Сушене на дрехи без тераса

• 7 901
  • 148
  •   1
Отговори
# 60
Написах някои щампи.Не всички.
Това е моят опит с тези уреди.За толкова години съм сменила 4 или 5 машини.Затова казах, че 50% от нашите дрехи не минават през сушилня.

# 61
  • Бургас
Дрешката на закачалка и да виси някъде на някой шкаф,врата...

# 62
Имам тераса, но почнат ли да палят печките на дърва зимата, простирам в хола на сушка, под климатика.
Съхнат бързо. Няма мухъл и влага.
А дрехите не се ли вмирисват на застояло?Слагала съм дрехи леко влажни под нашия климатик и после имат една миризма, не на свежо, а точно обратното.

# 63
Тая миризма е от климатика, не от дрехите, трябва да му се чистят филтрите.

# 64
Аз лично ги суша в сушилнята на някаква много лека програма и после ги изваждам леко влажни на преносимия простор в къщи изсъхват за минути, после само сменям със следващите

# 65
  • София
И аз бях измислила нещо подобно като схема. Беше пералня със сушилня Канди и слушах на програмата за ютия.
Още не съм пробвала Беко-то.

# 66
Аз понякога ги слагам на сушилката и после леко влажни в сушилнята да доизсъхнат.

# 67
Някой беше споменал по-горе за сушене на време. Не бих съветвала да се използва при кондензаторни сушилни. Сушенето ня време означава, че 10 мин (например) сушилнята работи на пълна мощност. Накрая или прането не е сухо или дрехите са пресушени/свити. По-скоро да се ползва програма с мерене на остатъчна влажност, при която според избраната степен прането или е с малка влажност за да се глади лесно или е напълно сухо, за да се прибере в шкаф.
Ако прането е от различни материи (както обикновено става) е препоръчително да се ползва автоматична програма. При нея е много по-щадящо сушенето и се избягва риска от повреждане.

# 68
  • София
Моята Канди си ги измисляше сама. Един път ги суши добре, друг път - влажни... Тя и с прането беше така. Луд ИИ. 😁

# 69
  • Тра-ла-ла
Въпросната миризма не е от климатика. Аз я наричам на "гъбясало". Трудно се маха и дори при чисто изпрана дреха/кърпа - при първо изпотяване или намокряне се активира. Според мен се получава когато дадена дреха изсъхва твърде бавно.

# 70
Недобре изпрана дреха е за мен. Щом при изпотяване се вмирисва и на друго. 100 процента.

# 71
Въпросната миризма не е от климатика. Аз я наричам на "гъбясало". Трудно се маха и дори при чисто изпрана дреха/кърпа - при първо изпотяване или намокряне се активира. Според мен се получава когато дадена дреха изсъхва твърде бавно.
Точно от това, плюс пот( мъжка).На моите деца екипите за спорт така се умирисват.Като съхнат бавно се появява тази миризма и няма махане.Кисна ги периодично в дезинфектант за пране.Забелязала съм, че не всички миришат.Не знам от какво зависи.Гледам и да не стоят в пералнята дълго, след като е свършила, защото умирисват всичко.

# 72
  • Тра-ла-ла
Има един една добавка към праха, за махане на миризми

# 73
Живяла съм в квартири без балкон, това са вариантите, които съм пробвала:

- сушилка в стаята - става за летния сезон, за дрехи и при постоянно отворени прозорци. За чаршафи и покривки е кошмар, а ако не са отворени прозорците и няма течение, прането мирише на застояло, както и цялата стая. Поне не се мачка прането.

- въже за простиране опънато на прозореца - става, но зимата дрехите съхнат с дни и замръзват.

- сушилня - това е най-доброто решение според мен, новите имат и програми за деликатни тъкани. Минусите са че дрехите се мачкат много ако е препълнена или ако останат твърде дълго в нея, също така не се препоръчва да ползваш омекотител, няма ефект от него след сушенето и не е добре за уреда.

# 74
  • София
Без колебание сушилня. Всичко друго е компромис, и то единствено финансов (всякакви сушилници и системи заемат повече място). Можете ли да си позволите сушилня, купувате сушилня и решавате проблема. Всичко се суши в нея, вкл. деликатни материи, просто трябва да си гледате програмите. Мачка само ако е натъпкана на макс, което трудно ще стане при съвременните огромни барабани. Или ако оставите изсъхналите дрехи часове наред вътре (новите сушилни ги въртят на кратки интревали по два-три часа след изсушаване, за да се избегне това). Изобщо не знам кой би мислил алтернативи, алтернатива е единствено хубавата тераса/двор, чистият въздух и директното слънце, но тук не се пита това.

Общи условия

Активация на акаунт