МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 466
  • 841
  •   1
Отговори
# 780
При мен също, първата бременност разликата между това, което доктора беше измерил и теглото на бебето при раждане беше 30 грама. При доктор Данаил Илиев се следих.

# 781
Аз се следих при д-р Бътева-Христова и съм много доволна. Измери бебето на последният преглед 3.700 кг,  а се роди 3 кг. Оказа се,че апаратурата е дала грешка, заради дългите кости на бебето. Не ме е карала за секцио изобщо. Пускаше коментари,че бебето е голямо и ще се узоря , но по никакъв начин не ме е натискала за операция. Дойде и на раждането, въпреки че не беше на смяна и ме подкрепяше и помагаше през цялото време. Отговаря и на вайбър винаги. Като цяло съм и много благодарна, и при следваща бременност пак ще съм при нея и в Надежда!

# 782
Бях при д-р Арабаджикова. Никога не ме е притискала за секцио, но така съм чувала, че акушерките говорят за големи бебета за да се разколебаеш сама за нормално раждане.

Но това не е толкова важно, повече съм възмутена как ме отпратиха да си търся друга болница. Само аз си знам какъв страх и паника изпитах дали няма да родя по улиците или в някое такси.

Кажете имената на лекарите, хубаво е да се знае?

Не мисля , че плашат майките с кг , за да родят секцио. Аз бях планово за секцио и лекарката (Димова) , ме натисна леко да раждам естествено близнаци , 10 мин преди да вляза за секциото. Аз отказах, акушер Стаменова и каза ,че имам право на избор, а и едното бебе е много малко и спорът бързо приключи.

Пиша какво ми се случи в тази болница за да имат едно на ум мамите, които искат да раждат там.
След като проследявах бремеността си там 6 месеца, ме върнаха за раждане през нощта с 5 см разкритие, а точно преди 2 седмици бях питала дали може да се случи подобно нещо и категорично ми казаха не. Въпросната нощ, дежурният лекар дори се опита да ми пробута да подпиша амбулаторен лист, на който пишеше, че доброволно се отказвам от лечение/престой при тях. Попитахме дали линейка може да ни откара до друга болница, отговориха ни, че в момента няма и трябва да изчакаме 40 мин за нея. Поне ни направиха "услугата" да ни викнат такси.
Освен това, точно предният ден бях на контролен преглед при проследяваща ми лекарка, която дори ми каза, че ще родя скоро и ако тръгна да раждам на следващата сутрин тя ще е на смяна и ще ми помогне. Как може да не знае, че няма места в болницата, явно липсва всякаква комуникация между лекарите и управата на болницата или не им пука!

Друго, което ми направи лошо впечатление е, че през цялата бременност не спряха да ми разправят, че ще родя голямо бебе - 4 кг, а коремът ми беше малък. Същото бяха говорили и на моя приятелка за 2те й деца, които роди там. В болницата, където родих в последсвие, ми казаха, че бебето ще е 3200кг и то се роди 2800кг. Разликата е голяма между това какво ми бяха казали в Надежда и действителните килограми. Моето предположение е, че нарочно говорят така за да се поуплашат бременните и да искат да родят секцио.

# 783
За първи път чувам изобщо някъде да връщат раждаща жена. С какви доводи ви върнаха ? Че няма места ли?
Много странно...
Със сигурност изключително неприятна ситуация.

# 784
Аз се следих и родих в Надежда и също съм много доволна. Следих се при Елка Дачева, като в началото имах инизвестни проблеми с отлепен плоден сак. Слава Богу всичко завърши добре. Тя също измери бебето много точно с малка разлика между деня на измерване и деня на раждане. Колебаех се много дали да раждам секцио или естествено. Тя ме насърчи за естествено и не съжалявам. Възстановяването ми беше доста брзо.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 21:00 от Darly_K

# 785
Извинявам се, но малко не разбрах.. следили сте се в Надежда? отивате в процес на раждане и те ви казват, че няма места и да си ходите? Доста странно ми се струва това честно казано.
Аз се следих в Надежда и родих също там, бях при доктор Михайлович- УНИКАЛЕН. Измери бебето  3000, роди се 2950, те и самите лекари си казват да не се вярва на тия измервания, в Надежда няма да те натискат за секцио туко-така.

# 786
Аз също след инвитро при Стаменов с близнаци се следях при доктор Арабаджикова/уникален професионалист и човек/. В 32г.с се пропука мехура на единя близнак и тя не е спряла да идва в отделението, да се интересува как съм и да обсъждат какво и как да процедираме с доктор Павлова. Добутаха ме до 34 г.с. доктор Арабаджикова каза,че ще са около 2300 и  те се родиха 2380 и 2000 така,че не смятам,че не може да измери бебе. И на мен си ми каза,че ще е секциото в 37 г.с, но се опасява,че ще добутам до тогава и позна. Дори след като се родиха децата понеже бяха в неонатология тя ходеше да ги вижда и да се интересува как са. А колкото до това да ви върнат,ако започва родов процес и да сте пациент на болницата ми звучи абсурдно. Да не спестявате някаква информация с цел хейтене на болницата? Аз съм там от 2015 г. Обиколила съм мн отделения и лекари. Не мога да кажа лоша дума за никой.

# 787
Точно така, през цялата бременност се следях в Надежда. Бях питала и д-р Арабаджикова и на регисратурата дали може да се случи да няма легла и да не ме приемат. Казаха ми НЕ. Тръгнах да раждам и когато отидох в болницата ми казаха, че шефът на родилното отделение бил издал заповед да не приемат повече родилки, нямало свободни легла. Дежурният лекар се опита да ми пробута амбулаторен лист за подпис, на който пишеше, че доброволно се отказвам от лечение/престой при тях. Много грозно изпълнение! Барабар с куфарчето за стволови клетки, което си бяхме приготвили, ме отпратиха. В болницата, в която родих в последствие, също нямаше свободни легла, но ме настаниха на друг етаж. Там ми казаха, че родилки не се връщат, но фактите са си факти.

Извинявам се, но малко не разбрах.. следили сте се в Надежда? отивате в процес на раждане и те ви казват, че няма места и да си ходите? Доста странно ми се струва това честно казано.
Аз се следих в Надежда и родих също там, бях при доктор Михайлович- УНИКАЛЕН. Измери бебето  3000, роди се 2950, те и самите лекари си казват да не се вярва на тия измервания, в Надежда няма да те натискат за секцио туко-така.

# 788
Не е вярно, че не се връщат родилки, където и да било. Даже ми е ясно защо са ви го казали.

Ако наистина не е имало места в послеродова клиника и в патологията, то наистина няма къде да се настани човек.
Нито се случва за пръв път, нито е прецедент.

Звучи много стресиращо наистина да се случи на някой и съчувствам, че сте уцелили точно такова време.
Предполагам и сега след събитията в Майчин дом ще се случва все по - често.
Болницата от край време е препълнена и дори преди 5г, когато раждах за пръв път там, отново имаше такива връщани жени.

Относно теглото, много зависи от структурата на тялото на бебето. Първото ми дете по измервания трябваше да се роди над 4кг - 3260 на раждане. (имаше голяма глава и дълго бедро). Второто 3800, роди се 3670.

На второто ми раждане, между другото, си говорихме с ак. Стаменова, че капацитетът на болницата вече е надскочен над 100%. Та някак не съм изненадана от случката.

# 789
Не само последните събития в Майчин дом, а и вдигането на цените там ще пренасочи още пациенти към други болници. Секциото вече било 2000 и малко лева без да се включват нощувките. Така много хора може да решат, че просто ще изберат частна болница.
Не е вярно, че не се връщат родилки, където и да било. Даже ми е ясно защо са ви го казали.

Ако наистина не е имало места в послеродова клиника и в патологията, то наистина няма къде да се настани човек.

Звучи много стресиращо наистина да се случи на някой и съчувствам, че сте уцелили точно такова време.
Болницата от край време е препълнена и дори преди 5г, когато раждах за пръв път там, отново имаше такива връщани жени.

Относно теглото, много зависи от структурата на тялото на бебето. Първото ми дете по измервания трябваше да се роди над 4кг - 3260 на раждане. (имаше голяма глава и дълго бедро). Второто 3800, роди се 3670.

На второто ми раждане, между другото, си говорихме с ак. Стаменова, че капацитетът на болницата вече е надскочен над 100%. Та някак не съм изненадана от случката.

# 790
Аз раждах преди три години и болницата беше пълна. Докараха от друга болница кувьоз и после имаше бележка долу, че не приемат раждащи преди 36 г.с. Намирам, че коментарът е много полезен. Може би най-добре като започне раждането да се звъни по телефона, за да се провери. Много е неприятно, че са Ви подвели по този начин. Можеха да Ви предупредят. Надявам се да се добре с бебчето и пожелавам да бъде смело и да не се спира пред трудностите 🙂

# 791
Здравейте момичета има ли някоя от вас на която са установили, че има разкрие от осмия месец? От няколко седмици ми казват, че бебчето е доста ниско, но вчера вече стана ясно, че се разхождам и с разкритие около 3 см. Доста се изплаших понеже съм още края на осмият месец.

# 792
Аз съм чувала, че връщат раждащи, но не съм виждала. Отделението е малко и не могат да поемат всички и някак си има логика. Ако няма къде да те настанят или неонатологията е пълна до горе, няма какво да направят. Иначе моето бебе го измериха 1 кг. по-малко. Аз исках секцио, но ме накараха естествено, но не стана защото беше 4+ килограма, а го бяха премерили 3. Май видяха във входа на раждането, че нещо не се случва както трябва, но не ми казаха и продължих с раждането 8+ часа и накрая секцио. Наистина ви завиждам на тези дето ви натискат за секцио, но аз не съм видяла такива доктори.

# 793
Една мама от тук пациент на Стаменов преди 2 г. също беше споделила, че месец преди раждането той я предупредил, че няма места към съответната дата, но не помня за неонатология или кувиози ставаше въпрос. И да се подготви с план Б. Тя се беше притеснила да не е същото положението като дойде време за раждането и решила да смени болницата в последния момент. Случва се да се запълнят леглата, сигурно и по други болници. Но днес да кажат, че утре ще те приемат и да ти откажат на другия ден и то в процес на раждане е наистина не коректно.

# 794
Ами да приемат бременни да се следят при тях според капацитета си, но всичко е за пари! Не ме върнаха по време на бремеността, когато 6 месеца ми цоцаха парите...

Общи условия

Активация на акаунт