Въпроси за TBI Bank - 3

• 31 186
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Имат бъгове в приложението, които допускат повторна заявка за карта Неон. И на мен веднъж ми се случи, не довърших докрай и не са ми изпратили втора карта. Иначе те нямат никаква изгода да разпращат дебитни карти.
Кредити не са ми пробутвали, 9 години съм клиент. Не ползвам кредити по принцип.

# 526
Напротив , вземането на стоков кредит върви с отварянето на сметка по която ще се изплаща, а тя върви с картата. А защо изобщо се съгласих на стоков кредит е отделен въпрос и си е моя грешка. Мразя кредити.

# 527
Не е много прясна информацията, но преди 2 години мъжът ми изплащаше климатика към TBI, не е свалял приложението и не заяви карта, внасяше на кештерминал. Не е имало проблеми. Аз също съм доволна от TBI, използвам разплащателната сметка и приложението, ползвам картата като дебитна. От доста време чета темата и оставам с впечатлението, че проблемите идват, когато двете функции се използват едновременно, явно не е доизпипана системата. А, имам и подарък 20лв от играта "месец на жената" Simple Smile

# 528
На практика няма нужда от откриване на такава сметка за изплащане на стоков кредит, Уникредит не откриват такава при техния стоков кредит - имат една обща сметка, по която всички клиенти могат да си погасяват кредитите. Но ТБИ явно са решили друго, въпреки че в договорите им освен личната сметка, са посочили и тяхна сметка, по която също могат да се правят вноски.
Аз лично редовно ползвам стоков кредит, дори и за дребни суми, ако има някаква промоция за 6, 10 и т.н. вноски без оскъпяване при Емаг. Но предпочитам Уникредит - там всичко се попълва онлайн, подписваш с ел.подпис и одобрението става за минути, дори не ми се обажда и техен служител.

# 529
  • Варна
Напротив , вземането на стоков кредит върви с отварянето на сметка по която ще се изплаща, а тя върви с картата. А защо изобщо се съгласих на стоков кредит е отделен въпрос и си е моя грешка. Мразя кредити.
И аз ги мразя, но в случая беше изплащане без оскъпяване и реших да не натоврвам прекалено бюджета точно преди Великден.
Не съжалявам за стоковия кредит, но за "хлъзнатия" неон кредит без да разбера ми стана неприятно..
Знам ще кажете, човек чете какво подписва, но нямах цялото време на света, да чета 27 страници договор от екрана на телефона ми. Никой и дума не каза, че взимам И паричен кредит. Реших, да се доверя.

# 530
И аз ги мразя, но в случая беше изплащане без оскъпяване и реших да не натоврвам прекалено бюджета точно преди Великден.
Не съжалявам за стоковия кредит, но за "хлъзнатия" неон кредит без да разбера ми стана неприятно..
Знам ще кажете, човек чете какво подписва, но нямах цялото време на света, да чета 27 страници договор от екрана на телефона ми. Никой и дума не каза, че взимам И паричен кредит. Реших, да се доверя.

Това не стана ясно кредитен лимит ли е? Или буквалто са ви дали пари.Къде  ви ги преведоха?

# 531
За какво доверие говорим що се отнася до договорни отношения?! Четете какво подписвате!

# 532
Одобряването за стоков кредит не задължава да се отваря сметка в банката, нито да се ползва приложението и карта неон. Това е опция, която вие доброволно избирате. Приложението улеснява управлението на кредита, но в договора има посочени алтернативни варианти за погасяване на вноските. Предполгам, че определени служители не представят информацията коректно, но пък всеки може да се поинтересува допълнително за условията по кредита и ако не го устройват, да не приема.
Ето малка част от условията за закриване на сметка. Те са част от договора за предоставяне на услугата
Скрит текст:
3.4. Закриване на платежнисметки
Общи хипотези за закриване на платежна сметка:
3.4.1. Платежната сметка се закрива: 1/ с писмено 30 (тридесет) - дневно предизвестие от Клиента до Банката, изпратено на
адреса за кореспонденция; 2/ с двумесечно писмено предизвестие от Банката до Клиента , изпратено на последния предоставен
от Клиента адрес, който може да е и електронен адрес; 3/ от изправната страна без предизвестие при неизпълнение на
задължения по настоящите Общи условия и условията на Искането – договор, когато е приложимо;
3.4.2. Ако по някоя от откритите платежни сметки салдото е било 0.00 в продължение на 180 календарни дни без прекъсване и
по същата е нямало движения, Банката има право да закрие съответната сметка без предизвестие и без да е длъжна да изпраща
на Клиента каквито и да било покани, уведомления, съобщения или други ;
3.4.3. Когато е приложимо, за периода от подаване на предизвестието до закриването на платежната сметка, Клиентът няма
право да извършва платежни операции от тази платежна сметка, освен еднократна операция, за целите на закриване на
платежната сметка;

Какво се има предвид с това, че може да бъде закрита платежна сметка при 0.00 лв.   за повече от 180 дни? Аз получих карта, активирах я, но не съм я ползвала, не съм правила първа трансакция или каквото и да е с нея. По картата няма никаква сума. Засега имам сума само по един открит депозит, скоро ще открия втори и след това ще събирам суми в Касичка. Трябва ли да имам сума в Неон и трябва ли да плащам с тази карта?

# 533
  • Варна
Скрит текст:

Това не стана ясно кредитен лимит ли е? Или буквалто са ви дали пари.Къде  ви ги преведоха?
Кредит. 2900 лв, не успяха да ги преведат, отказах го на следващия ден.
Доколкото схванах щяха да го преведат по сметката на картата неон.

За какво доверие говорим що се отнася до договорни отношения?! Четете какво подписвате!
Ясно, де - "Кьорав карти не играе". Ама това ли им е нивото?

# 534
Касичката се зарежда през Неон. Иначе не е задължително да имаш суми в Неон. Аз имам 2 лв.

# 535
Какво се има предвид с това, че може да бъде закрита платежна сметка при 0.00 лв.   за повече от 180 дни?
Написали са го ясно. Всяка банка има право да ти закрие сметката, ако по нея няма активност(входящи/изходящи трансакции с карта или без). 6 месеца без активност и вероятността да ти закрият сметката е голяма.

Ако пък три последователни месеца сметката е на минус, тогава задължително трябва да ти закрият сметката служебно, за да не трупа дългове(законово изискване).

# 536
Битовите сметки вече може да се плащат наведнъж. Обаче не виждам опция за преглед на фактурата?

# 537
Ясно, де - "Кьорав карти не играе". Ама това ли им е нивото?
Ще Ви дам непоискан съвет - повишете финансовата си култура. Ще е само във Ваш плюс.

# 538
Знам, че се обсъди набързо по-рано, но какво мислите за придобиването на банката от Advent?  Ясно, че никой нищо не може да предвиди, но съм отворила няколко депозита, чудя се дали условията им ще се променят. Засега съм доволна от банката, тамън минах изцяло на нея, дори заплатата, но нещо усещам несигурност с тази покупка. Веднъж изпатих от КТБ примамена от високите лихви  и от тогава нямам доверие на нищо. Дано не се променят условията..

# 539
Е не ви ли върнаха парите от КТБ? Иначе промени по вече сключени депозити, и то в банка под надзора на БНБ няма как да има. Очаквам промяна по нови депозити, но ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт