💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 34 938
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
38+1 ден съм днес...😁. Каката точно по това време я родих както се казва, а баткото точно в 37ма. И си мисля как раждане с раждане и бременност с бременност ама хич не си приличат...

# 676
Мамчета,снощи имах много силни болки много ниско долу ,не бяха като контракции,а по- скоро като постоянна менструална болка,днес ми няма нищо 🤔 края на 36 седмица съм,с първо бебче,според вас означава ли,че момента наближава 😁

# 677
Или тялото се подготвя, или е било от преумора.
При мен с предишната бременност започна с болки, тип менструални, но в кръста.
Ако имаш съмнения, отиди да те видят Simple Smile

# 678
Аз менструални болки имам отпреди 3 седмици , болки в кръста също. Отначало си мислех , че може да означават нещо, но нищо не се случи. За Ваше спокойствие може да се прегледате. Relieved
Мами, все забравям , но понеже ходим рано на тонове , аз пия по едно кафе преди това . Знам, че не е хубаво да се пият кафета , кола и шоколад , дано не се отразява на бебчо много. Вие спазвате ли някакви препоръки относно кофеиновите напитки и шоколада когато ходите на преглед или тонове ?
Исках да попитам и дали се подготвяте за кърменето , ще кърмите ли , имате ли опасения дали ще се справите, дали бебчо ще засуче добре? На мен ми текат вече зърната .

# 679
Ние на тонове сме по 6 майчета,  на някои бебчетата спинкат по време на тонове. Тогава сестрата, която е там, винаги казва преди да отидем да пием кафе или нещо сладичко,  за да е будно бебчето и да се получат хубави тонове.
Относно кърменето, с първото дете се цедих 8 месеца, тъй като така и не се научи да суче (изкара почти месец в неонатологията, там е ял само от шише).
Трудно е, но не се отказах, знам че от кърмата по-хубаво няма.
Сега се надявам също да имам, а как ще я давам, бебчето ще си покаже 🤗

# 680
Момичета, до кога ви казаха да пиете Магнезия?

# 681
До 37ма седмица го пих аз. Иначе на тоновете ходя пила кафе или хапвала сладко, за да се размърда беба.

# 682
Аз хапвам сладко или пия кафе, преди тонове. Миналата седмица се изкачих до 5тия етаж по стълбите и определено се събуди Grin
Иначе, аз кафе пия по едно на ден.
За кърменето не съм чела нищо, на терен ще си покаже какво е. Определено обаче нямам намерение да се цедя. Ако стане, стане, ако не - здраве

# 683
Аз хапвам сладко или пия кафе, преди тонове. Миналата седмица се изкачих до 5тия етаж по стълбите и определено се събуди Grin
Иначе, аз кафе пия по едно на ден.
За кърменето не съм чела нищо, на терен ще си покаже какво е. Определено обаче нямам намерение да се цедя. Ако стане, стане, ако не - здраве

Е то ако не се изцедиш ще ти е гадно на теб и ще  те боли

# 684
И аз бях на първи тонове. Ядох сладко и пих малко кола преди това. И наистина бяха супер тоновете, беше се събудил. Иначе е доста тихичък.

# 685
Здравейте, момичета! Включвам се съвсем накрая на темата, но ви следя от известно време.
Аз съм на 26, очаквам госпожица с термин 25.01. Имам и любящ батко на 5 години, който няма търпение за срещата с бебето. Включвам се с едно въпросче относно татковците. Изглеждат ли ви вашите мъже готови за предстоящото?
На нашият тати ще му е за първи път бебешкото приключение (момченцето ми е от предишна връзка) и някак не ми се струва готов психически. Знам, че за мъжете е трудно да се осъзнаят преди да се роди бебето, но все пак вятър му вее покрай ушите все още. Аз от друга страна имам съмнения, че срещата с бебче ще е много по-рано. Имам контракции, стягания и тн. Не са болезнени, но с баткото имам същите снимки на "квадратен" корем 10дни преди да родя. Утре съм се наканила да подготвя багажа за болницата и окончателно да наредя стаята в "бебе режим". Grinning
Всичко бебешко съм изпрала, вчера стерилизирах помпа, шише и залъгалки и като цяло май съм готова за големият ден.

Стана много дълго, за което се извинявам само искам да добавя като съвет към момичетата, които искат да кърмят да се информират щателно. Не във всяка болница ще ви посъветват и насочат правилно. Гледайте клипчета за това как трябва да се сложи бебчето на гърда, каква трябва да е захапката, как вие да стимулирате гърдите и зърната и тн. със сигурност ще ви е от полза.

# 686
При нас таткото е напълно готов, да не кажа повече от мен. Но ти си доста млада и ако и бащата е близка до твоята възраст, нормално да не е узрял. Моят мъж е на 38 г.

# 687
Моят изглежда доста адекватен към момента, ходим заедно на академии, гледа разни неща, но имам съмнение, че като се приберем с бебето и двамата ще сме крайно несигурни 😁
Аз искам да попитам след като стерилизирате нещата предварително, къде ги държите, така че да си останат стерилни? На инструкциите на повечето стерилизатори пише, че при затворен капак нещата остават стерилни 24 часа. Ако е така, какъв е смисълът от предварителното стерилизиране?

# 688
Момичета имате ли болки в гърдите?

# 689
КРР, млад е и той. На 29 е.
Съншайн, и на мен много ми се иска да можехме да ходим по академии и обучения и най-вече на курс за първа помощ, но сме от малък град и нямаме такива "екстри". А колкото до стерилизирането, честно казано нямам никаква представа. Ще е полезно ако някое майче хранила с АМ да каже каква е хватката с това стерилизиране. Баткото ми беше изцяло на кърма, шише и биберон изобщо не приемаше. Сега съм със същата нагласа и за госпожицата защото изпитвам някакъв ужас от това да трябва да стана посред нощ да наглася точно еди колко си мл вода с точно еди каква си температура и да сложа точно еди колко си лъжички мляко... Абе с една дума по-лесно е да кърмиш Grinning

Общи условия

Активация на акаунт