Въпроси за TBI Bank - 3

• 31 162
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Таксата е по-скоро за размразяване, ако ти потрябва сметката. Еднократна.

# 586
От скрийншотове които пуснахте тези дни, аз останах с впечатлението, че автоматични операции по сметки не се считат за движение.
' Когато 180 дни няма банкови операции ( освен автоматични операции ) ..." Не пишеше ли така? Олихвяването би следвало да е автоматична операция.
Точно така. Лихвата няма как да се брои за банкова операция.

Като цяло много се задълбочихте в това. 6 месеца без трансакции банките имат право да закрият сметката. Явно TBI Bank го правят по различен начин и вместо това я закрият, те я блокират и а ако искаш да я отблокират, плащаш такса от 30лв. Това е различното. Вероятно рано или късно и блокираните сметки ще ги закрият служебно.
Това не е ново.

# 587
  • София
За мен е ново. Автоматично ми откриха и еврова сметка, която не ми е нужна, не ползвам и не съм искал. Тя стои на нула години вече, не е закрита.
Казаха, че била във връзка с приемането на еврото, което тогава още беше далечна опция. Аз знам, че това не е вярно, защото автоматично се превалутират настоящите левови сметки, а не се прехвърлят в различни, съответно с друг iban.

# 588
Имам спешен въпрос - как се прави превод от сметката в ТБИ по Револют сметка? Има ли особености? Сметката в револют е на друго лице. Благодаря!

# 589
Имам спешен въпрос - как се прави превод от сметката в ТБИ по Револют сметка? Има ли особености? Сметката в револют е на друго лице. Благодаря!
Няма особености. Избираш "Към друг", пишеш IBAN и следваш стъпките. За адрес пишеш каквото ти хрумне(не помня искаха ли). До секунди еврото ще пристигне в сметката на Revolut. Левове не могат да се изпращат до не български сметки, каквата е тази на Revolut.

# 590
Четейки постнато от DeVa®, новите условия засягат само цитираните сметки Разплащателна сметка, сметка „Свободни пари“ и Сметка за основни операции.
Тези, които са свързани с карта Неон не са засегнати - Разплащателни сметки, които обслужват активни кредити, са свързани с активни дебитни или кредитни карти, или сметки със специален режим и предназначение, са изключени.

Виждам защо така мислите, заради запетаята преди "са". Но на мен ми е странно това понеже ще означава че напрактика никой не е засегнат. Всеки има карта, не коства нищо да имаш карта към сметката си и дори и някой нарочно да се е отказал от нея ще си изиска и така тази промяна излиза че е безефектна.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 10:09 от atom3

# 591
Моята първа сметка в евро я закриха служебно. Потрябва ми за нов депозит и се наложи да си открия нова.

Не всички сметки са с карти. Аз имам 3 разплащателни в ТБИ, а само едната е с карта.

# 592
Добре, не знаех че така си откривате по няколко сметки в един акаунт.

# 593
Просто ги имам преди приложението. От 9 години съм клиент на ТБИ.
А нова сметка може сам да си откриеш през приложението, да.

# 594
Значи от юли месец, ще замразяват, ако не се ползва неон така ли? Аз имам само депозит там,  на не ползвам картата въобще...

# 595
сметката на Картата няма да се замразява, но евентуално евровата (която се открива автоматично с НЕОН сметката), ще се замрази. Аз пак не разбрах, кога се заплащат тия 30 лв., еднократно при замразяването (след 180 дена неактивност) или ако искаш да я размразят. Щото ако не съм ползвал ПРАЗНА сметка 180 дена, няма да ме интересува дали е замразена или не и няма да се занимавам да я размразявам и да плащам за това. По скоро да си я закриват служебно и така. Но важното е кога налагат таксата.

# 596
Ако искаш да ти я размразят. Като е празна, няма нужда от размразяване, откриваш си нова.

# 597
  • София
Евровата сметка не се ли ползва като плащаме в евро в чужди държави и сайтове? Как иначе ще платя директно в евро от левовата сметка? Сигурно става вътрешно конвертиране, нали за това Неон е и с еврова сметка, и в крайна сметка плащането става от еврова сметка на евров терминал/сайт.
Не ми звучи логично да закачат двете сметки и касичката към Неон. За други сметки е логично, всички банки го имат това. Но не е зле да се провери за всеки случай.

# 598
То, когато искам да си изтегля парите от касичка, трябва да минат през левовата/евровата сметка и чак тогава мога да ги пращам някъде другаде в друга банка и тн. , понеже не може директно от касичка към друга банка.
Така, че ако има евров депозит/касичка и не е ползвана сметката определените там дни, пак трябва да се плати, за да си използваш парите. Аз така го разбирам.

# 599
Евровата сметка е към сметка Неон, а за картата пише, че не се отнася.

Общи условия

Активация на акаунт