Раничка ???

• 666
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да ви попитам , изчетох доста по тази тема, но от 3 години имам раничка, досега не съм осъзнавала,че това може да доведе до доста голями проблеми , но миналият ден ,след като посетих друг лекар, ми каза , че това било притеснително, взе ми проби за изследване като:  директна микроскопия и вагинален секрет. Каза ми , че ако всичко излезе отрицателно, ще пуснем и цитонамазка и след това ,ще намаже раничката с ваготил..

Питането ми е , някой третирал ли е раничката с това лекарство.
Раждала съм и съм на 25 години.
Благодаря!

# 1
Раничка на шийката на матката не е безобидно състояние. Вземи мерки, докато е време.
Моят съвет е да отидеш при друг лекар, който да те прегледа с колпоскоп и да ти вземе цитонамазка. Не разбирам защо лекарят ти не го е направил досега.

# 2
Почти всяка втора има раничка, включително и аз и си правя цитонамазка всяка година , за да се следя, дали се променят нещата, за сега съм  в безопасната зона уж

# 3
Ами ще отида на такъв преглед - да.. само да намеря свестен..

Иначе не знам , дали да дам да ме може с това лекарство ваготил.. затова исках да знам ,дали някой са го мазали с такова

# 4
На мен преди години ми я гориха амбулаторно, след това всяка година ходя на преглед - проблем не съм имала - цитонамазката ми е 2 група с клетки в норма.

# 5
На мен преди години ми я гориха амбулаторно, след това всяка година ходя на преглед - проблем не съм имала - цитонамазката ми е 2 група с клетки в норма.

До колкото знам от приятелки, по нови данни не било ок да се гори, а само да се наблюдава,да не стане усложнения.

# 6
И на мен един от най добрите гинеколози в моя град ми каза ,че не се горяла, а се наблюдавала

# 7
Та сега не знам какво да правя с този вагинол,най-вероятно ще искам и второ мнение от лекар.

# 8
Раничките се горят, ако са с някакви изменени клетки.
Аз имах такава с диспластични (предракови) клетки и ми я изгориха с ток преди 15 години, още не бях раждала дори. В моя случай не ставаше и дума да се наблюдава.
Задължително второ мнение с изследвания - цитонамазка, колпоскопия и ако се налага - биопсия от раничката. Тест за HPV също, защото това е основния причинител на поразии по шийката. Ако е положителен - освен обгаряне е наложително и лечение с имуностимулатори. Този лекар много неглижиращо гледа на нещата. Много отдавна за обгаряне се ползвах други методи, като лазер например.

# 9
Имам раничка ,която следя от 3 години насам и която се подобрява. Да уточня,на 42 години съм със намален ЯР. 4ма доктори,2 на 2 за и против горенето. Въпреки че съм с ЧПВ - 2 високорискови щама,в частната клиника прецениха ,че не бива да се гори. Но пък и там не взеха мерки за бактериалната вагиноза.
За себе си съм избрала да не я горя. Имам две биопсии,ще правя пак началото на годината,нямам оплаквания,поне от нея. Макар,че казват,че заразяване с ППБ става по-лесно с наличието й.
Ще преценя напълно след биопсията януари.

# 10
За Пловдив някой да препоръча някой много добър специалист в тази сфера  ?

Общи условия

Активация на акаунт