В търсене на репродуктивен специалист

• 3 237
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
  • София
jam,за да има безплатно инвитро трябва двойката да е с непоправим репродуктивен проблем. Кандидатства се и след одобрение от тяхна страна се започва с процедурата.

Smile, аз знам отлично какви са изискванията за финансиране на инвитро по фонда.
Има си критерии за мъжки фактор на стерилитет.

# 31
Здравейте, пиша тук за съвет... Виждам, че сте минали по този път, а на нас те първа ни предстои. Днес бях при репродуктивен специалист (Владимира Карагьозова), поради задържане на фоликули. Във вторник бяха два, днес ненадейно един е задържания, другия се изпарил... Няма настъпила овулация... Но ме притесни това, че каза, че едната ми тръба била за махане и сме директно за инсеминация, да не сме правили секс, аеробика, да не вдигам нещо тежко защото можела да ми създаде проблеми и според която болница попадна щели да махат наред... Та без изследвания и снимка... Това възможно ли е?!

# 32
  • София
Здравейте, пиша тук за съвет... Виждам, че сте минали по този път, а на нас те първа ни предстои. Днес бях при репродуктивен специалист (Владимира Карагьозова), поради задържане на фоликули. Във вторник бяха два, днес ненадейно един е задържания, другия се изпарил... Няма настъпила овулация... Но ме притесни това, че каза, че едната ми тръба била за махане и сме директно за инсеминация, да не сме правили секс, аеробика, да не вдигам нещо тежко защото можела да ми създаде проблеми и според която болница попадна щели да махат наред... Та без изследвания и снимка... Това възможно ли е?!

бягай от там. толкова глупости ти е наговорила, че е направо уникално за съвременен лекар. никакъв репродуктивен специалист не е това.

щом си от Пловдив и сега започвате, горещо препоръчвам да отидеш при д-р Васил Даскалов.

# 33

Напълно повтарям мнението на jam - не стъпвай повече при тази жена. По-голям абсурд не съм чувала. От 1 ехографски преглед да иска да ти маха тръба. Състоянието на тръбите може да се установи единствено след направена цветна снимка за проходимост. И едва след това + още изследвания от твоя страна и спермограма от мъжа ти, дали сте за инсеминация, или не. Не мога да дам мнение за никой лекар в Пловдив, а само за София. Но тази със сигурност я отпиши. Желая ти успех и бързо да попаднеш на твоя!

# 34
Много благодаря.... Не мога да ви опиша във какъв шок ме вкара от вчера насам... Не съм от Пловдив, а от Хасково. Но няма да е проблем да отида и до София, стига да намеря специалист който да ни обърне внимание и да не ме гледа като банкомат...

# 35
Много благодаря.... Не мога да ви опиша във какъв шок ме вкара от вчера насам... Не съм от Пловдив, а от Хасково. Но няма да е проблем да отида и до София, стига да намеря специалист който да ни обърне внимание и да не ме гледа като банкомат...
Препоръчвам д-р Цветков във болница Вита. Изключителен лекар и преди всичко човек

# 36
  • Пловдив
Доктор Станулов, където и да е! Ние бяхме негови пациенти в МЦ Афродита, но той се премести в Доверие от септември месец. Ако не бях забременяла май месец, щяхме да го последваме. Това е човекът, който ни помогна след година и половина загубено време в Щерев!!! Винаги ще сме му благодарни!

При нас нещата станаха по естествен път, след 4 неуспешни инсеминации, защото той откри проблема и го реши.

А какъв се оказа проблемът, ако бихте споделили?

# 37
Здравейте, да, разбира се, ще споделя, като дано е полезно за някого. Проблемът при нас се оказа нелекувана инфекция от хламидии с давност повече от 10 години.

Това, че причината е толкова тривиална, за мен беше най-фрустриращото, защото:
1) една година при уж топ репродуктивен специалист в Щерев НИКОЙ не ми пусна такива изследвания, въпреки че аз неведнъж повдигах въпроса дали няма да търсим причината за безплодието, вместо да бичим процедури до откат;
2) аз сама с четене в интернет бях стигнала до извода, че може да има такъв проблем и се бях изследвала на своя глава, но в лаборатория, където тестовете не са достатъчно чувствителни и не хващат толкова малко антитела, колкото бяха при мен;
3) в Щерев претърпях една ненужна операция за премахване на полип (който беше толкова малък и на такова място, че трима специалисти ми бяха казали, че няма как да пречи на забременяването) и две изключително болезнени инсеминации със силни стимулации. Оказа се, че инсеминациите са били болезнени, защото никой не ми е казал, че за процедурата трябва да ми е пълен пикочният мехур и съответно катетърът не можеше да премине, защото се получаваше едно пречупване на шийката.

След хистероскопията и двете неуспешни и болезнени инсеминации се преместихме при доктор Станулов, за когото разбрах от форума.

При доктор Станулов направихме една консултация, при която той, на база документите, ни каза, че нямаме проблем и да продължаваме с опитите. Направихме една инсеминация със старите изследвания от Щерев, която беше неуспешна. Между тази инсеминация и следващата доктор Станулов ни пусна допълнителни изследвания, включително за хламидии и се оказа, че имам много стара инфекция с много нисък резултат, който могат да хванат само в Бодимед и затова не е хванат на изследванията, които си бях пуснала сама. Нелекуваната хламидия се установява в тръбите и може да пречи на преминаването на сперматозоидите. Пих антибиотик седем дни. Направихме още една инсеминация (неуспешна) и на месеца след нея забременях естествено. Общо взето първият ни преглед при него беше в началото на февруари, в началото на юни вече бях бременна.

През цялото време доктор Станулов не ни е натискал да правим процедури, напротив, не спираше да повтаря, че нещата ще се получат по естествен път. Ние, понеже вече бяхме с 2+ години неуспешни опити, го молихме да почнем инвитро и той ни караше да чакаме. Затова и съм убедена, че не би посъветвал някой да започва инвитро процедури, ако не смята наистина, че има причина за това.

След като забременях докторът продължи да се грижи за нас, въпреки че вече не сме му пациенти. На два пъти се е налагало да го търсим за съвет и винаги е откликвал.

Доктор Станулов, където и да е! Ние бяхме негови пациенти в МЦ Афродита, но той се премести в Доверие от септември месец. Ако не бях забременяла май месец, щяхме да го последваме. Това е човекът, който ни помогна след година и половина загубено време в Щерев!!! Винаги ще сме му благодарни!

При нас нещата станаха по естествен път, след 4 неуспешни инсеминации, защото той откри проблема и го реши.

А какъв се оказа проблемът, ако бихте споделили?

# 38
  • София
две изключително болезнени инсеминации със силни стимулации. Оказа се, че инсеминациите са били болезнени, защото никой не ми е казал, че за процедурата трябва да ми е пълен пикочният мехур и съответно катетърът не можеше да премине, защото се получаваше едно пречупване на шийката.

няма такова нещо. не знам кой ви е заблудил, но пишете неверни неща и може да подведете някого.

# 39
Ами доктор Станулов, на когото вярвам повече от потребител jam в бг мама форум Grinning Grinning Grinning

две изключително болезнени инсеминации със силни стимулации. Оказа се, че инсеминациите са били болезнени, защото никой не ми е казал, че за процедурата трябва да ми е пълен пикочният мехур и съответно катетърът не можеше да премине, защото се получаваше едно пречупване на шийката.

няма такова нещо. не знам кой ви е заблудил, но пишете неверни неща и може да подведете някого.

# 40
  • София
Ами доктор Станулов, на когото вярвам повече от потребител jam в бг мама форум Grinning Grinning Grinning

аз имам 6 инсеминации и знам какво говоря. няма такова нещо като необходимост от пълен пикочен мехур. това да не е ултразвуков преглед с коремен трансдюсер... катетрите са изключително тънки и през вагината преминават през шийката директно в матката. погледнете някой атлас по анатомия.

познавам лично  д-р Станулов, който е отличен специалист. кой знае какво ви е обяснил той, а вие какво сте разбрала.

# 41
Апелирам всеки, който се притеснява, че може да съм го заблудила с коментара си, да си направи собствено проучване или да се консултира с лекар. Сега пробвах да пусна една търсачка във форума, в темите за инсеминациите има доста писано по темата, което препотвърждава написаното от мен по-горе, така че то е там, за този, който иска да прочете Simple Smile

В друга ситуация бих подминала, ама сега няма да си спестя отговора. Словесната агресия я започнахте Вие. Дамата имаше конкретен въпрос към мен, на който отговорих и Вие ми скочихте от позицията на какво - на човек с две инсеминации повече от мен?! Разбирам, че анонимността на форума дава свобода на хората да пишат каквото си искат, ама това не значи, че всички трябва да търпим нападки с такъв тон.

И да, болезнени инсеминации има. Радвам се, че Вие не сте го преживявали, но аз съм, при това не веднъж, а два пъти. Така че си спестете квалификациите кое са “глупости” и кое не, моля.

няма такова нещо като изискване за пълен пикочен мехур при инсеминация. инсеминациите не са болезнени.

толкоз. пишете глупости. опровергавам, за да не се подведе някой.

а словесната ви агресия изобщо не ме вълнува, нито докосва.

# 42
И аз имам инсеминации винаги с пълен мехур. Странно е някъде да правят на празен. Ембриотрансферите са по същия начин. Не мисля, че е нужно да се хващаме за всяко нещо и да спорим. Също така инсеминацията (както и трансфера) може да е много болезнена за една жена, а за друга не или не толкова. Плюс, че има различни размери катетри. При Станулов никога нищо не ме е боляло и подкрепям, че е от малкото лекари, които търсят причината. yanbibiyan818, честито за бременността! Бихте ли споделила при кой лекар в Щерев сте била?

# 43
С чиста съвест препоръчвам д-р Станулов, щом тепърва тръгвате по пътя. Направи това, което в други две клиники не направиха. Супер индивидуален подход и човешко отношение. Особено голям плюс е, че е на разположение 24/7 и няма неясни етапи в процеса. Бях негов пациент, докато беше в Афродита и го последвах в Доверие.

# 44
Клиника Щерев, доц. ТИМЕВА

Общи условия

Активация на акаунт