Инфаркт

• 1 333
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, днес на мъжа ми на 43 г. му станало лошо на работа. Веднага отидохме в спешното, защото се оплака от болка в гърдите и повърна. Установиха, че е получил инфаркт. Вкараха го за спешна коронарография, на която е установено запушване от тромб на дясната сърдечна артерия. Тромбът е отстранен и са му поставили стенд. Сега е в Интензивното на кардиологията. Лекарите твърдят, че е стабилен. Успяхме да се чуем с нето и по телефона. Контактен е. От малък град сме и ми се иска да чуя мнението на хора, преминали приз това. Много ме е страх. Не знам дали животът му е в опасност. Трудно преценявам нещата в момента. Какво да правим след това? Ще се побъркам. Днес прибрах детето си от операция - тя лежи с шевове, той бере душа в Кардиологията. Имам чувството, че ще се побъркам.

# 1
Спокойно, хванали са го навреме, проблемът е оправен, ще се оправи. Само заради стента ще пие противосъсирващи лекарства. каквото е било е минало. Горе главата.

# 2
Спокойно, хванали са го навреме, проблемът е оправен, ще се оправи. Само заради стента ще пие противосъсирващи лекарства. каквото е било е минало. Горе главата.
Ох, благодаря Ви.  Много съм шашната!

# 3
Може като се стабилизира да направите консултация в Чирковата болница в София.
Всичко ще е наред. Имаме двама млади близки приятели, които преминаха през това и сега са добре. Холестеролът трябва да се следи и да се вземат статини, ако е висок.

# 4
Той си взима статини за холестерола и му е в норми. Само това пие, храни се здравословно, през последната година с много спорт и хранителен режим свали 30 кг. и сега е някъде около 70. Пуши, но това днес просто приключи. Стресът на работата му е много. Има си фактори, но тромбът си е гадна работа.

# 5
  • София
Щом вече е със стенд, не се притеснявайте. Известно време след инфаркта ще трябва много щадящо да го дава, за да може да се възстанови сърцето. Лекарите ще Ви кажат подробно (надявам се да сте в добра болница).
Трябва да си взима лекарствата и да следи показатели занапред. Трябва да попрочетете повечко по темата, за да сте в час - това е млад за инфаркт човек и е важно някой около него да има разбиране за проблематиката.

# 6
Само за протокола - стенТ, а не стенД.

# 7
Оф, знам, но просто съм неадекватна. Съжалявам!
От малък град сме. Просто нямахме избор поради спешността на ситуацията днес. Надявам се докторите да се справят!

# 8
  • Варна
Оф, знам, но просто съм неадекватна. Съжалявам!
От малък град сме. Просто нямахме избор поради спешността на ситуацията днес. Надявам се докторите да се справят!

Няма място за такова притеснение, въпреки че е разбираемо като се случи на някой близък. Хванато е на време всичко и е действано адекватно. От тук нататък най-важното е много спокойствие, по-малко натоварване (и психическо, и физическо), по-малко мазни и вредни храни, често да се следи холестерола.

Като се прибере вкъщи и минат 2-3 седмици, може да направите консултация с кардиолог в някоя по-голяма болница за повече и по-конкретни съвети.

# 9
Би трябвало да има контролен в рамките на месец в същата болница.

# 10
Да, вече две седмици е вкъщи. Е, работи по малко онлайн - не може да седи мирен. Поуплашил се е. Много е твърдоглав, все нещо върши. В четвъртък е на контролен. След това генетични изследвания и консултация във ВМА.

# 11
  • Варна
Да, вече две седмици е вкъщи. Е, работи по малко онлайн - не може да седи мирен. Поуплашил се е. Много е твърдоглав, все нещо върши. В четвъртък е на контролен. След това генетични изследвания и консултация във ВМА.

Надявам се, а и вярвам, че всичко ще бъде наред!

# 12
Благодаря от сърце! Аз също се надявам на добър развой. Той е много динамичен по принцип, работи много отговорни неща и има и доста стрес. Сега у дома се чуди вече какво да прави - не се спира - разбира се без са се товари. Пример - кучето на разходка два пъти на ден и спокойно ходене по гората. Ще видим как ще е като тръгне на работа, а той иска това да стане скоро.

Общи условия

Активация на акаунт