💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 34 944
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
KalinkataMalinkata честита ви рожба!! Да е много здрава и много да ви радва Heartpulse

Моите крака не изглеждат да са като мекици, но като сложа някоя по-тясна обувка и се усеща, че има подуване:smiles:

# 736
  • Варна
KalinkataMalinkata, честита радост! Да е здрава и много да ви радва малката Невена! А на теб бързо възстановяване.

И моите крака взеха леко да се подуват от време на време. Като цяло вече започна да ми тежи доста, от една страна вече нямам търпение да се срещнем с малкото човече, от друга пък все повече започва и да ме е страх.
Снощи казах на ММ, че се е появило на бял свят и първото бебче в нашата група и той малко подсочи 😀 Ако го пита някой, много е рано и има още много време, а то почти не остана. Кошарата ни още не е сглобена, количката не е взета, нищо не е изпрано още, абе наникъде не сме...

# 737
KalinkataMalinkata, честита радост! Да е здрава и много да ви радва малката Невена! А на теб бързо възстановяване.

И моите крака взеха леко да се подуват от време на време. Като цяло вече започна да ми тежи доста, от една страна вече нямам търпение да се срещнем с малкото човече, от друга пък все повече започва и да ме е страх.
Снощи казах на ММ, че се е появило на бял свят и първото бебче в нашата група и той малко подсочи 😀 Ако го пита някой, много е рано и има още много време, а то почти не остана. Кошарата ни още не е сглобена, количката не е взета, нищо не е изпрано още, абе наникъде не сме...

И при мен беше леко в началото но снощи взе да става болезнено… четох че трябва разходки на къси разстояния. Най любим ми е съвета да си държиш краката на високо… не знам това как се постига с големия корем защото по гръб не може да се лежи и без това…

За подготовката. Аз започнах да пера лека полека но и аз не съм стягала още багаж… Вие коя седмица сте вече?

# 738
И при мен започна подуване последните 2-3 дни покрай стоенето в кухнята, вдигането на краката като че ли помага при мен засега.

Вчера при мърдането на бебка започнах да усещам чести позиви за уриниране, въпреки че ходя до тоалетна през 20 мин. После започна едно странно пробождане под пъпа и реших, че е време да поизпера и стегна сака поне. 😅 Чувствам се една идея по-подготвена така, но нека да изчака да минат празниците поне... Утре влизам в 37 седмица. 🤐

# 739
  • Варна

И при мен беше леко в началото но снощи взе да става болезнено… четох че трябва разходки на къси разстояния. Най любим ми е съвета да си държиш краката на високо… не знам това как се постига с големия корем защото по гръб не може да се лежи и без това…

За подготовката. Аз започнах да пера лека полека но и аз не съм стягала още багаж… Вие коя седмица сте вече?

35г.с., но бебето върви със седмица напред.

От вчера усещам някаква странна болка ниско долу към слабините, до сега не се е случвало, не знам на какво се дължи.
Аз имам по-голям проблем с подуването на ръцете, т.нар Синдром на карпалния тунел, което през последните седмици много ме мъчи, от болки и изтръпване в ръцете почти не мога спя през нощта. Силно се надявам след раждането това да се оправи, защото наистина се чувствам непълноценна сега.

# 740
И при мен започна подуване последните 2-3 дни покрай стоенето в кухнята, вдигането на краката като че ли помага при мен засега.

Вчера при мърдането на бебка започнах да усещам чести позиви за уриниране, въпреки че ходя до тоалетна през 20 мин. После започна едно странно пробождане под пъпа и реших, че е време да поизпера и стегна сака поне. 😅 Чувствам се една идея по-подготвена така, но нека да изчака да минат празниците поне... Утре влизам в 37 седмица. 🤐

И аз така си викам, аз днес влизам в 37ма но искам да изчакаме до след празниците…🙏

# 741
Светли празници, мили момичета! Днес, 27.12, се роди малкото ни ангелче. Цели 2700 грама, в 38 г.с. Нямам търпение вече да се гушнем с него. Тепърва ще се възстановявам от операцията . Ако има жени, които ще раждат секцио , ще се радвам да се отзова на въпроси .
 Обичайте се много , дишайте дълбоко, защото повярвайте ми , чуете ли този пръв плач и дъхът ви спира !  HeartFlowers Four Leaf Clover

# 742
  • България
Честити ви бебчета! Да ви бъдат живи и здрави и много да ви радват! Heart

Lovelysi, ако е удобно, моля сподели повече информация за секциото. Къде беше, как мина, болеше ли..

# 743
Lovelysi, честита рожба! Да бъде здраво, благословено и щастливо милото детенце! Бързо възстановяване!

# 744
Разбира се ! Аз бях планово секцио. Приемат те един ден преди операцията. В 19 спираш да ядеш, в 22 спираш и водата Пускат ти още предната сутрин кръв, урина , тонове . Сутринта преди операцията се прави клизма и се слушат тонове на бебчо. Събирате си багажче за реанимация .Като ви дойде редът ще влезете в операционната. Там слагат абокат ( ако нямате ) и после катетър . Много неприятно е слагането на катетъра , но се преживява. На мен ми сложиха упокайта в легнало положение на една страна - не е никак лесно да се свиеш добре , но с малко помощ се издържа 2 минутки . Преди да ви е хванала изцяло се намествате  на леглото , мажат ви корема с йод , ако не се лъжа , и се започва. На мен ми стана много лошо , веднага ми сложиха кислородна маска и май окситоцин . Много помогнаха , но особено голямо облекчение получих,  когато вече ме разрязаха . В рамките на 10минутки макс вадят бебчо и ви го показват.  После се заемат да ви зашиват.  Имайте предвид, че сърбежи, главоболие и повръщане могат да са в резултат от упойката. На мен не ми понася нещо тя, но ще ви държа в течение как се развиват нещата тези дни . Как са ме раздвижили, бебчо как е .Hug

# 745
Браво! Честито щастие! И бързо възстановяване!

# 746
Честито и на Lovelysi и бързо възстановяване Heartpulse

# 747
  • София
Честито Lovelysi 🧡🧡 Бързо и безпроблемно възстановяване, скоро да се гушкате с бебко. Благодаря и за информацията за плановото секцио, определено ми е от полза 😊

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 18:11 от aannii_

# 748
Момичета, как сте ?
Имате ли енергия? На мен ми е много изморено вече?
Има ли мами със седалищно бебче? Моето още е седалищно -37г.с. и е слезнало много надолу. Много е активно от Бъдни вечер насам.
Вашите бебчета движат ли се много?
За подуването на краката - като ям солени неща ми се подуват.
За мамите с насрочено секцио, в коя седмица ще сте на датата?

# 749
  • Варна
Моите крака последната седмица ще се пръснат. Ублекчение виждам като се разхождам. Сега и киселините се активизираха от Коледа насам.
Планово секцио за 38 гс съм, но дано устискам, според доктора може и по- рано да тръгне.

Общи условия

Активация на акаунт