💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 36 061
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Tennis_coach, когато ти ги замерват бебетата, колко ти казват, че тежат. Не е най-точното, но поне ще имаш представа. Има някакви килограми, които се разпределят в плацента, води, матка, но със сигурност и ти си взела доста. Има графики, които показват колко средно се качва по седмици. Аз си ги следя и съм в норма. В 26+ 5 съм 10.5-11 отгоре.
Относно калорийния дефицит, не мисля, че ще е проблем за бебетата, при положение, че засега си качила малко повече. Все пак говори с АГ за мнение.

# 91
Дами, някой да е имал повишени левкоцитив кръвта и в урината без симптоми. Вчера ми излязоха 12 в кръвта , при скала до 10. И 7-8 на поле в урината . Нищо не усещам, нито съм боледувала, нито имам някакви оплаквания. За уринарна и инфекция също нямам симптоми - нито парене, нито промяна на свят и тн. А и преди 10 дни бях на уролог , пусках и стерилна. Много странно

# 92
  • Пловдив
Най-вероятно нищо няма да покаже в стерилната урина. Беше ми се случило подобно нещо.

# 93
Дами, някой да е имал повишени левкоцитив кръвта и в урината без симптоми. Вчера ми излязоха 12 в кръвта , при скала до 10. И 7-8 на поле в урината . Нищо не усещам, нито съм боледувала, нито имам някакви оплаквания. За уринарна и инфекция също нямам симптоми - нито парене, нито промяна на свят и тн. А и преди 10 дни бях на уролог , пусках и стерилна. Много странно

За кръвта по време на бременност е нормално да са малко увеличени левкоцитите. За урина досега не съм имала, но щом сте пускали стерилна и там вс е окей...

# 94
Здравейте, момичета!
За тези от вас, с по-големи дечица - мислите ли да пускате децата на детска градина и до кога? Аз пуснах моето детенце,изкара 4 дни и вече 10 дни го гледам болен у дома- първо беше носа...казаха трахеобронхит, после и конюнктивит.... Май преборихме конюнктивита, нослето още е със секрет, и то обилен... Мислих да ходи на детска градина до декември, а сега се чудя изобщо дали да го пускам след като оздравее...

# 95
Здравейте, момичета!
За тези от вас, с по-големи дечица - мислите ли да пускате децата на детска градина и до кога? Аз пуснах моето детенце,изкара 4 дни и вече 10 дни го гледам болен у дома- първо беше носа...казаха трахеобронхит, после и конюнктивит.... Май преборихме конюнктивита, нослето още е със секрет, и то обилен... Мислих да ходи на детска градина до декември, а сега се чудя изобщо дали да го пускам след като оздравее...
Аз мисля да я държа на градина до малко преди раждането, след това мисля да я спра за януари и февруари със сиг... Едни от най кофти месеците по отношение на боледуване и грипове. Иначе сега докато е на градина гледам да не се бутам много в нея, евентуално да не закача пак нещо, но е трудно.

# 96
И аз така мислих, но тези боледувания ме плашат и не ми се иска да се заразя в 8-минали 9-ти месец... В чуденка съм и май е по-добре да си седи вкъщи. Едно, че аз го водя и аз го взимам от градина, после се разхождаме и честно казано се изморявам доста. Ходим пеша доста. В градинката ги държат вътре по цял ден... И през седмица ще е болен.

# 97
Моето момче засега си е на ясла. Ние с баща му изкарахме вирус за по седмица. Детето са щастие не се зарази. Направи месец вече, което за него е рекорд, пу пу...
Но започне ли с честото боледуване и аз го спирам.
Иначе пием имуностимулатори всички вкъщи. Ядем мед. Уж се пазим, но то винаги си върлуват...

# 98
И моето голямо момче е в яслена възраст и мислех да го пускам на частна ясла (в София сме и нямахме шанс за държавна). АГ и педиатърката казаха, че няма проблем и за мен и за бебето. Но аз в последствие се отказах да го пускам изобщо. Първо финансово ще плащаме, а колко ще ходи е въпрос. После гледах и видео в списание Кенгуру, че в ялсата нито ще натрупа имунитет, нито ще има чак такъв голям напредък в развитието си (заниманията по МОН били по 15 мин дневно), така че ще го задържа при мен засега. Той си се развива достатъчно за неговата възраст, започна да говори, без памперс е, единствено социалния контакт ще е малък.

# 99
Имаме по-голямо дете, което ще е на почти 4г. при раждането на бебето. Ще ходи на градина, ако е здрав. Не искам и да му причинявам двоен стрес. Веднъж, че има ново бебе вкъщи, втори път да го отделя от средата му, която си е само негова. Има приятели, занимания, ходи на спорт, ще празнува рожден ден с другарчетата в градината. Боледуваме така или иначе, затова когато е здрав ще посещава. 🍀

# 100
И моето дете ще става на 4 през февруари. Педиатърът му ни посъветва да ходи до декември и после до март включително да не посещава градината заради многото вируси. За мен е рисковано за новороденото в зимния период .... И лекарката е твърда по въпроса, та ... От друга страна ще му е трудно, зимният период винаги е по-трудно, няма достатъчно време навън и активност...  На какъв спорт ходи твоето детенце?

# 101
Момичета, мен ме лепна някакъв вирус, с болки в стомаха съм, разстройство и повръщане. Знаете ли какво може да се пие за разстройството?

# 102
И моето дете ще става на 4 през февруари. Педиатърът му ни посъветва да ходи до декември и после до март включително да не посещава градината заради многото вируси. За мен е рисковано за новороденото в зимния период .... И лекарката е твърда по въпроса, та ... От друга страна ще му е трудно, зимният период винаги е по-трудно, няма достатъчно време навън и активност...  На какъв спорт ходи твоето детенце?

Ходи на плуване, гимнастика и народни танци. 🍀

Това със задържането вкъщи е въпрос на личен избор и възможност. Не съм наблюдавала около себе си да спират по-големите деца от градина честно казано. В групата на нашето дете почти всички станаха каки и батковци тази година и никой не е отсъствал повече от седмица. Най-тежките му боледувания бяха преди да тръгне на ясла изобщо, така че ако има нещо да се хваща отнякъде дали ще е от баткото или от нас самите ще се хване колкото и да се пазим. По време на ковида, когато той се ражда бяхме в тотална изолация и за нищо на света няма да го повторя.😅

# 103
Да, и ние бяхме в изолация.. Аз пък съм с други наблюдения. Покрай мен ги спираха големите дечица, особено през зимата. А и има и друго - аз трябва да го водя и взимам. А с бебе в студа в 8 .... И двата варианта си имат много плюсове и минуси.
За разстройство - сухари.... Диета няколко дни.

# 104
Момичета, мен ме лепна някакъв вирус, с болки в стомаха съм, разстройство и повръщане. Знаете ли какво може да се пие за разстройството?

Аз минах лятото. Ентерол си вземи , АГ ми предписа. Ударно 2 наведнъж и после по 1 сутрин и вечер. Ако е много зле, може и смекта да включиш. Диета. Ако имаш сок от дренки също.

Общи условия

Активация на акаунт