Въпроси за TBI Bank - 3

• 31 349
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
Ако искате по-висока доходност, управлявайте си парите сами. Основната цел на банките е да ви ги гарантират

# 451
  • Варна
Здравейте,
Днес купих уред на изплащане с 0% лихва от ТБИ.
 Това добре, но са ми набутали и кредит от 2900 лв, който не съм искала и не знаех, че взимам, тъй като не прочетох на екрана на телефона ми  27 те страници с договора.
Ясно ми е, че утре ще ходя в офис да правя отказ от договора за този кредит, ще пропусна и колко тъпо се чувствам, че никой не ме уведоми че ми дават освен изплащането на уреда и непоискан кредит,
Въпросът ми е след като направя отказ, мога ли да изискам и ако да какъв документ, че този договор не е валиден и нямам други скрити кредити, които уж съм поискала?

# 452
  • София
Колко струва уреда? Да не би стойността му, която ще изплащаш да е описана като кредит?

# 453
Може да са пробутали някой шопинг лимит /като кредитна карта/.
След като се откажете от договора, може другия месец да си извадите една справка от ЦКР и да проверите так какви кредити стоят. При мен висеше шопинг лимита като кредитна карта там. Няколко пъти им писах да го махнат, след като се отказах от него в 14-дневен срок.

# 454
  • Варна
Колко струва уреда? Да не би стойността му, която ще изплащаш да е описана като кредит?
Не е. В приложението са като отделни опции. Струва 849 лв.
Скрит текст:
Разпечатах си договора и прочетох, че съм се съгласила на кредит 2900 лв, които след  2 седмици щели да са по сметката ми /явно ще седи наличността нула докато стане твърде късно да откажа кредита/

Може да са пробутали някой шопинг лимит /като кредитна карта/.
След като се откажете от договора, може другия месец да си извадите една справка от ЦКР и да проверите так какви кредити стоят. При мен висеше шопинг лимита като кредитна карта там. Няколко пъти им писах да го махнат, след като се отказах от него в 14-дневен срок.
Какъв е този ЦКР? Онлайн ли се проверява?

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 01:27 от Хексе

# 455
Леле доста нагличко и подличко действат. Където погледна по онлайн магазини им се мъдри емблемата, да вземеш продукта на изплащане към тях. Ако действат така, доста хора ще се окажат с кредит. Направо ми се струва невероятно, това което казвате. Няма начин да сключиш договор толкова просто за кредит, или има? Аз затова избягвам да влизам и да цъкам по другите раздели в приложението (за кредитите), понеже им ползвам само депозитите. Да не би да е нещо друго тоя кредит? Щом сега дава на 0-ла?

# 456
  • Варна
Скрит текст:
Не е за друго, баш вчера съм го сключила. За 12 месеца плащам над 300 лв над главницата.
Можеше и да не се усетя, но поне са ми го пратили на мейла със заглавие "договор за кредит за 2900 лв".
Не мога да преценя дали е фирмена политика или служителката така практикува,
Опита се да ми пробута и някаква застраховка от 60 лв за стоковия кредит, но като и казах, че щом има оскъпяване се отказвам, тя ми каза, че не е задължителна и може без нея.

# 457
Абе наглички са. На нас преди 2-3 години, като бях в офис, служителката, която ни обслужваше за откриването на депозит, смени пенсионния фонд на жена ми уж било политика, ама после все пак се искаше потвърждение от самия фонд. Какво беше общото на депозита с фонда ... После други неща - ей така по подразбиране. Май това специално не беше политика на фирмата, че съм го споделял тук и казаха, че няма такова нещо. Тя си беше дилър, продавач към този фонд. Даже се мъдреше над нея - че е дилър на годината или нещо такова, комисиончето да капе. Гледам, че вече я няма в тоя офис, щото гледах коментари че и друг път така е правено по времето, когато ние ходихме. Първо го правят и ако не се усетиш - автоматично влиза в сила.
Та може и при теб да е набутано от служителката - не съм чувал подобни изпълнения. Ще вземе комисионче и така.
Като при операторите - на баба ми предлагаха таблет с интернет, жената отишла да си купи ваучер с телефон с копчета не беше и виждала таблет. Или FUNCALL на операторите, като преподпишеш договор, автоматично ти набутват тоя FUNCALL уж първите месеци безплатно, реално ти не се и усещаш че го имаш, щото другите го чуват, като ти звънят. После се появява левчето в месечната сметка, не поглеждаш (е някои поглеждат) - 12 лв. на година - не е кой знае какво. Ама 1 млн. непоглеждащи потребители по левче, излишно за дразнещата некачествена мелодия, която те залива докато чакаш да ти вдигнат си е 1 млн. лв/мес. от въздуха.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 05:42 от Seiko7075

# 458
Явно е това - neon credit е новото име на шопинг лимита. То е като кредитна карта - ако не го ползвате този кредит, няма да има лихви. Поне при шопинг лимита беше така. И БП лични финанси издават кредитна карта при стоков кредит в някои от договорите им.
ЦКР е кредитния регистър към БНБ. Ако имат електронен подпис, може онлайн да заявите справка. Иначе трябва на място в БНБ.

# 459
Е ако е така, да го обяснят като хората, а не да се стресира жената. Иначе доста нелепо звучи.

# 460
  • Варна
Тук (във файла с договора)обаче си има описани 12 вноски и от кога да ги плащам.

# 461
И в старите им договори за шопинг лимита май беше така. Просто им пускате един отказ в 14-дневен срок, няма да има проблем. И може да им пуснете и една жалба защо процедират така. Дори и да е законно, не е коректно да си пробутват кредитите по този начин.

# 462
И в старите им договори за шопинг лимита май беше така. Просто им пускате един отказ в 14-дневен срок, няма да има проблем. И може да им пуснете и една жалба защо процедират така. Дори и да е законно, не е коректно да си пробутват кредитите по този начин.

Не е некоректно, а подло и гнусно, щото вярно може да вдигне я захар, я кръвно ...

# 463
  • Варна
За триста лева, чак до животозастрашаващи състояния едва ли ще стигна, но е подло и гнусно, да.
Една думичка не мъцна девойката по въпроса. И сега ще си губя времето с глупости.

# 464
Ако имате електронен подпис, може и по мейла да им пратите един отказ, подписан с него. Аз моя така го отказах.

Общи условия

Активация на акаунт