Въпроси за TBI Bank - 3

• 31 177
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Не. Свободни пари е друга сметка. Разплащателна. Имам много отдавна, от нея плащам битови сметки.
Майка ми и тя има, сега ще трябва и там да вкарвам по някой лев.
Благодаря ти, Сейко!

Ааа вярно, сетих се че я споменаваш. Която си си я откривала някога в офис, преди приложението. Еми закрийте ги.

# 556
А, няма да я закривам. Така ми е по-прегледно да си следя разходите.
На майка ще внасям на ръка.

# 557
Току що получих на мейла промени по тарифата и условията на Пощенска. Че и там имам едни депозити. И те тогава горе - долу, пускат подобни условия - след определен период блокиране и закриване. Аз си мислех ами това е нормална предпазна мярка на TBI . Както и при Пощенска, с възможността да можеш да си откриваш сметки онлайн, може да го направиш безброй пъти. Но докато при Пощенска е с такса, а тук безплатно, ще те накарат да се замислиш, като те треснат с 30 лв.

# 558
  • Там...
Днес не мога да влезна в приложението, изписва ми грешен ПИН. Някой друг с такъв проблем?

# 559
Аз си влизам нормално, но ми се е случвало. Май е свързано понякога с интернета.

# 560
  • София
Днес не мога да влезна в приложението, изписва ми грешен ПИН. Някой друг с такъв проблем?
И аз не мога. И с пръстов отпечатък, и с парола ми изписва грешен ПИН.

# 561
  • София
И аз не мога. Още по обяд ми изписва грешен пин.

# 562
Вижте дали не се нуждае от актуализация

# 563
При мен няма проблем. Единствено изискваше допълнително въвеждане на код, който ми изпратиха със SMS-и.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 22:51 от ЧревоУгодник

# 564
  • Там...
Току що ми се появи актуализация, вече всичко е нормално.

# 565
За битовите сметки да поясня.
Днес платих 4 наведнъж. Преди да се потвърди плащането има опция за всяка сметка "детайли" и там се вижда потреблението. За вода, предполагам и за тока също, той излиза към края на месеца.
Също така установих, че мога да си прехвърля пари в касичката директно от друга разплащателна сметка, имам още 2, не само от тази към ДК Неон. Досега май не можеше да се прескочи Неон.

# 566
Днес платих 4 наведнъж. Преди да се потвърди плащането има опция за всяка сметка "детайли" и там се вижда потреблението. За вода, предполагам и за тока също, той излиза към края на месеца.
Също така установих, че мога да си прехвърля пари в касичката директно от друга разплащателна сметка, имам още 2, не само от тази към ДК Неон. Досега май не можеше да се прескочи Неон.

Да, много тъпо за да направиш депозит, трябва да прехвърлиш в НЕОН и от него - допозит. Дано сега да може да се направи депозит направо от Касичката.

# 567

Да, много тъпо за да направиш депозит, трябва да прехвърлиш в НЕОН и от него - допозит. Дано сега да може да се направи депозит направо от Касичката.

Като инсталирах приложението миналия месец, за да открия депозит, в офиса на TBI казаха, че парите от другата банка мога да прехвърля директно по депозитната сметка, но аз първо ги преведох по разплащателната и от нея към депозита.

# 568
За депозити нямам мнение, моите са в евро, нямам в лв. Първо в Неон и после в сметката в евро. Но сега погледнах, може директно да се превалутира от друга разплащателна към тази в евро.

# 569
Видях че планират да въвеждат такса за неизползване на сметката, явно твърде много хора си откриват сметки и не ги ползват, аз също рядко я ползва ако трябва да съм честен. Влиза в сила от 21/07/2025. Но все пак много агресивно подхождат, 30 лева за мен е прекомерно. Доколкото разбирам за действие по сметката се счита превод.

Код:
За извършването на изходящи трансакции от страна на Клиента, Банката блокира всяка Разплащателна 
сметка, сметка „Свободни пари“ и Сметка за основни операции, по която не са извършвани банкови операции
 (освен автоматични операции) за непрекъснат период от 180 дни, считано от деня на последната извършена
операция. Банката има право да приложи такса за всяка блокирана сметка, ако такава е предвидена в Тарифата.
 Разплащателни сметки, които обслужват активни кредити, са свързани с активни дебитни или кредитни карти,
 или сметки със специален режим и предназначение, са изключени.

Код:
Такса за замразена сметка*	BGN 30.00
*Таксата се събира, когато сметката не е използвана за период от 180 дни.

Общи условия

Активация на акаунт