Червените знаменца при жените

• 18 514
  • 517
  •   1
Отговори
# 180
  • София
То няма никакво значение дали става дума за шофиране, рисуване или пилоти.
Нали говорим за червени флагове на хора, с които си общуваме. В крайна сметка, ако някоя дама е супер шофьор, надцаква ли се с половинката, с приятелите си от мъжки пол, че тя няма нарушения, пък те имали.

Целенасоченото сравняване с другия, равноправен, но различен пол на мен ми говори за дисбаланс. Такова надцакване е убиец за отношенията и аз лично го приветствам само в професионална обстановка, където ти се плаща за това.
Важи и за мъжете, но понеже темата е за жените, за тяхното скачане пиша. Мъж да седне да се надпреварва как жена била обгрижвана или ѝ се купуват цветя, а на него - не, "макар че и мъжете имат чувства и заслужават жестове" ми е ревливо.

# 181
  • София
Ами това и жена да го прави е лигаво.

Всъщност, това набутване насила на жена в роля, на мъж в роля, е огромен червен флаг, без значение кой го прави.

# 182
  • София
Такива сравнения обикновено тръгват от потребители мъже, за които е много важно да обяснят на жените в какво не ги бива Wink Вкъщи няма надцакване, сравняване, мерене, всяко умение, което единият или другият притежава, е бонус в семейството. А мъжът ми за мен е на първо място личност, а не списък от "мъжки" умения, които трябва да отметне, та да не взема да се почувствам повече от него. Последното просто няма как да се случи.

# 183
Много сте се отклонили от темата, аз ще се опитам да отговоря на въпросите от първия пост.
Има много червени флагове, които са общи за двата пола, но тук ще се опитам да опиша само тези изказвания, които са типично "женски".
Sign Triangular Flag On Post Всички мъже наоколо (познати, приятели, колеги, шефове, дори и случайни - куриери и сервитьори) са влюбени в нея и само ако им даде знак, са роби в краката и.
Sign Triangular Flag On Post Всички жени наоколо (роднини, познати,  приятели, колежки, шефки, съседки) а и не малко мъже ужасно и завиждат, злословят зад гърба и и правят всевъзможни интриги. Защото е красива и успяла, плюс предишната точка.
Sign Triangular Flag On Post Хората и от двата пола я използват и злоупотребяват с нея, защото е "добричка". Но тя си е научила урока, и вече ги реже, затова стигаме пак до предишната точка.
Sign Triangular Flag On Post Тя е перфектен професионалист и умее да работи в екип, но работната и среда винаги е кошмарна. Винаги и се случва да е заобиколена от прости, мързеливи и миришещи колеги, които нищо не работят по цял ден, а само въртят интриги (това поради предишните три точки). Шефовете (и особено шефките) винаги са тъпи връзкари и не могат да и стъпят на малкия пръст, а подчинените са дебили, които само гледат тъпо и чакат тя да им свърши работата. Не напуска само защото фирмата ще пропадне без нея.  
Smiley

# 184
Ооо, да. Провъзгласилите се за добрички и вечно използвани заради добротата си... Направо са ми трън в за'ника.

# 185
  • По света и у нас
Ми такива сме си - добрички сме, опитвате се да ни забиете в задника си, като трън … но ние не се даваме! 😂 ще ви го напомним още веднъж.

# 186
  • София
Хаха, много готино са описани, разсмя ме Laughing
Първото върви със записки по българските заглеждания - кой колко пъти я е погледнал. А дали не е заради петте ката целулит и смешната прическа - няма значение, влюбен е.

# 187
🚩 жени, които са от клон на клон и от 16 нямат и 2 месеца без връзка. Компенсират липси в характера. Научават се на хитрост, но не винаги на мъдрост.
🚩 жени, които все завъртат темата около секса и говорят за това прекалено буквално и свободно в смесени компании. Еманципация, друг път. Жадни са за внимание от всички, не от конкретен мъж, който харесват. Евтино е.
🚩 жени в постоянни любовни триъгълници. Обичат драмата, не и отговорността. Използвачки.
🚩 жени, които говорят мноооого зле за бившия си много след скъсването. Га яде, не рева.
🚩 жени, вманиачени по деца. Дори по чуждите деца. Властолюбие или неискреност.
🚩 жени без грам суета/ уклон към естетиката. Широка тема, но често се оказва вид протест или “интелектуално” високомерие.
🚩 многострадалните Геновеви. Понякога добре прикрити, но в крайна сметка енергийни вампири.

Много сте се отклонили от темата, аз ще се опитам да отговоря на въпросите от първия пост.
Има много червени флагове, които са общи за двата пола, но тук ще се опитам да опиша само тези изказвания, които са типично "женски".
Sign Triangular Flag On Post Всички мъже наоколо (познати, приятели, колеги, шефове, дори и случайни - куриери и сервитьори) са влюбени в нея и само ако им даде знак, са роби в краката и.
Sign Triangular Flag On Post Всички жени наоколо (роднини, познати,  приятели, колежки, шефки, съседки) а и не малко мъже ужасно и завиждат, злословят зад гърба и и правят всевъзможни интриги. Защото е красива и успяла, плюс предишната точка.
Sign Triangular Flag On Post Хората и от двата пола я използват и злоупотребяват с нея, защото е "добричка". Но тя си е научила урока, и вече ги реже, затова стигаме пак до предишната точка.
Sign Triangular Flag On Post Тя е перфектен професионалист и умее да работи в екип, но работната и среда винаги е кошмарна. Винаги и се случва да е заобиколена от прости, мързеливи и миришещи колеги, които нищо не работят по цял ден, а само въртят интриги (това поради предишните три точки). Шефовете (и особено шефките) винаги са тъпи връзкари и не могат да и стъпят на малкия пръст, а подчинените са дебили, които само гледат тъпо и чакат тя да им свърши работата. Не напуска само защото фирмата ще пропадне без нея.  
Smiley

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 15:37 от Linda*kiss

# 188
Винаги ми е било интересно за мъжете кой от двата случая е червен флаг в по - голяма степен: жена над  40те свободна, която никога не се е омъжвала или жена на същата възраст но с развод зад гърба си.
И друго, малко извън темата понеже вече споменах т.нар. стари моми, имам такива познати и никога не са коментирали със злоба семейни жени, но много омъжени с такава злоба и завист са обсъждали неомъжените, говоря за жени между 35-40 години.

# 189
  • По света и у нас
Ами неомъжваните са малко делулу, това е единствено. Аз пък съм чувала не омъжвани да критикуват майките какви били и как трябвало да се държат … при положение че не знаят за какво иде реч с децата.

# 190
Винаги ми е било интересно за мъжете кой от двата случая е червен флаг в по - голяма степен: жена над  40те свободна, която никога не се е омъжвала или жена на същата възраст но с развод зад гърба си.
И друго, малко извън темата понеже вече споменах т.нар. стари моми, имам такива познати и никога не са коментирали със злоба семейни жени, но много омъжени с такава злоба и завист са обсъждали неомъжените, говоря за жени между 35-40 години.

Да, и аз съм го забелязала това - омъжени жени, които супер много се занимават да злобеят срещу неомъжените такива 🚩. Човек би решил, че трябва да е обратното. Много вероятно са нещастно омъжени и бракът им съвсем не е това, което са си представяли. И малко си завиждат, че едва ли не не са направили лош избор. Пък другата вземе да й се падне някой по-готин.
За мъжете нямам идея кое е червен флаг. Аз не бих казала, че да си неомъжена на 40 е проблематично, стига преди това да си имал поне една две сериозни връзки. То така или иначе де факто много хора съжителстват без брак, просто в някакъв момент имат и бебе. Не винаги планирано. Така че не съм сигурна точно какви изводи могат да се направят.
Ами неомъжваните са малко делулу, това е единствено. Аз пък съм чувала не омъжвани да критикуват майките какви били и как трябвало да се държат … при положение че не знаят за какво иде реч с децата.
Знаете ли как майките обсъждат приятелчетата на децата си и браковете на родителите им…. 😆 Така както те си сравняват родителството, възпитанието, дрехите, оценките и постиженията, не знам ергенките да го правят към чужди деца. Детската площадка е жесток клюкарник, да не се лъжем.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 17:37 от Linda*kiss

# 191
Не мога да повярвам, че през 2024 все още битува схващането, че на неомъжените нещо им има. Хора с разбирания от викторианската епоха са 🚩.

# 192
А тези дето са били по много години с някого, на семейни начала но "нелегални", към разведените или към неомъжваните ги причисляват, за една приятелка питам Grinning

# 193
Добър въпрос. Червен флаг ли е това да си съжителствал без да си искал/ получил брак?

# 194
Не мога да повярвам, че през 2024 все още битува схващането, че на неомъжените нещо им има. Хора с разбирания от викторианската епоха са 🚩.

Е, то сигурно им има нещо. Даже и да е само това, че не искат семейство. Това си е червен флаг за мъж, искащ семейство.

Общи условия

Активация на акаунт