💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 34 955
  • 768
  •   2
Отговори
# 75
Привет и от мен. Бях писала преди седмица че имам доста стягания. В крайна сметка при мен тези стягания явно доведоха до скъсяване на шийката и в момента съм в майчин дом на системи. Честно казано не знам какво предизвика такъв развой, неусетно стана при мен, но пък имах 1-2 дни, в които за един два часа на ден имах стягания през 15 Мин и явно не са били съвсем безобидни. Съвет от мен, ако имате подобни оплаквания- почивайте повече и карайте да ви следят шийките на прегледите.

# 76
Привет и от мен. Бях писала преди седмица че имам доста стягания. В крайна сметка при мен тези стягания явно доведоха до скъсяване на шийката и в момента съм в майчин дом на системи. Честно казано не знам какво предизвика такъв развой, неусетно стана при мен, но пък имах 1-2 дни, в които за един два часа на ден имах стягания през 15 Мин и явно не са били съвсем безобидни. Съвет от мен, ако имате подобни оплаквания- почивайте повече и карайте да ви следят шийките на прегледите.

Стискам палци да се закрепят нещата и да удържи шийката до термин!

# 77

Стяганията са безобидни ако са единични  и са без болка. Ти ако си имала през 15 минути това са над 20 на ден.
Моя АГ ми каза, че до 5-6-7 на ден е ок. Въпреки това и аз бях на системи в болницата няколко дни.

# 78
Вие ще се ваксинирате ли против коклюш? Знаете ли къде бременните можем да се ваксинираме?

# 79
  • Пловдив
Аз още се чудя. Личната ми каза, че според нея няма много смисъл - овладени са случаите, нямам контакт с деца, а и най вероятно първия месец до ваксината на бебоците, ще сме главно вкъщи. Ще говоря и с АГ.
Иначе ваксинацията става в РЗИ, като си закупувате предварително самата ваксина.

# 80
  • България
Вие ще се ваксинирате ли против коклюш? Знаете ли къде бременните можем да се ваксинираме?

Да, питах 2 различни АГ и казаха, че дори противогрипната е препоръчителна за мен и мъжа ми. Имунитета на майката е понижен, а бебчетата нямат против коклюш, та така предаваме една защита. Новите ваксини в сравнение с 20 години нямат такива странични ефекти. Единствено старите ваксини имат по-дълга защита, а с новите трябва през 10 години да мине имунизация.

И на мен ми казаха за РЗИ.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 12:19 от Lady_Kalinka

# 81
Да, аз имам и още едно дете в градинска възраст, което носи всякакви неща от градината, затова се реших да си я сложа.

# 82
  • Варна
Здравейте, бъдещи мамчета! Досега само ви четях, но реших и аз да се включа в очакване на нашите  януарчета 😍 В 25 г.с. съм, но бебето върви по-голямо с около седмица, терминът ми е за 25 януари.
Досега всичко вървеше нормално, нямах оплаквания, гадене и всички придружаващи екстри. Засъжаление преди два дни получих тъмно кафяво-червено зацапване, което страшно много ме изплаши. Веднага отидохме до следваща АГ, каза че всичко с бебчето е наред, плацентата е на място, няма отлепване. Каза ми лежане вкъщи, и ако се усили течението или получа болка да отивам към болницата. Почти го няма вече, само няколко капчици и то много светло зацапване, усещам пърхането на бебчо, но още съм притеснена и след обяд ще отида до дежурния в МД за да ме прегледа.
Не разбрахме от какво е, бях настинала и се питам дали може да е това, при някой дали се е случвало от настинка...?

# 83
Аз съм получавала бледорозово зацапване с първата бременност когато развих цистит. Може да е от настинката. Щом са Ви прегледали си почивайте повече и не се притеснявайте , защото не е добре за бебчо , но ако има болка, веднага се прегледайте отново.   Heart

# 84
В 9-10 г.с след настинка и аз имах кафяво зацапване, минимално количества, което продължи около седмица. Не се притеснявай и не се претоварвай. Хапвай повече плодове, богати на витамин C.

# 85
Dani_mam заради честите стягания посети АГ или просто се падна на преглед? Бързо възстановяване пожелавам!

За ваксините - в миналата тема отговорих с категорично не.

Нямала съм настинка до момента, освен в началния етап на бременност и тогава имах много леко зацапване, та не знам дали е възможно да е от нея. Щом сте минали преглед при АГ и е установил, че всичко е наред, значи няма какво да ви притеснява. Щом това не ви устройва напълно и сте неспокойна, да, по-добре направете още едно посещение.

# 86
Dani_mam заради честите стягания посети АГ или просто се падна на преглед? Бързо възстановяване пожелавам!

За ваксините - в миналата тема отговорих с категорично не.

Нямала съм настинка до момента, освен в началния етап на бременност и тогава имах много леко зацапване, та не знам дали е възможно да е от нея. Щом сте минали преглед при АГ и е установил, че всичко е наред, значи няма какво да ви притеснява. Щом това не ви устройва напълно и сте неспокойна, да, по-добре направете още едно посещение.

Благодаря! Направо отидох в спешното на майчин дом. Измериха шийка 18мм , фуниевидна, което не им хареса и ме задържаха на кормагнезий. Макар че вече 5 6 дни седя тук, пак си имам по 15тина контракции. Казват че това е максимума на денонощие. Но поне засега положението не е по зле, казаха че е ок за 28 29 гс тая шийка (?) и няма фуния сега (което значело че е започнала леко да се отваря). Дано да устискаме още бая

# 87
Имай предвид, че в началото усещането е почти като нищо 😂 някакво пърхане, където не знаеш бебе ли е, от червата ли е. И аз съм с първа бременност и си е голям мерак. Девойката с предна плацента ми е разположена седалищно ниско долу и нейните движения все не мога да ги заснема. То и коремът ми вече ми пречи да виждам от долната страна какво става😂 Вчера мъжът ми ми вика - станала си като къща 🤣 При мен е един голям корем и това е, другаде почти не съм качила.

Започнах да усещам това бебе със задната плацента, днес на 2 пъти само тупти нещо вдясната ми страна на корема. И съм напълно убедена, че е то. А и на фаталната се оказа, че и то първо ще излиза като цяло Grinning Като цяло съм и в трите теми Януари, Февруари и Март понеже сметнах,че от последната седмица на декември ще съм в 31ва г.с., което автоматично означава, че от там трябва да бъда в готовност по всяко време да се родят до март. Те никога не излизат на време хаха. Отделно имам наистина един за мен притеснителен въпрос,  ако се усещам, че не наддавам само на корем, но и на крака , дупе и ръце, но съм вече +16кг отгоре в 20г.с. автоматично означава ли, че аз съм наддала кг, а бебета е възможно да са взели само примерно 4-5кг, другите да са мои? И другият ми въпрос е ако съм в калориен дефицит, ще вземат ли от мен натрупана храна, която желаят и минералите и витамините само и само за да си наддават те? Все пак всички казват, че бебетата изцеждат майката до последно.

# 88
  • Варна
Все пак отидох до дежурен лекар в МД. Оказа се, че имам лесно разраним полип на шийката, което според лекаря е нормално и безопасно на този етап. Прегледа и бебчето, и с него всичко е наред 😍
Успокоихме се с ММ, два дена почти не бяхме спали и изобщо не съжалявам, че потърсих второ мнение.

# 89
Тъкмо щях да пиша предположение за полип.
И аз втория месец бях болна, и имах зацапване за 3 дни, което съвпадна и с датата на цикъла,  та реших, че си е цикъл. По-късно разбрах, че съм бременна.
Още на 1вия преглед казаха, че имам полип и може би на това се дължи зацапването.

Общи условия

Активация на акаунт