Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 2

• 11 515
  • 176
  •   1
Отговори
# 165
Не, 12т. Са точките за друг район, в който нямате адрес.

# 166
Sweet_memory, 6-те места не са на СДЯ 66, а на ДГ "Ласка" , която е с яслени групи. Blush

# 167
Да, там е възможно.

# 168
А знаете ли коя дата се гледа при определяне на годините уседналост на детето? Нашето ще кандидатства за първа година в детска градина след яслата и към юли 2025 ще има три години постоянен адрес в София. Дали се взима предвид датата на класиране (месец май) или датата на започване на годината (както и аз се надявам - септември).

# 169
На класиране. Но уседналостта не е на детето, а на родителите.

# 170
[/quote
И нашата уседналост ще я имаме края на май месец,а първо класиране е началото на май...дали ще има шанс при другите класирания се чудя

# 171

Може би аз нещо не разбирам значи. Като чета Наредбата, член 18, към първия критерий има нещо като трета подточка:

"Постоянен адрес на детето на територията на Столична община, който не е променян към датата на класиране"

И отдолу са изброени точките за съответните години.

# 172
Аз това четох по темата:

Постоянен адрес на новородено дете

Постоянният и настоящият адрес на новороденото дете са тези на родителите му. Когато родителите имат различни постоянни адреси, те избират един от тях за детето си. Когато родителите имат различни настоящи адреси, настоящият адрес на майката е настоящ адрес и за детето.

Тоест гледа се уседналост на родителите.

# 173
Здравейте. Не знам дали вече е коментирано, но имам 2 въпроса.
Детето ми е набор 2022 и посещава държавна ясла (градина с яслени групи). Нали автоматично преминава в първа градинска група на същото място, без да се налага да кандидатстваме пак?
И ако решим да кандидатстваме в друга държавна градина, която ни е по-близко, точките пак ли ще са същите (в нашия случай 15) и ако не приемат детето, продължава ли си автоматично в първа група в сегашната градина или се губи мястото? Не знам дали е риск да пробваме да го преместим.
Благодаря предварително!

# 174
  • София
Детето ми е набор 2022 и посещава държавна ясла (градина с яслени групи). Нали автоматично преминава в първа градинска група на същото място, без да се налага да кандидатстваме пак?
Да

И ако решим да кандидатстваме в друга държавна градина, която ни е по-близко, точките пак ли ще са същите (в нашия случай 15)
Да. Ново голямо класиране - пълен брой точки.

и ако не приемат детето, продължава ли си автоматично в първа група в сегашната градина или се губи мястото? Не знам дали е риск да пробваме да го преместим.
Няма риск. Ако не го приемат продължава в досегашната ДГ, стига вие да не го отпишете.

# 175
Цитат на: ivanivan121212

Може би аз нещо не разбирам значи. Като чета Наредбата, член 18, към първия критерий има нещо като трета подточка:

"Постоянен адрес на детето на територията на Столична община, който не е променян към датата на класиране"

И отдолу са изброени точките за съответните години.

По-големите деца ( 2-ра, 3-та, 4-та група) кандидатстват със собствен адрес за градина и училище. Няма как едно дете, което навършва 3 г. в годината на постъпване в първа група да има 3 години уседналост на адрес.

Точките ви за уседналостта ще бъдат актуализирани за класиранията, които следват след датата на навършване на 3 години от регистрацията ви на територията на СО. Не на конкретен адрес, а изобщо в София. Така че, ако сте били регистрирани някъде из общината и после се регистрирате другаде, не започват да текат нови 1-2-3 години от новата регистрация.

# 176
  • София
Момичета, утре обявяват свободните места за новата учебна 2025/2026. Каня ви да продължим дискусиите относно приема в софийските ясли и градини в новата тема:

Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - тема 1

Общи условия

Активация на акаунт