Червените знаменца при жените

• 18 474
  • 517
  •   1
Отговори
# 285
  • По света и у нас
Ревокър, това странно ли ти се вижда?

# 286
Кой каза че жените без деца имат по-хубави фигури?

# 287
  • София
Вие какво си мислите че тези с децата си мразят живота ли?

И от тези без, и от тези със, има такива, които си го мразят, и такива, които си го обичат. Обикновено вторите нямат необходимост да плюят по другите или да си валидират избора, хулейки чуждия.

# 288
По повод завистта. Когато съм анализирала себе си, защо съм завиждала преди и защо съм оплювала чуждия избор, стигнах до извода, че е било не защото съм била нещастна (в действителност съм била така), а защото съм си мислела, че всеки с нещо ми е длъжен и че са ми гарантирани всички блага на тая земя. Когато осъзнах и приех, че никой с нищо не ми е длъжен, включително и родителите ми, както и че нищо на тоя свят не ми е гарантирано, че ще ми се случи, дори и да съм била нещастна, заради нещо, вече не изпитвах злоба и завист към тези, които го имат, а единствено съжаление, че на мен не ми се е случило. Приемам факта, че може да не ми се случи и опитвам да не пречи на живота ми. Чувствата, които изпитвах преди и сега, са коренно различни.

# 289
  • По света и у нас
Не ги хуля Лъвице, единствено казах, че бездетните за мен са червен флаг. И от там хулата тръгна.

Като влезеш в сайт за запознанства и се появи господин перфектен на 54 години без деца и никога неразвеждан.  Не се ли чудиш аджеба защо за 54 години не е забременил някоя, от какво се е пазил толкова? и защо трябва да игнорирам това все едно е най-нормалното нещо.

# 290
Не ги хуля Лъвице, единствено казах, че бездетните за мен са червен флаг. И от там хулата тръгна.

Като влезеш в сайт за запознанства и се появи господин перфектен на 54 години без деца и никога неразвеждан.  Не се ли чудиш аджеба защо за 54 години не е забременил някоя, от какво се е пазил толкова? и защо трябва да игнорирам това все едно е най-нормалното нещо.

Контра - а 54 годишен с три деца от три жени е явно далеч по-добре? (нали като си говорим за червени знаменца).

Ако трябва да избирам ще избера тоя без ремаркетата.

# 291
  • По света и у нас
Аз не бих избрала нито един от двамата. Но този без децата ми е по-странен тип - няма да ти казвам точно на какво ми навява защото ще ми изтрият коментара.

# 292
  • Далечният изток
"Стари моми" няма вече от доста време. Има свободни и необвързани Simple Smile
Чудесно. Това важи и за мъжете. Simple Smile

Айда, има многословност, лаконичност, и понякога голословност, нали така, според зависи, с кого и какво. Wink
Викаш в 30-те си записала право?
Имам една позната на 37 беше записала и учеше преди 10-на години в СУ, заедно с 19-20 годишни.
Викам, да. И с това ли намери да се подиграваш?
Половината ми колеги бяха по-млади, половината по-големи от мен. Право се учи само магистратура, ако не си запознат. Може да имаш 8 бакалавърски и магистърски специалности, след които, ако запишеш право, го учиш 5 години и половина.

# 293
Вижте сега, при всяко положение ще има 40-50-годишни, които са останали сами, защото са непоносими. Това е факт. Хубавата новина е, че много бързо си проличава. Лошата е, че дори да има 1% свестни еднорози (а аз мисля, че са по-голям %), с предубеденост няма да ни паднат в краката.

На мен червените флагове са ми малко или много тема за раздумка, не отричам тяхната важност, но в крайна сметка са си генерализации, които могат да прераснат в издребняване и параноя.

# 294
  • София
Аз мисля, че в темата има изброени много негативни качества и малко червени флагове.
Да си припрян и ексцентричен може да е недостатък, но немалко хора са готови да направят компромис с това. Както има мноооого женени жени с по 2 деца направени, които са мрънкала. Явно все пак някой се е прежалил.

Докато наркомани, алкохолици, психари, тормозници - това са си червени флагове.

# 295
  • По света и у нас
Така е, например кучкарка за един е червен флаг, но за друг е дар от бога.
Искам да покажа тук, какво е идеала за жена за тази гей дама, правете си изводи.
https://youtu.be/FNlcdF1dIDQ?si=n1R9JQD3aBpa2oPH

# 296
Вижте в някоя от групите за без деца, т.н. чайлд фрий с каква омраза и презрение се говори за тези с деца, чак да се хване за главата човек с кви хора дели една планета.
Иначе понякога дотяга гледането на деца и всичките грижи покрай тях, ама това не значи, че мразим живота си. Не знам защо коментар, че някой бездетен мисли само за собствения си г*з или за котката си се приема като омраза, то реално си е просто факт

# 297
  • София
О, тук е имало доста злобни изказвания за тези без деца. Ограничени хора има и от двете страни.

# 298
  • София
Рф, не винаги хората, които са останали сами, са така от егоизъм. Познавам хора, на които животът им просто се е стекъл лошо. И те обаче търсят някакъв вариант да са щастливи, да не са самотни, и пропуснатото да не им е лайтмотивът на съществуването. Понякога е защитна реакция, понякога просто е техният начин да приемат живота си такъв, какъвто е. Не съдя на килограм. Гледам да преценявам всеки случай за него си. Определено най-неприятни са ми тези, които се правят, че са много добре, а всъщност сеят зле прикрита жлъч навсякъде, където минат.

Не визирах конкретно теб, а говоря попринцип.

# 299
Вижте в някоя от групите за без деца, т.н. чайлд фрий с каква омраза и презрение се говори за тези с деца, чак да се хване за главата човек с кви хора дели една планета.
Иначе понякога дотяга гледането на деца и всичките грижи покрай тях, ама това не значи, че мразим живота си. Не знам защо коментар, че някой бездетен мисли само за собствения си г*з или за котката си се приема като омраза, то реално си е просто факт

Много знаеш ти за какво мисли някой бездетен/с репродуктивни проблеми. И изобщо за чий киснеш в т.н. "Чайлд фрий" групи?! Четкаш си егото, за дето си се размножил ли какво? Аз не бих членувала в подобни групи, защото вероятно голяма част от хората там не по собствено желание не могат да имат деца и имат нужда от платформа.
Знаеш ли какво е да си на 30 с изчерпан яйчников резерв, поликистоза, рак на шийката на матката или пък без партньор и всеки тъпанар да се интересува лично от това защо още не си се заплодила?
Ми да и аз ще се запиша в една такава група за взаимопомощ.

Общи условия

Активация на акаунт