Съсипана коса

• 1 949
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте!
Бях на фризьор ,трябваше да имам руси кичури .
Получих кичури на петна
Имам ли право на рекламация или да си нося съсипаната коса ?
Кичурът Започва рус към средата става оранжев и към края отново рус
Мина месец

# 1
Ради, първо да кажа, че косата ти е много хубава - гъста и здрава. Кичурите са потрес направо. На твое място не бих ходила при същата фризьорка, явно толкова може и според мен съвсем ще те окепази, ако пак отидеш при нея.
Аз допреди няколко години правех само тънки кичури, понеже съм руса и стоеше много хубаво, прикриваше и бели коси. Установих, че или фризьорите масово са станали пълни некадърници, или боите са изключително променени и развалени. На руса коса ставаха същите като при теб и то след 6-8-часов престой  в салон. А моята е права и всяка грешка личи от километър.
Просто спрях да правя кичури, изчаках вече направените да израснат понеже косата беше много увредена. На твое място бих направила същото, ако много те дразнят, може да отидеш да те боядисат в цвят близък до естествения ти. Кичурите ще са малко по-светли и няма да е равен и еднакъв цвета, ще има някаква дълбочина.
Съжалявам за резултата ти, съчувствам ти много като бивша потърпевша.

# 2
  • София
Такива петна се получават понякога, ако има блокирал пигмент от използвани бои в миналото. Затова някои фризьори правят първо тест кичур, за да видят какво се получава по дължините. И аз имах преди филм от боя от фризьорка, уж безамонячна, ама такива "чудни" оранжеви кичури ставаха. Наложи се втори път да се направят на същите места, та да стане що годе приемливо. По-светло и чисто русо се получава само ако косата е абсолютно естествена, нетретирана с боя.

# 3
Сигурно съм сбъркана, но ми харесва косата ти... Месец не е ли много време за рекламация?

# 4
  • По света и у нас
Рекламация чак…. Просто намери нова фризьорка и ходи там.

# 5
  • София
За един месец си се измила поне 8 пъти. Вземи си лилав шампоан или балсам и се матирай.
По принцип, ако се боядисваш русо, все отнякъде избива жълто, така че матиращия продукт е задължителен.

# 6
2 дни след фризьор и писах,че косата е оранжева и не ми харесва ,тя каза да си сложа боя ,но щяло хване и тъмните кичури за това се отказах и за това си мислех,че е нужно тя да я поправи,защото аз й го казах 2 дни след фризьора ...
Имам лилав шампоан и маска ,обаче хващат само светлите кичури ,останалите си седят оранжеви . Фризьорката докато ме правеше каза,че не е нужна ежемесечна поддръжка освен да се мия с лилавия шампоан ! Вчера й писах и тя каза да съм отишла на матиране  и това всеки месец,хубаво де това защо не ми го каза когато ме правеше ,а сега когато й казвам че косата е на петна вместо да поеме вината ме вика да взима още пари ,не смятам че е коректно

# 7
  • По света и у нас
Както казаха по-нагоре, ако не е могла да те направи първия път и ти е дала препоръки сама да се оправяш, толкова може. И да ходиш пак там за поправка, следващия път може да ти изгори косата. Не рискувай.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 01:43 от PriMadonna

# 8
Много хубава коса!

# 9
Прави сте момичета ,по-добре ще е повече да не ходя при нея .
Вчера си купих боя за коса и където успях да разделя светлите кичури от тъмните и най-вече тези които ми вадеха очите с оранжевия цвят боядисах . Надали съм се справила достатъчно добре предвид това ,че се боядисвах сама ,но мисля ,че с наслояване на боя  с времето ще се изсветлят добре оранжевите кичури .

# 10
  • По света и у нас
Супер си, изобщо нямам забележки.

# 11
Прави сте момичета ,по-добре ще е повече да не ходя при нея .
Вчера си купих боя за коса и където успях да разделя светлите кичури от тъмните и най-вече тези които ми вадеха очите с оранжевия цвят боядисах . Надали съм се справила достатъчно добре предвид това ,че се боядисвах сама ,но мисля ,че с наслояване на боя  с времето ще се изсветлят добре оранжевите кичури .
[img width=4/np4a/nhHVy.jpg[/img]

Всичко , което сте написали отговаря на въпросите към мен, защо не ходя често на фризьор и защо не давам фризьор да ме боядисва.
Кошмарни спомени имам и то не 3-4 пъти, а повече от скъпоплатени уж много обучени и можещи фризьорки и един фризьор, който е толкова хвален и харесван уж.
За тези кичури от време-навреме е хубаво да използвате матиращ шампоан, за да се маха жълтото, което неизменно ще се появи.
Иначе вие сте направили чудеса на една съсипана от фризьор коса.
Правете е някаква терапия  - кератинови маски, домашни маски.

# 12
Слагам от матиращия шампоан на OLAPLEX Nº4P Blonde Enhancer,обаче има ефект само към светлите кичури . Обмислям скоро да взема някоя боя на Олиосета ,която да придаде по-хубав нюанс. За жалост се боядисвам сама и не мога да разделя всички кичури и на края остават някои не боядисани 😒

Общи условия

Активация на акаунт