Въпроси за TBI Bank - 3

• 32 192
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Само Револют ползвам за плащания на ПОС. Неон си стои с 2 лв.

Сега слушам ТВ, има бойкот на банките. Да не са блокирали плащанията умишлено?
И аз само Revolut.

Може да е хакерска атака.

# 271
Пусна ли са депозити в румънски леи. И то с 5% за 1-месечен депозит - https://tbibank.bg/news/nov-depoziten-produkt-predlagas-novi/
Интересно защо дават толкова висока лихва..

# 272
И на мен ми отказа в Била преди 1-2 месеца. 2 пъти опит за плащане, и накрая кеш на каса. С Била нищо не стана, уж ще проверят, ще видят какво ще каже счетоводителя. Писах им на мейла на TBI и в чата. Върнаха ми на другия ден още парите (два пъти взети). Уж нещо настройвали, май пак нещо ръчкат по тоя шопинг лимит. Оттогава не я ползвам тая карта.

# 273
Преди малко пазарувах, нямах проблем с плащане с Неон. То не се знае и дали са при тях проблемите или другаде.

# 274
  • София
Успях да се свържа с чата след като първо не работеше, после проработи но не отваряше нов случай, а ме пращаше на последния ни провел се чат преди година. Та, потвърдиха че виждат едно неуспешно плащане и три успешни....  До 3 работни дни щели да се свържат с мен от отговорния отдел в централата.

# 275
Ще ти ги върнат.

# 276
Теглих от неон този вечер на банкомат и нямах проблем.

# 277
Днес дарих в кауза на сайта на фондация Павел Андреев и нямаше проблем.

# 278
Днес и аз закрих депозит, правен в офис на TBI. Всичко мина бързо и безпроблемно, точно както го е описал RebelHeart. Без грам подписи хартии и т.н. След около 3-4 мин. средствата бяха прехвърлени в разплащателната сметка с картата НЕОН.

# 279
Няма хартии, още миналата година нямаше. Електронно се потвърждава закриването.

# 280
Каквото и да е, важното е че повече няма да влизам там (надявам се) .

# 281
Интересно защо дават толкова висока лихва..
Защото основният лихвен процент в Румъния е 5.5% и румънските банки дават по 5-6% по депозити в местна валута.
https://www.conso.ro/compara/depozite

Явно им трябват депозити в леи и румънския клон на TBI дава даже 6.6%, което не знам дали е положително или пък повод за притеснение...
https://tbibank.ro/product/depozitul-online/

Имайте предвид, че лихвата изглежда голяма, но разликите в обменните курсове от лев към лея и обратно изяждат поне 1-2 процента според обменящата инситуция.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 19:21 от eleMental

# 282
Някой има ли проблем с приложението днес? Изглежда ме е отписало и не мога да влезна. Искал ми телефонен номер, след това ЕГН и накрая дава грешка, че ЕГН-то вече има телефонен номер към него. Все едно се опитвам да се регистрирам наново, а не да се впиша.

И естествено нямат 24/7 съпорт... Даже не мога да си блокирам картата, защото никой не вдига телефона. ТБИ започнаха добре, но наскоро и приятелката ми имаше проблеми с плащания, чата им се трие автоматично или агента отговаря след час и ако се забавиш и 5 мин затваря искането и трябва да започваш отначало. Все повече се убеждавам, че това приложение и услугите им са пълна нула.

# 283
  • София
Влизам без проблем.

# 284
И естествено нямат 24/7 съпорт... Даже не мога да си блокирам картата, защото никой не вдига телефона.
Не че казвам, че лъжеш, но звъннах преди малко и ми вдигнаха след 10 секунди чакане на 02/8 163 900(алтернативен на платения 0700). Thinking
Избрах 1 за изгубена карта и пак 1 за Neon карта.

Приложението при мен работи нормално.

Общи условия

Активация на акаунт