Сушене на дрехи без тераса

• 7 879
  • 148
  •   1
Отговори
# 105
След няколко години прескачане на сушилници у дома, взехме сушилня. Грам не съжалявам. Няма къде да простирам нито зиме, нито лете, освен вътре. Зимата разпъвах по три сушилника, за да насмогна с прането. Вечно беше влажно вкъщи. Вече 6 години я ползвам постоянно, всеки ден, понякога и по два пъти на ден. Нищо намачкано нямам, освен ако не е стояло поне ден в сушилнята.

Може ли да споделите марка и модел ба сушилнята?

# 106
  • до най-прекрасния мъж
След няколко години прескачане на сушилници у дома, взехме сушилня. Грам не съжалявам. Няма къде да простирам нито зиме, нито лете, освен вътре. Зимата разпъвах по три сушилника, за да насмогна с прането. Вечно беше влажно вкъщи. Вече 6 години я ползвам постоянно, всеки ден, понякога и по два пъти на ден. Нищо намачкано нямам, освен ако не е стояло поне ден в сушилнята.

T8DBG48S, но е стар модел и не зная дали все още се предлага. Суши много бързо. Макс 1:30 ч и всичко е сухо за прибиране. А детските, понеже са дребни, даже още по-бързо. Не съм теглила прането, но почти винаги пералнята ми е пълна.

# 107
Някой нали си беше купил от тези електрически сушилници. Някакви отзиви?

# 108
Някой нали си беше купил от тези електрически сушилници. Някакви отзиви?
За мен тези сушилници са пълна глупост. Ползвах за кратко в Англия и го махнах.

# 109
И аз ги заглеждах по едно време, с мисълта че би било като да метнеш дреха на топъл радиатор... Обаче после се замислих че е топла пръчка само и останалата част от дрехата вероятно ще си стои влажна още сума време след като частта директно върху пръчката е изсъхнала. Мина ми набързо.
Ако няма възможност за сушилня, като че ли  обикновен сушилник плюс влагоуловител звучат най-добре поне за в повечето домове.

# 110
Всъщност, изобщо не са ми важни тези сушилници. Попитах просто така, от любопитство. Отдавна си имам начин на сушене, който ми е удобен и не планирам засега промени. Благодаря ви все пак за отзивите!

# 111
  • София

T8DBG48S, но е стар модел и не зная дали все още се предлага. Суши много бързо. Макс 1:30 ч и всичко е сухо за прибиране. А детските, понеже са дребни, даже още по-бързо. Не съм теглила прането, но почти винаги пералнята ми е пълна.
Благодаря за споделеното.
А с какви размери е тази сушилня?
По този номер ми излиза AEG, но със стандартни размери ~60*60*82cm
Под този

# 112
  • до най-прекрасния мъж
Да, АЕГ е. Не мога в момента да измеря, но  стандартен размер. Мисля, че заради дръжката на вратата, стърчи малко повече напред. Не е точно 60 см. Би следвало в ръководството за употреба да пише всички размери.

# 113
  • София
Blue.angel, благодаря.

JannyBG, може ли да споделиш модела на компактната сушилня.

# 114
  • Швейцария

JannyBG, може ли да споделиш модела на компактната сушилня.
Klarstein Jet Set. Тя наистина е много компактна, за 3 кг. Няма екстри, има да избереш време и копче за високо или ниско нагряване. Аз я взех от Амазон за 300 евро. Просто аз нямам място за по-голяма, и пералнята ми е толкова малка.
https://www.electronic-star.ch/Haushalt-Wohnen/Haushaltsgrossger … DAKUaAg6CEALw_wcB

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 18:00 от JennyBG

# 115
Аз изчетох темата и ми беше полезна.
Търся вариант за студентска квартира и си мислех за електрическите сушилници, но се отказах.
Вкъщи сме с комбиниран уред пералня + сушилня. Сушилнята ползвам зимата за чаршафи и хавлии. Другото пране на сушилника и включен влагоабсорбатор. На сутринта прането е сухо.

# 116
Линк към тази тема трябва да се сложи във всички теми, касаещи избор и покупка на ново жилище. Направо е ужас какви еквилибристики се налага да правят хората поради липса на тераса или локация на оживен булевард. Не ми стига въображение да си представя как се сушат чаршафи за спалня и завивки върху сушилници по стаи и коридори, включени влагоабсорбатори и аспиратори. Ясно е, че всеки се простира според разполагаемата си черга, ама честно: просто трябва да се забрани строежа и продажбата на жилища !? без тераса.

За да не е пълен спам: съветвам всички, на които предстои да купят сушилня, да изберат уред от възможно най-икономичния клас според финансовите си възможности. Специално при сушилните разликата между класове А++ и В е изключително осезаема в сметките за ток. Сушилните с нагреватели сушат по-бързо, но тези с термопомпа харчат по-малко ток и могат да сушат и със студен въздух, което е важно при дрехи, които са от свиващи се материи.

# 117
Нови нагревателни сушилни на практика няма, дори и най евтините вече са с термопомпа. Енергийните класове отдавна да променени, и са от A до G, като клас А все още почти няма, най икономичните в момента са клас В. Все още има останали от старите класове означения, при тях А+++ се равнява на новия клас В, така че при новите означения клас В, С, че дори и Д е напълно в нормите.

# 118
All Seasons, напълно права си. В обяснението си обаче аз имам предвид и немалката армия от хора, които купуват уреди втора употреба, внос от Германия (и др. държави); техника с транспортни дефекти, друга преоценена и непродаваема по друг начин техника; техника, продавана по фейсбук групи и други подобни алтернативни начини за пазаруване, чиито смисъл аз не виждам, но за някои си е начин на живот. А на такива места, вярвай, сигурно може да се намери и сушилня, захранвана на дърва и въглища. Та смисълът на мнението ми беше, че при сушилните, повече от всяка друга техника, има значение енергийният клас - за да не остане изненадан някой от сметка за ток 300 лв., след като комшиите са му разказали, че със сушене през ден плащат по 50-60 лв. на месец.

# 119
  • София
Защо да се забрани придаването на жилища без тераса, като дори в новото строителство след акт 16 се вади итонга и ПВЦто?!
И да, ако пред мен стои изборът за жилище без тераса в добър квартал пред голямо, в квартал, в който да се чудиш как да се прибереш, ще избера първото. Всъщност вече съм го преживяла този избор.

Дали пък хората не купуват уредите с транспорни дефекти точно защото са правени за друг пазар, имат друго качество и огъната ламарина или драскотините хич не ги притесняват.
Предстои ми да изхвърля една от "топ" комбинираните перални със сушилни продавани в Бг (и на цена е топ), след 7 г. е тотал щета, без да е претоварвана, просто много ползвана.
Ако днес намеря уред с транспортен дефект, отговарящ на изискванията ще го предпочета.

Общи условия

Активация на акаунт