Червените знаменца при жените

• 18 514
  • 517
  •   1
Отговори
# 195
  • По света и у нас
Аз имам 2 примера пред очите си - 2 мацки скорпионки едната на 39 другата на 43 - сами шефки на себе си, много оправни много умни, и двете са второ дете, имат по- голям брат.  Имам чувството, че търсят или търсеха някакъв идеален мъж, който да има отговаря на идеята за напасване. 39 годишната все с някакви гадни мъже се захваща на които не им пука за нея и я разиграват или я заряват, тя все страда че не я оценяват, а тя е толкова по- от това което виждат те в нея (съгласна съм с нея). Тя се е примирила че няма да има деца, защото вече е свикнала така и си има лайфстайл.
43 годишната пък се е захващала с разни мамини синове вече разведени с деца и ги е дундуркала като майка. Последния и мъж е бил съвсем ОК харесвали са се, но понеже тя е религиозна Американка, а той е атеист от Европа, тя започнала да го натиска да става религиозен като нея, да и приема нейните нравоучения, и той и казал че тя му натрапва тези неща. За нея това било причината да се разделят, тя горката се надява че ще намери мъж за себе си и чак ще забременее от него.
Общо взето и двете ми се виждат неадаптивни, несклонни за компромиси.

# 196
Не мога да повярвам, че през 2024 все още битува схващането, че на неомъжените нещо им има. Хора с разбирания от викторианската епоха са 🚩.

Е, то сигурно им има нещо. Даже и да е само това, че не искат семейство. Това си е червен флаг за мъж, искащ семейство.
А за човек, искащ семейство, ако това е знак за “несемейност”, тогава разводът също ли показва, че вече един брак не си успял да закрепиш….
Аз имам 2 примера пред очите си - 2 мацки скорпионки едната на 39 другата на 43 - сами шефки на себе си, много оправни много умни, и двете са второ дете, имат по- голям брат.  Имам чувството, че търсят или търсеха някакъв идеален мъж, който да има отговаря на идеята за напасване. 39 годишната все с някакви гадни мъже се захваща на които не им пука за нея и я разиграват или я заряват, тя все страда че не я оценяват, а тя е толкова по- от това което виждат те в нея (съгласна съм с нея). Тя се е примирила че няма да има деца, защото вече е свикнала така и си има лайфстайл.
Общо взето и двете ми се виждат неадаптивни, несклонни за компромиси.
Да се адаптира към гадните типове, които и ти смяташ, че не я оценяват ли? Пълно е с такива дето от компромиси друго не правят - четем им историите. Голяма каша са. И в повечето случаи жените са все на ръба на отчаянието, само дето омъжени… Тиквен медал.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 17:53 от Linda*kiss

# 197
Аз съм ходещ Sign Triangular Flag On Post
Чудесно. По-малко драма за мен и повече спокойствие Sunglasses

# 198
Коментарът ми се отнасяше по- скоро как се възприемат едната и другата група жени а не защо са към дадена категория: омъжени или не.
Зная че за родителите на повечето мъже в миналото разведената жена е била табу, особено разведена с дете,сега май не е чак така, неомъжена на  40 пък значи има голям дефект, че никой не я е взел.
Аз познавам жена на 40, която съзнателно не иска брак и дори съжителство, имала е връзки но винаги си е живяла сама, така се чувствала по добре по нейни думи : обичала си свободата.
Има и жени развели се не по тяхна вина, на като се каже "стара мома" или пък разведена се приема че е такава защото нещо и куца в характера, поведението и прочие.

# 199
  • France
Честно казано слабо ме интересува дали някоя жена е разведена или никога не е сключвала брак. Това са лични избори, които не ме засягат

# 200
Не мога да повярвам, че през 2024 все още битува схващането, че на неомъжените нещо им има. Хора с разбирания от викторианската епоха са 🚩.
Е, как? Тук във форума масовото мнение на жените за неженените мъже на 40 г. е точно, че им има нещо.

# 201
Е, как? Тук във форума масовото мнение на жените за неженените мъже на 40 г. е точно, че им има нещо.

В общия случай им има наистина. Най-малкото на 40 години човек има здраво утвърдени навици и много по-трудно ще се пречупи да започне живот с друг човек и да се съобразява с него. А и много вероятно човекът (мъж или жена) е сам на тази възраст защото е инат, неотстъпчив, нарцис, има някакви пороци, контролиращ тип е, не може да прави компромиси и прочее. Може и физиологични причини да има (особена сексуалност - ниско либидо, да кажем). И какво ли не.

# 202
Е, то горе-долу е като при събеседването за работа. Ако кажеш, че имаш Х години трудов стаж, те гледат по един начин, ако кажеш, че никога нищо не си работил – по друг. Все предубеждения, ама нали...
Не казвам, че е правилно, коментирам просто.

# 203
Че то си е факт това, не е задължително да им има "нещо", но нещото идва в следствие. Над 40 ако някога не са имали сериозна връзка или съжителство, стават саможиви, самодостатъчни, по малко склонни към компромиси и трудно търпят някого покрай себе си за дълго. Такава е човешката психика и това си е червен флаг ако искаш трайно обвързване с такъв. С разведени вече е съвсем друго, ама там пък има други проблеми

# 204
  • София
За мен не липсата на брак, а на сериозна връзка, си е Sign Triangular Flag On Post след определена възраст, даже преди 40, и при двата пола. Същото важи за девствеността след определена възраст. Обикновено липсата на тези неща говори за специфични дефицити или нагласи, които не всеки би преглътнал. И старите ергени и старите ергенки си ги носят. Разбира се, не задължително, но доста вероятно.

Добър въпрос. Червен флаг ли е това да си съжителствал без да си искал/ получил брак?

Ние с моя мъж си живеем без брак. Коментирали сме въпроса, ама не сме го повдигали сериозно, и на двама ни не ни е особено важно. В даден момент може по чисто практични причини да решим, кой знае, ама не е на дневен ред.

# 205
Коментарът ми се отнасяше по- скоро как се възприемат едната и другата група жени а не защо са към дадена категория: омъжени или не.
Зная че за родителите на повечето мъже в миналото разведената жена е била табу, особено разведена с дете,сега май не е чак така, неомъжена на  40 пък значи има голям дефект, че никой не я е взел.
Аз познавам жена на 40, която съзнателно не иска брак и дори съжителство, имала е връзки но винаги си е живяла сама, така се чувствала по добре по нейни думи : обичала си свободата.
Има и жени развели се не по тяхна вина, на като се каже "стара мома" или пък разведена се приема че е такава защото нещо и куца в характера, поведението и прочие.
Ма разбира се. Ние всичките сме едни такива несгодни, устати, отстояващи се, дето много знаем и не се оставяме да ни правят балами. Много сме лоши. Далече от нас. Таралеж в гащите.

Пп. Когато някой ми каже, че не съм добре, а е видял само 1% от недобрето ми.... Smiling Imp
Мани, бЕгай Joy

# 206
  • По света и у нас
За мен липсата на деца ми е по- голям червен флаг отколкото липсата на брак. И за мъже и за жени - все едно са инфантили които не искат да се развиват, някакви спряли. (Очаквам да ми скочите, но това ми казва интуицията)

# 207
Ето го и моя мъжки списък с червените флагове Simple Smile

1.нестабилна психически и емоционално
2.склонна към физическо насилие
3.незряла и лигава
4.патологичен лъжец
5.зависимости - цигари, алкохол, хазарт
6.непрекъснато създава драми
7.вечно недоволна, негативна и мрънкаща
8.има приятелки дегенератки
9.лоша физическа форма
10.изневерявала е в миналото
11.вечно недоволна, негативна и мрънкаща
12.в лоши отношения със семейството си
13.работохоличка
14.постоянно търсеща внимание
15.феминистка
16.промотира аборти
17.с множество татуировки и пиърсинг
18.меркантилна
19.работохоличка
20.кучкарка

# 208
  • София
Astonished
Не мислех, че някой може да бие старите моми по претенции, но току-що ме опровергаха.

# 209
Това са само предупредителни сигнали, които има голям шанс да прерастнат в големи проблеми в дълготраен план. За някои един мъж може да си затвори очите с едно на ум - за други само с надушването трябва да бяга с 200.

Общи условия

Активация на акаунт