Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 2

• 11 565
  • 176
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Ако детето е на 4г, това се води задължителна предучилищна подготовка.

# 31
Здравейте, извинявам се ако въпроса ми не е за тук. Баткото на 4г. Тръгна на градина от септември, проблема е,че постоянно боледува, а имаме и по-малко дете на 2, в момента са на трети антибиотик за последния месец и половина - може ли зимния период да не го пускам всеки ден за да избегна повторно разболяване, детски надбавки не взимам. Могат ли да ми направят проблем за неизвинени отсъствия?
Ние сме по същия начин.
На 7 ми Октомври тази година тръгна на детска Градина.
На 9 ти Октомври се разболя.
На 17 ти Октомври ходи на детска.
На 18 ти ми се обадиха,че много кашлял съответно го взех от градината.
На 19 ти Октомври вечерта вдигна температура 38.5
0т 20 ти започна да вдига висока температура.
Два дни по 40 градуса.
1 ден 41 градуса температура.
Започнат антибиотик пил е 7дни.
СРП-97.70
СУЕ-40
Две бактерии в носа.
На 12 Ноември тръгна на детска.
На 13 ти Ноември болен.
Сега 1 бактерия в носа.
СРП- 38
И това е посещение на детска градина 3 дни и половина.
Като всеки път боледува все по тежко.
То нека да е задължително посещението на детска градина на 4 г.
Бяхме стигнали до болница.
Смятам да не ходи на детска градина .
Според мен по важно е детето ми от колкото да е болен постоянно.
До година ще го пусна подготвителна група във училището.
Всеки сам си преценява кое е по важно да гледа постоянно как боледува детето му или да ходи на задължителна детска градина.
Миналия месец сме дали 500 лв за лекарства и др.
Сега продължава със това боледуване още пари вървят.
Памела аз мога да дам един съвет гледай да ти е здраво детенцето и да е добре.
Ти си майката и не позволявай да ти се бъркат.
Бързо възстановяване на децата.

# 32
  • София
Децата боледуват - факт! Не си мислете, че като ги спрете и пуснете после пак ще е по-различно. Моите наблюдения са, че боледуват до едно време. После имунитета се засилва и не са така кекави. Ако си мислите, че в училище или предучилищната там ги спират заради сопол или кашлица... Всички ходят с хремата и сополите, защото не могат да си позволят за такова нещо да изпускат материал.

# 33
+1 към горното

Ако не си изгради имунитет сега, после ще преминете през същото като тръгне на училище.

# 34
  • София
И в у-ще да кара предучилищната пак боледуват редовно, за съжаление. От миналогодишен опит с баткото.
По мои наблюдения над майката/аз съм баба/ спря да боледува в първи клас. Имаше по-леки болести, но бързо минаваха.
Но не ходеше на занималня, вземахме я по обяд и си учеше в къщи.
И това ще мине постепенно.

# 35
По въпроса, взимате си бележки от лекар, не ходи на градина. Като се разболее, набеждавате някой друг, вместо децата в градината. Все се намира кой да е виновен, така че няма проблеми.

# 36
По въпроса, взимате си бележки от лекар, не ходи на градина. Като се разболее, набеждавате някой друг, вместо децата в градината. Все се намира кой да е виновен, така че няма проблеми.
.
Като гледам как ги гледат във градината ими става ясно защо боледуват едно след друго.
Изобщо не ги гледат.

# 37
Танчето, не мрънка ли точно ти няколко години, че не приемат детето, после го приеха, отписа го, пак го приеха, а сега не го гледали?

# 38
  • София
Гледайте вие 23 деца сама, свободни позиции има много в яслите. Една сестра с една леля обслужват по над 15 деца. Майките с 1 дете мрънкат, ама на чужд гръб и 100 тояги са малко. Задълженията им са много повече, отколкото в градината. Има дечица, които даже не ходят самостоятелно, какво остава за преобуване, почистване, хранене, обслужване. Я се стегнете малко! Отпишете си детето и си го гледайте до 18 години, после снахата/зетя.
Танче, точно за Тинтява имам много добри отзиви. Познавам повечето персонал, директорката, ама явно все нещо на вас не ви изнася. Търсете проблема на друго място

# 39
Точно, и деца на 4 години няма как да се гледат като бебета. Те са големи. Сами трябва да се загащват, госпожите ги загащват в яслата, от там нататък всичко трябва да правят сами. Първата година в детско заведение е най-трудно, а ако тръгнеш с такава нагласа съвсем. Никога не съм си позволявала да говоря подобни неща за хората, които по цял ден гледат детето ми. А като слушам някои родители как говорят за учителите на децата си и то пред тях, лошо ми става. Какви претенции имат, все едно са наели частна бавачка. Как децата да имат уважение и респект към учителите, ако родителите нямат? Учителите също са хора, не могат да се клонират, трябва да опазят 25 деца за смяната си и евентуално да ги научат на нещо. И моето дете тръгна на ясла и боледува. В момента сме в болница. Нормално е при първото постъпване в колектив, трябва да мине, да гадно е, тежко е, трудно е, но минава.

# 40
  • София
Моите деца тръгнаха първо на ясла. Ами в яслата голямата първата година се скъса да боледува, после в детската разреди боледуванията и от 2-ра градинска почти не боледуваше.
Малката в яслата първата година беше горе долу добре, но втората беше ад. Скъса се от болести. В детската разреди и сега във втора група от септември чак сега се разболя.
Та е неизбежно това с болестите.

# 41
Здравейте, гледам в сайта на исодз календара за текущите класирания и записвания.
На 13 декември е последното текущо класиране за 2024 година. После календара е празен и пише период без класирания.

Въпросът ми е 2025 пускат ли пак текущи класирания или вече е голямото майско?

# 42
Мисля че текущите започват през февруари.

# 43
  • Sofia
По принцип текущите класирания продължават от средата на януари до към края на март.

# 44
Здравейте,
Знаете ли дали има някакъв реален шанс дете да бъде класирано в друга детска градина от втора група, след като е било прието другаде предишната година?
Приеха сина ми с 15 точки в една детска градина в район Овча купел, но имам силното желание догодина (най-късно) да го преместя.
В момента в системата е с 14 точки. Предполагам защото е записан вече някъде. Трябва ли да го отпиша преди класиранията за следващата учебна година, за да бъде с 15 точки пак?

Общи условия

Активация на акаунт