

# 609
Всичко си зависи от лекаря. Някои не са съгласни да са на повикване. Може да се уговорите, но да се окаже, че човека просто не може да дойде (например ако е на смяна в кабинет). Като цяло и аз не виждам смисъл да се чака да тръгне и тогава да се прави секцио. Дори и да си направите уговорка, пак не е гаранция.

# 610
Pastelka, Исках да раждам естествено, но бебчо е вече с доста голяма главичка (360мм), а  съм 37,4 седмица и единственият вариaнт е индуцирано раждане, което аз не искам, тъй като не виждам нищо естествено в цялата процедура, а и може да не се получи.  Остава секцио, и някак ми се иска бебенцето само да тръгне, не да се пришпорва Grinning Нооо..не знам доколко е реално това да се случи, благодаря Ви за коментара Simple Smile

Всичко си зависи от лекаря. Някои не са съгласни да са на повикване. Може да се уговорите, но да се окаже, че човека просто не може да дойде (например ако е на смяна в кабинет). Като цяло и аз не виждам смисъл да се чака да тръгне и тогава да се прави секцио. Дори и да си направите уговорка, пак не е гаранция.

# 611
Pastelka, Исках да раждам естествено, но бебчо е вече с доста голяма главичка (360мм), а  съм 37,4 седмица и единственият вариaнт е индуцирано раждане, което аз не искам, тъй като не виждам нищо естествено в цялата процедура, а и може да не се получи.  Остава секцио, и някак ми се иска бебенцето само да тръгне, не да се пришпорва Grinning Нооо..не знам доколко е реално това да се случи, благодаря Ви за коментара Simple Smile

Много внимавай с тази глава. Аз бях в същото положение. Измерваха главата голяма, но бебето като цяло нормално. Накараха ме да отида за предизвкване. Предизвикваха раждане цял ден, страшни мъки и накрая ми направиха секцио, защото бебчето беш много голямо. Премислете добре нешата и говорете с лекаря. Два вида раждане за един ден е много тежко...

# 612
Pastelka,, да, аз го мислих последните дни и реших, че не искам индуцирано, още повече, че до другата седмица още ще е пораснала главичката и да го мъчат бебето или  пък да се стигне до вакуум и форцепс, не искам по никакъв начин...
Май често процедират с индуцирано раждане в Надежда, на моя приятелка по същия начин са и предложили в 38 г.с. да се направи...

2511 date=1746866585]

Много внимавай с тази глава. Аз бях в същото положение. Измерваха главата голяма, но бебето като цяло нормално. Накараха ме да отида за предизвкване. Предизвикваха раждане цял ден, страшни мъки и накрая ми направиха секцио, защото бебчето беш много голямо. Премислете добре нешата и говорете с лекаря. Два вида раждане за един ден е много тежко...
[/quote]

# 613
  • София
2023 г., родих със спешно секцио. Термина ми беше за ноември. Имах дата за секцио началото на ноември, а родих края на октомври.
По спешност защото в 3:30 ч. през нощта ми изтекоха водите....секциото си ми го направи моя доктор. От болницата му се обадиха и докато ме подготвят той дойде. След това май си отиде на кабинет. Така, че мисля ако си имате уговорен ща дата и да стане по-рано той ще си дойде и ще го направи.

# 614
Здравейте,
Не мисля, че гинекологът е компетентен по темата за тромбофилията.
И аз имам някаква мутация, която обаче не е проблем за бременността, но това се установи от хематолог. По препоръка отидох при проф. Ива Паскалева в 3та градкса болница. Иначе в Надежда двама лекари казаха, че не е проблем (гинеколог и генетик), но следящата ме ЖК искаше да си поставям Фраксипарин. Все пак взех мнението на хематолог като най-компетентно. Успех и лека бременност.

quote author=gabinpf* link=topic=1699984.msg49702341#msg49702341 date=1746863456]
Момичета към кой АГ да се насоча, който има опит с тромбофилията и не я неглижира.
След консултация с хематолог Камелия Милчева при две хомозиготни мутации, тя ми каза, че не вижда нужда от терапия при следваща бременност. Останах с впечатления и от други лекари че много много не я приемат за причина за аборт, а на мен не ми се поема този риск.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт