Червените знаменца при жените

• 18 519
  • 517
  •   1
Отговори
# 90
Е, няма спор, на първо място е комплексираната жена - води след себе си ревност, завист, ниско самочувствие, неправилна самооценка, липса на чувство за хумор и самоирония, неудовлетвореност от живота, постоянни напъни да се докаже, да бъде забелязана.
Не ти трябва такава ни за партньор, ни за краткотрайна връзка, нито за приятел

# 91
А има хора, на които не им е цел в живота да се размножат 🙄

# 92
Абе обикновено си личи, че даже и на първа среща. Един нормален и уравновесен човек ще те гледа в очите спокойно и ще ти говори, няма да има нервни жестове, кривене на погледи и т.н. Умственият капацитет си проличава обикновено и той веднага. Ама се пропуска момента, че във всеки един етап от живота, под различно влияние, могат да се отключат негативи, за които и самият човек не е предполагал, че би извършил/почувствал и т.н. Има и друг фактор да кажем при мен, който изключва на първата минута съответния кандидат и той е свързан с антифетиш, ако мога така да се изразя. С мъж, който има по-малки ръце от моите или по-големи цици от моите, нищо не мога да имам, ако ще и принц да е. Той човекът ясно, че няма вина за това, ама то това си е в мене и не мога да го променя Simple Smile))))

# 93
Това с гледането в очите не вАжи ако срещу теб стои човек с ADHD. Жестовете също, но те могат да са резки, дори и ако човекът е в по-стресиращ период от живота си.

# 94
Желанието за имане или нямане на деца за мен не е червен флаг за връзка.

Имам близка приятелка с майка шизофреничка - не желае деца от много ранна възраст, имам добър познат с майка с множествена склероза - също не желае деца по здравословни причини.
Хората си имат връзки, приятели и социален живот. Моят познат е страхотен втори баща на много сладко момиченце вече сигурно над 10 години.
 Нямам предвид хората, които обясняват колко са кофти децата и как не ги понасят - въпрос на възпитание е да го обявяваш на всеослушание, още повече, че хората над 30 масово бременеят и раждат. Още по-грозно е да се обяснява пред жени с репродуктивни проблеми.
Честно казано преди аз самата да имам дете и аз избягвах по възможност бебетата и малките деца. Големите вече ми бяха забавни.

# 95
Това с гледането в очите не вАжи ако срещу теб стои човек с ADHD. Жестовете също, но те могат да са резки, дори и ако човекът е в по-стресиращ период от живота си.

Ако е решил, че баш в този период ще да иска нова връзка, ами не мерси, явно връзка е последното, което иска.

# 96
  • София
Много пъти не знаем какво се крие зад "нежеланието" на някой да има деца. Много хора пък срещат сериозни трудности, опитват с години, и им е само до доброжелатели с мнение. Разбира се, при някои е и просто lifestyle choice. Тяхно право. При всички положения смятам, че това е личен избор и намирам за минимум доста безвкусно да си вра носа в него.

# 97
Тези, дето си врат носа навсякъде и съдят другите, обикновено не са удовлетворени в своя живот и от своите избори, и завиждат на останалите, които живеят така както им харесва. Идеята е да срещнеш в живота същия идиот като тебе, а не идиотът, който другите очакват да срещнеш.

# 98
Ако е решил, че баш в този период ще да иска нова връзка, ами не мерси, явно връзка е последното, което иска.
Амиии, и да, и не. Зависи от човека. Аз имах една година хранително разстройство, с което спрях от раз, буквално, само защото се влюбих и реших, че не ми отива. 😀

Баща на моя позната е имал проблеми с чашката, бил изпаднал в някаква дупка, запознал се с майка й и спрял да пие. Познавам го, чудесен баща, много топъл и добронамерен човек. 🌞

За някои хора любовта и връзките като цяло са огромна мотивация и не разбираме как другите се запускат, щом усетят, че партньорът им е вързан в кърпа. Други пък повличат със себе си, така че и двамата да затънат. Как се разбира кой какъв е, какво е флагчето - не знам.

Иначе сте много прави - жена, която не иска да има деца и е в мир със себе си - няма червен флаг; жена, която не иска да има деца, но показва злоба и омраза към децата - очевидно е. Wink Тук се въртим не около децата и изборът дали иска да е майка, а дали е злобен човек, който дудне, досажда, иска да се налага, не може да разбере чуждата гледна точка и тн.

# 99
Много малко са хората, които искрено се радват и харесват чуждите деца. Говоря за по-дълго общуване, не да се усмихнеш на някое чаровно мъниче или да си поиграеш за малко с него.
За повечето хора чуждите деца са просто безразлични, но проявяват някакъв интерес, за да не обидят родителите, защото са добре възпитани или за да се подмажат – и това го има. Simple Smile
Така че дали някой – независимо мъж или жена – не демонстрира безкрайна любов и умиление към чуждите деца, не е никакъв критерий за това какъв родител ще е самият той.
Съжалявам, ако разбивам нечии илюзии, но това е суровата действителност.

# 100
И пак накрая всичко остава на интуицията.

# 101
От описаните примери в темата познавам и аз - комплексирана жена с нужда от внимание и питаща по 100 пъти "дебела ли съм"; простоватата и грубата; лиглата; ревнивата и обсебващата; вечно закъсняващата и безотговорната без грам срам... Всичките са дълго и бих казала щастливо обвързани.

Според мен най-голям червен флаг в мъжките очи са жените тип "нямам нужда от мъж", които са заели мъжка роля, спорят, надвикват се, приемат всичко за обида към пола. То и аз няма да умра без мъж, ама не го крещя в лицето на потенциални ухажори. Мъжете избягват такива.

Най-голям червен флаг в моите очи за приятелство пък са жените тип "имам огромна нужда от мъж". Там винаги всичко е драма - липсата на мъж, намирането на мъж, връзката с мъж, раздялата с мъж, после пак липсата, намирането... Ако са щастливи, те забравят. Ако са нещастни, трябва и ти да си нещастна с тях, да прекарвате цялото си време заедно, защото не знаят какво да правят със себе си, когато са необвързани. Да се "разбивате" (от екскурзии, барове, ресторанти, флиртуване с мъже) и да псувате мъжете (нищо, че мъжът ти те чака вкъщи и ти проблеми нямаш). Всички разговори се въртят около мъжете.

Някои майки се оплакват, че не се събират с други майки, които говорят само за бебета, памперси и сополи, ама не е толкова дразнещо, колкото някой да ти говори само за Гошо.

# 102
Жени на по 40+ нямащи деца по собствено желание. И все като стане въпрос за деца, се обясняват как това да си родител е едва ли не най-ужасното нещо, което можеш да си причиниш. Такива като гледам мъжете даже и само за секс не ги ползват.

Жени, които нямат собствена стойност, а се валидират в живота само с наличието на мъж и деца.

# 103
  • France
Аз съм от жените, които винаги са били самостоятелни и независими. И цял живот все традиционно мъжките роли са ме привличали. Не съм имала обаче липса на ухажори и кандидати 🤷🏻‍♀️

# 104
Аз разбрах Mandy Bo, но според мен нещата стоят така: на живо не ми се налага да обяснявам, че, да кажем, жените не са лоши шофьори, защото са жени; от друга страна, ако мъж ми каже, че не мога да шофирам добре заради пола си, нямам интерес към него и ми е все тая какво мисли той за мен. Simple Smile

Та така. Според аудиторията. Слава Богу, поне половината от глупостите в този раздел звучат неадекватно за всеки нормален човек в реала.

Общи условия

Активация на акаунт