Въпроси за TBI Bank - 3

• 32 028
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Понеже не мога да увелича горната снимка, пише теглене на пари от мобилно приложение? Как се теглят пари от приложението? И защо са дали Маестро карти като нали ги подмениха с Мастър кард?

Не, казвам на картата НЕОН че е тази от приложението, от него е поръчана. Другите, които са с такса виждам че са Maestro и Gold, не знам какви карти са, но явно не са от приложението. На тази НЕОН-а пише "Аpp". НЕОН-а e VISA.

# 166
Да, аз нещо съм се объркала. Неонът си е карта Виза.

# 167
  • София
Здравейте, миналата седмица при посещение в офис на банката ми казаха, че трябвало да ми обновят данните, защото били изтекли. Последваха въпроси за месторабота, длъжност и нетен доход. Имат ли право да изискват такава информация?
Нямам кредит там и не кандидатствам за кредит, отидох в офиса за да внеса пари по сметката си.

# 168
  • София
Да, имат право. Всяка банка го прави периодично - изискването е от КФН и БНБ. След като имаш сметка - клиент си, кредита не е важен.
Викали са ме и в ДСК, ПИБ, УКБ, Пощенска. Не са злоупотребили с исканите данни после.

# 169
Много ми  е странно човек да се притеснява като го питат къде и какво работи, все едно е нещо щой знае какво. В социалните мрежи няма проблем да си споделя какво ли не, обаче институция да ти иска инфо се приема като нещо съмнително.
И са не е камо офтопик, пуснаха ли кешбека?

# 170
Имат право. И аз се възмущавах от същото, конкретно р-ра на заплатата, защото аз я получавам при тях и е тъпо да я декларирам пред служител, но имат право по принцип. В ИнвестБанк попълвам едни километрични въпросници при всяко ходене, че аз рядко се вясвам в офис, та ТБИ са цвете, в сравнение с други банки.

# 171
  • Вече на светло в София
Неон приложението само през телефон ли работи? Възможно ли е да се управлява през компютър?

# 172
Неон приложението само през телефон ли работи? Възможно ли е да се управлява през компютър?

Да, само през телефон е. Целта е по - голяма сигурност - притежаваш телефон с приложението - ти си, по - лесно те идентифицират.
Онлайн банкирането го премахнаха вече.

# 173
Лошото е, че за депозити може да не искаш карта Неон, но няма десктоп версия, да си следиш нещата.

# 174
Не е задължително да я ползваш пък тая карта като не я искаш, тя не пречи с нещо ако просто си съществува. Аз и други неща от акаунта не използвам, примерно шопинг лимита или там какво беше да вземеш нещо на изплащане, даже не знам различни неща ли са това или едно. Но не ми пречат.

# 175
Има хора, които не искат банкиране на телефона. И аз бях така. Имам и ползвам онлайн банкиране от 10+ години, но на телефона отскоро. Преди ТБИ имах ДК в УниКредит. При тях основните неща бяха през приложението, после и в ТБИ. Преди това само от компютър.

# 176
  • Вече на светло в София
Има хора, които не искат банкиране на телефона.
И аз съм така.
Предпочитам компютър. Жалко, че няма как да се ползват по-високите лихви на депозита.

# 177
  • София
Защо да не могат да се ползват по-високите лихви по депозита?

# 178
Ами защото създадените депозити само от приложението са с по - високата лихва

# 179
  • София
Не ми пречи приложението. Инсталирано е на 1 тел., който седи в къщи и картата Неон не ползвам. Държа в нея едни 40 лв за да не я закрият. Така си ползвам лихви за депозита.

Общи условия

Активация на акаунт