🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 5 (13.10 - 20.10)

• 35 119
  • 861
  •   1
Отговори
# 555
Да де, но защо беше нужно да се бъркате в стратегията на отборите?Явно тази стратегия не ви устройва и целите да обърнете играта в друга посока.

# 556
Абсолютно режисирано беше “правилото” на игрите за храна. Криви им изчезнаха сметките и на сценаристите, и на участниците. Стана тя каквато стана. Но е адски дразнещо половината игри, в които играе Бистра, и печели, да са малко или много абсолютно като за нея - равновесие, издръжливост на един крак, в една поза, баланс и т.н. Нещо, което тя като гимнастичка, прави за добро утро. Игрите, които не бяха като за нея мислени, тя ги загуби - по-силовите, стрелбите, и т.н. Ама иначе силен играч била.
Не разбирам Владо как би оправдал коалицията си с нея и Мая пред Кънчо, който му даде гривни, за да “пази” неговите близки и да отсече главата точно на Бистра и Мая? Какъв е този конгнитивен резонанс между думи и действия и накрая “благородни жестове” за бедстващи. Въобще манджа с грозде.
Но колкото и да са ми антипатични Бистра и Мая, никой не ми е по-анти от двата плазмодия Мимо и Нина. Отдавна не съм гледала по-противни плужеци. Нямам търпение Влади, Бистра или който вземе гривната, да прочисти.

# 557
"Слушайте много внимателно! Играч, който постави храна в САНДЪК на друг лагер, различен от своя, автоматично ще се счита от този момент за техен играч. ....
....Дребният шрифт е по-скоро към Алекс и неговото желание да слага провизии в сандъка на Нумеролози.  
Самата концепция да се вменява такова нещо е абсурдна. Всеки в това предаване е свободен да отиде където си поиска, по което време си поиска. Днес ще слагам в техния сандък, ще стана техен член, а утре ще си се прибера при старото племе.
Или не може?
Съвсем недомислена беше тази намеса.

Владо - човек, който на всяка втора дума изтъква благородството си не е благороден.

# 558
Не съм много сигурен, защо доста хора се прехласват по "уникалната" стратегия на Бистра да слага 3ма от един нейния отбор на играта на богатите, като винаги единият губи 2 гривни? Само да сложи четирима от един лагер е по-тъпият вариант. Тя има някаква необяснима мания да се играело за златната гривна, все едно е златен медал от олимпиада. Как един от всичките популисти не му слязоха топките от корема или поне мааалко да се покаже върхът им, че да ѝ кажат , колко е тъпо това? Островният Исус се опита на няколко пъти да ѝ намекне, че е мега дебилно, но не събра кураж да ѝ го каже в прав текст защо и тя , естествено, е без шанс да зацепи. Имаш Рената, която е абсолютният донор на гривни и както казах в предни постове - ако съм аз, всяка игра ще я слагам нея. Няма как от двата лагера да няма някой турист с 3+ гривни и да го сложиш заедно с нея, като добавиш себе си , и още един силен мъж от лагер 3, и ето ти доста голям шанс за 1-4 нови гривни в лагера, а не задължително един от твоя кемп да губи 2, нооо явно мисълта на острова тече наистина на забавен каданс. "Искала да спази примирето с лагер 1, затове САМО Рената слагала" SatisfiedSatisfiedSatisfied . Да, точно така работят пактовете за ненападение, като им цоцаш най-богатия играч с трима от твоите...Гениално.

Явно на Бистра (а и на почти всички на острова с огледа на изборите им за играчи) ѝ куца да разбере най-големите , стратегически приоритети там:

1. Най-важното в играта е да натрупаш възможно най-много гривни в началото по възможно най-лесния начин. Не да избираш да се бият 4ма от друг лагер, не 4ма от твоя, не всякакви други абсурдни комбинации - трябва да изклатиш туристите, преди другите да са го направили още на старта.
2. Второто най-важно е да влизат възможно най-много ЧУЖДИ гривни в твоя лагер, за да се вдигне шансът да се паднете на колелото и да контролираш играта. Просто тези две правила ако следваше поне един от острова, на който се е паднало колелото, неговият лагер гарантирано щеше да е най-богатият, но вместо това се нагледахме на абсурди. Тая златна гривна видяхме, че няма почти никаква власт и общо взето манията на Бистра за нея се върти около една паница храна, и да подържи Мая още малко в играта евентуално.

Гледам, че някои хора мислят, че продукцията режисира хода на събитията в полза на Бистра. Това съм сигурен, че няма как да се направи. Първо колелото беше обсъждано в Надкаст и там разказаха, че едвам са го сглобили, постоянно правило проблеми и такава развалина да се ригне е абсурд. То тежи 50+кг да речем, за да таргетираш желан сектор, трябва да сложиш не знам колко голям и силен магнит, който не знам и къде ще скриеш. Общо взето е напълно изключено да се нарежда колелото.

Това, че игрите били правени в полза на Бистра също е абсурдно. Н.Н. ясно каза, че игрите са избирани ден, два, три по-рано, когато въобще не е ясно кой ще играе в тях. Техният график е толкова нагъсто и всичко е толкова пришпорено, че само им е до това да гласят предаването за някой играч специално. Фактите са , че повечето игри наистина са прекалено лесни, а Бистра се справя добре като цяло на физическата част. Ако нямаше помощ от публиката на логическите елементи, щеше да е загубила половината си игри. Затова и казах, че като зрителите ти решават половината трасе, се създава илюзия за някой, че е по-силен играч, отколкото е. Случаите на Бистра и Рената са точно такива.

И аз не съм фен на касапницата в ИВ, но доста от игрите на Острова трябва да им се вдигне трусността. Всеки път гледам таймера им и те свършват между 5 и 10 минути, което е смешно. А тук говорим, че в тях участват и доста туристи. Самите игри са интересни, но наистина трябва да се направят малко по-трудни, защото повечето са на ниво четвъртокласници, където просто няма какво да объркаш, няма къде да стане обрат и това с времето ще изтъпее на зрителите. Сега е първи сезон и още ни е любопитно, но игри , като тая на Тренера, къде носеше канчетата с вода и други подобни, имаха 0 съспенс и интрига.

@ALF Имам чувството, че наистина подценявате зрителите си (или поне съфорумците) ... Това , че участниците в този сезон не блестят с интелект, не значи, че и тук е така. Ама били сте дали 90 СЕКУНДИ , като сте сложили правила тип "гатанка" и можело, видиш ли, да слагат до сандъка, в ръцете, не знам си какво. Няма как да си измиете ръцете в тая ситуация, че не били се хванали за някакви семантикс играчите. За тия 90 секунди те трябва да ви попитат за поне 5 неизвестни в тия завоалирани правила, на които вие пак ще отговорите "Аааа, аз не знам, кажете вие" и шансът да си екзекютнат стратегията е точно 0%. Също така съм сигурен, че всичките тея ала-бала правила сте ги измислили в последния момент, а не са заложени в играта по дефаулт, така че не се опитвайте да го извъртите някак си, че играчите не са "внимавали", хванахме ви в продукционна намеса ( и то не малка ) , така че го приемете.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 08:38 от tfn2k

# 559
Бистра не е силен играч, просто така се стекоха обстоятелствата, че извади доста късмет на диска, спечели няколко игри с чужда помощ и много силно си повярва и доби самочувствие и арогантност, които я подтикват да е смела и да се хвърля в битките...
Скрит текст:
Но не е по-добра от Вера, Рената, Петя или Марина примерно.
 Просто стана важен фактор в играта, но всичко това е плод на случайността и на малко щастливо стечение на обстоятелствата. Не я харесвам. Нито като играч, нито като човек. Особено като човек.
Дружката й Мая пък явно съвсем е изплискала легена от глад. "Искам всеки да избира когото си пожелае за игри, без никой да се сърди" - каза тази, която откачи, като я избра Влади и какво ли не му чуха ушите на човека, изкара го какъв ли не.  Точно тя да говори за хора, които не искали да ходят на номинации и искали само да си живучкат, е доста шизофренично, предвид това, че описваше себе си, все едно говори за някого другиго обаче.
Щях да се радвам Рената да отупа Бистра, но "Karma is a bitch" и в другата посока.
Кирил и любовните му домогвания - трети път майка и баща. Joy
И още работи мога да кажа, но искам да стоя настрана от негативната енергия и да остана във високата вибрация, затова най-добре да си лягам. Grinning
Скрит текст:

Напълно съгласна - Никакъв силен играч не е. Няколко пъти съм го казвала. Просто е самовлюбена късметлийка с тези победи, натрупвания на гривни, попадения от стрелката. Най-лошото е, че натрупа много опит в битките (които малко май (някои) са наглесени в нейна полза ) . И като дойде време за индивидуалните игри, този опит на трасето ,  ще и е, за съжеление в полза ...  Защото е излизала вече доста често там, а някои други все още стоят на пясъка и  го нямат този опит, случайно или не ...

# 560
Много хубаво се получи Венци да вземе първата игра, на втората беше се тази кой ще я вземе Бистра или Влади и двамата имат достатъчно гривни. Та се тестваха хората един срещу друг.

На първи етап има спасен от златногривния, на втори етап ще има спасени от туристите. Та не е лошо да имаш симпатиите на някой турист.

# 561
# 562
  • Другата България
Само аз ли мисля, че на първата игра Влади игра за Венци?
Хич не бързаше.

# 563
  • София
В първата игра целта не беше бързина, а точност и Венци се справи.
Смешно е как някои игри били "за Бистра". Как не стана ясно, че игрите са измислени и трасето е направеното ПРЕДИ изобщо да има играчи на острова. Никой не седи и мисли: "я, Бистра спечели днес, сега ще й направим игри само за нея".
Влади и Бистра може да не са най-добрите и умните там, но играят, а това е телевизия и показват тези, които действат. Какво да покажат от Мимо, Нина/Ина (дори не ги различавам), Петя - тази коя е точно и какво направи? Ванеса - същото. Марина я запомних, защото е "най-добрата майка" и проля сълзи заради това, Рената - защото е безкрайно лицемерна и объркана. Дзами започна силно в началото, но къде му е играта сега, а Биляна и Берке какво правят, с какво са интересни? Изобщо доста туристи са се събрали там, а това е шоу.

# 564
Не знам кой ги качва откъсчетата, но си чакам дневна доза Венци от игрите вчера. Вместо хороскоп с кафето 😉

# 565
Да избереш трима от твоя лагер срещу един от друг е по-печелившо, отколкото 2:2 или 2:1:1, теоретично.
Да, един от твоите остава с по-малко гривни, но лагерът като цяло не губи (или поне не губи много). Затова избираш трима от своите, и то такива, които са с повече гривни, та дори и да загубят, да не станат бедни.

# 566
  • Буркина Фасо
може и човек да загубиш.

# 567
Да избереш трима от твоя лагер срещу един от друг е по-печелившо, отколкото 2:2 или 2:1:1, теоретично.
Да, един от твоите остава с по-малко гривни, но лагерът като цяло не губи (или поне не губи много). Затова избираш трима от своите, и то такива, които са с повече гривни, та дори и да загубят, да не станат бедни.
Ами не е вярно? За кой по-точно е по-печелившо? За този, който със сигурност губи 2 гривни ли? Двама силни срещу двамата най-слаби с по 3+ гривни е много по-добре от 3ма силни срещу един слаб, където единият силен губи инерция с - 2 гривни. Да не говорим, че ако някой с 3 или 4 гривни от 3мата силни загуби 2 от тях, той става беден и повече няма да участва в игри, докато евентуално не го насадят на елиминационна такава. Така че "теоретично" дори това е далеч от най-правилната стратегия, при положение че вкарваш в беля един от тримата и дори може да бъде елиминиран в последствие 😉.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 09:58 от tfn2k

# 568
  • Враца
Добре де, тия тримата що се правят пак на отшелници-страдалци?

# 569
Затова съм написала, че избираш от своите такива, които са с повече гривни и дори да загубят, да не станат бедни.

Кои са слаби с 3 + гривни? Петя? Ванеса?
Берке? Тренера?
На този етап играчите вече се познават, заложиха няколко пъти на схемата 2:2 и видяха, че сметките им може да се объркат, затова залагат на сигурното (3:1), защото за момента все още е важно в твоя легер да има повече гривни.
В случая Влади бълха го ухапала, че загуби две гривни.

Общи условия

Активация на акаунт