Неспокоен сън

• 347
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте . Имам бебка на 2 месеца и половина , от известно време имаме проблем със спането. Когато я приспивам започва да се дърпа да се бута. Ако успея да я приспя спокойно , след като е заспала спи по 10-15 минути и започва да се мята и да се събужда.Стряска се и се оглежда уплашено. Започва да   вдига високо краката , обръща главичката си на една страна и леко назад и почва да плези езика, започва да си рови из косата. обшо взето успява да спи само в ръцете ми като я оставя на легло или кошара започва да се събужда и прави тези неща, в повечето случаи даже и в ръцвте ми го прави. Дигам я да видя дали ще урихне понеже много урига( имам лек рефлукс и алергия към белтъка на кравето мляко, има и колики ) и започва силен плач с крясъци , изнервя се че и се прекъсва съня. Някой друг нещо подобно да е преминал. Има ли и други бебчета с подобно поведение . Педиатрите казват че всичко е наред.

# 1
Моето бебенце има също много неспокоен сън (3 месеца). Започнах да повивам с една стрес пелена само ръчичките и давам биберонка също, и така заспива. Много късно даже се сетих да го правя, ама пък в първите месеци протестираше да я повивам. Сетих се за повиване,когато видях,че като и хвана ръчичките до тялото да не ги мърда и се успокоява. Може да опиташ, ако не си. Сега като я повия ако се разсърди я гушкам малко и тогава я оставям в кошарката.
При мен заспиваше спокойно и през нощта започваше да прави всичко,което описвате, но със затворени очи. Видимо спи ама не точно. Надявам се скоро да отмине.

# 2
Ох и това пробвах , не търпи да са и повити ръцете, хващам и ги като я приспивам и мен бута. Надввам се просто да си е нормален период от растежа. Като майка за първи път всяко едно движение ми идва странно и започвам да се чудя какво е нормално и какво не. Тя има и колики , понякога си мисля , че и това може да е причина