💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 34 916
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
Млад е, да. Мъжете на тази възраст, особено съвременните поколения, са още деца. Не очаквай от него кой знае какво поемане на отговорност. Обикновено, мъжете, които са осъзнали кякво се случва и са готови за промяната, помагат на жените си още по време на бременността и се грижат за тях. Тези, които са оставили жените си на самотек, вкл.и да се грижат за домакинството сами, вместо вече да се разпределя - са си такива и като се роди бебето. Но вярвам, че с разговори стават нещата, стига да има любов между партньорите. И без скандали и обвинения.

# 691
Млад е, да. Мъжете на тази възраст, особено съвременните поколения, са още деца. Не очаквай от него кой знае какво поемане на отговорност. Обикновено, мъжете, които са осъзнали кякво се случва и са готови за промяната, помагат на жените си още по време на бременността и се грижат за тях. Тези, които са оставили жените си на самотек, вкл.и да се грижат за домакинството сами, вместо вече да се разпределя - са си такива и като се роди бебето. Но вярвам, че с разговори стават нещата, стига да има любов между партньорите. И без скандали и обвинения.

Не мисля че годините са предпоставка дали мъжа е готов или не. Моя мъж е на 30 и е готов и още как. От 18 седмица лежа и пое изцяло домакнството- чистене, готвене, плюс ходи на работа. Свикнал е всичко сам да прави и  самостоятелен. Сега боядиса и шпаклова стаята на бебето и в момента сглабя мебели. Неща за които може да си позволи майстор, но не е от този тип хора. Поддържаме къща на три етажа и голям двор сами. Та не мисля че годините са предпоставка за отговорността на човека

# 692
Има и изключения, но по мои наблюдения са. Мъжете съзряват доста по-късно, особено ако мама ги е дондуркала и още ги дондурка и не са се сблъсквали с трудни житейски ситуации. Просто на балканите възпитанието е такова, че жената прави всичко около бебето и домакинството, мъжът си почива. Което щеше да е ок, ако жената не работеше. А в днешно време доста жени имат по-високи доходи от мъжете си

# 693
От няколко дни вечер получавам болки ,пия но шпа и отминават,снощи имаше и доста повръщане,което ме върна в първите 3м🥲 като изключим това се чувствам добре и енергична,вие как сте момичета?

# 694
Моят мъж наскоро направи юбилейните 30 години . Е, много си го обичам . Прави всичко, може всичко . Не очаквам от него , че ще смени наакано памперсче , не може да стане и през нощта , за да накърми бебчо Joy , но винаги имам едно рамо , на което да се опра, такова щастие е да го гледам как се боричка с малката и как я носи на конче.
Аз днес си правих кичури , утре съм на маникюр.  Все пак и мама трябва да посрещне бебчо хубава. Вие , момичета , правите ли си разкрасителни процедури през бременността? Heart

# 695
Аз си ходих на фризьор, маникюр, глезя се. Но нещо напоследък не съм много здрава сякаш. Първо, хремата ми не минава. От снощи съм с херпес на устата и не зная как би си отразило на раждането, понеже зная, че е вирус.

# 696
Моят също е на 30 и ще сменя памперси и още как. Нито той, нито аз смятаме, че това е само задължение на майката. Помага ми изключително много, откакто съм бременна не съм  пуснала прахосмукачка нито веднъж, боклука не съм доближила, нито пък съм носила каквото и да било тежко. Но и аз не смятам че е от годините. Имам няколко много близки приятелки с деца и когато се е случвало да излизаме с тях, винаги той се е занимавал с децата им, а ние сме си пили кафето на спокойствие. Смятам, че всичко е въпрос на разбирания и осъзнатост, а не на години.

# 697
И моят мъж ще сменя памперси и ще прави всичко, освен кърмене Grin
Иначе още преди да забременея, сме разпределени домакинството, като сега той върши по-голямата част, особено в момента.
Иначе за разкрасителните, аз не мога без тях, действа ми релаксиращо и общо взето си имам рутина всеки месец - коса, лице, мигли слагам също (много фини и естествени да кажа Grin, не от капаците хаха), като сега добавих и маникюр и педикюр, че вече не мога да се правя сама, иначе ми е приятно и общо взето, от над 8 години се правя сама вкъщи. По-добра съм от повечето маникюристки вече Grin Докато намеря някоя, която да ме прави толкова добре, колкото аз се правя, имах 3 неуспешни опита. Сега ходя при едни украинки, но като родя, пак ще се правя сама. Иначе ходя и на лазерна епилация и естетични дермотологични процедури, но разбира се, тях съм спряла сега. Вкъщи е салон за красота и през ден нещо си правя Grin Ноо, аз съм малко извънреден случай, перфекционист за всичко, така че не съм еталон. Но да - не съм спряла с разкрасяването, даже по време на бременността имам повече муза за такива женски неща Simple Smile

# 698
И аз не съм спряла с разкрасителните процедури - ходя си на маникюр, кола маска и пр.

Относно кърменето, гледам клипчета и различни ситуации, но дано всичко е наред и да потръгне както трябва, а и да има добра жена в болницата, която да помогне. Ако не - консултант по кърмене.

Нашият татко не е готов, но като се появи човечето ще свикне някак си Laughing ще ми помага, но не очаквам от него смяна на памперси, дондуркане през нощта (така или иначе ще кърмя, ще иска мама), а само помощ за друга домакинска работа, или евентуално излизане по работа и гледане на бебето. Щом не му е приятна смяната на памперси не мисля да го изнудвам и давам примери как други бащи го правят. А и смятам, че може да бъде много по-полезен с други неща, които са му приятни.

# 699
И моят мъж казва, че няма да сменя памперси, обаче според мен така си говорят. Пък и като остане бебето само с бащата, не.може да чакат майката да се прибере, за да смени памперса. Моят мъж в началото така говореше и за кученцето ни - че няма да му събира аките и да му мие лапи и дупе, сам започна да си го прави, дори не се е налагало да отварям дума Grin
И с бебчетата ще е така, те като си ги припознаят бащите и като си е тяхно, няма да има проблем Blush

# 700
Може би не ме разбрахте правилно с въпроса с татковците.
Както казах имам по-голямо дете, мъжът ми ми помага и се грижи за него, гледа го когато трябва, възпитава, учи и играе с него наравно с мен. Да, за времето в което сме заедно му е избърсал д-то общо взето няколко пъти, но аз и не държа на подобни дреболии. Винаги мисли на първо място за детето да има, после за нас двамата. Та съм сигурна че ще помага с бебето, не знае как, но ще се научи да сменя памперси, как да го държи, как да го оригне и тн.
За в момента аз върша домакинската работа, но не ми тежи така или иначе нямам друга работа, а ако той държи нещо да е свършено, хваща се и си го върши сам. Вкъщи прави абсолютно всичко сам. Нанесохме се преди година и половина в не ремонтиран имот(така де, направи спалнята и се преместихме). Сега имаме 4 готови стаи, има още толкова за правене + стълбище. От до всичко сам си прави или с минимална помощ от приятели. През зимата не работи така че ще е до мен в най-тежките моменти с бебчето.
Стана много дълго. Мисълта ми е, че някакси не го виждам да осмисля това че в началото ще е много трудно, ще сме недоспали, изтощени, няма да имаме възможността и енергията да излизаме и да се събираме както досега(като цяло сме доста контактни, обичаме да има хора в нас, да ходим на гости и по заведения). Просто според мен още не е осъзнал какво предстои защото аз издържам на обичайното ни темпо, снощи например бяхме на гости до 3, онзи ден се събирахме вкъщи пак до 2-3. За нова година сме се записали за ресторант(въпреки че аз не съм 100% сигурна дали няма да сме +1 вече дотогава Grinning )

Аз не съм от най-поддържаните и грижещи се за външният си вид мацки, но чат пат слагам мигли, ходя за почистване на лице. Маникюр си правя сама вкъщи. Общо взето май е това.

# 701
И аз не мисля, че е до годините колко ще помага и колко не.
 Моят приятел също е на 30 и помага много,сигурна съм,че и с бебето ще е така.
Относно социалния живот- да, то е ясно, че ще се промени малко или много и няма да го има това стоене на гости до посред нощите, но пък и мисля, че когато се появи малкия човек ще ни е много по-приятно да сме си вкъщи, дори и само тримата.
Според мен всичко зависи от нагласата на човек, приятелят ми знае, а и иска щом се роди бебето да сме си повече вкъщи и твърди, че няма да му е толкова до излизания, но ще видим. 😄

# 702
Моят мъж не че не иска да сменя памперси , не може физически . Един път бях на фризьор и се наложи да гледа малката за няколко часа,  тя взе , че се наака стабилно . Милият си беше изкарал червата от повръщане . Joy Има хора чувствителни към миризми , затова и не искам да му причинявам подобно нещо  отново.
Но по темата , той осъзнава,  че наближава труден период с много недоспиване . Може би му е прясно, защото каката няма и 2 годинки .

# 703
КРР, можеш ли да препоръчаш дерматологичен център или лекар, от който си доволна ? Simple Smile

# 704
Момичета, много искам да купя боди или гащеризон на бебчо с надпис Born in 2025. Дали сте намирали такива бебешки дрешки някъде като сте пазарували?

Общи условия

Активация на акаунт