Червените знаменца при жените

• 18 474
  • 517
  •   1
Отговори
# 300
Ми не, не кисна в такива групи, то из другите групи все някой се намира да постне нещо от тях, или те самите си го промотират. Все едно са открили нещо свише. Даже и тук във форума има такива примери

# 301
То тук във форума има и теми за готварство, бродерия, цветарство и пр., ама нещо не те виждам да киснеш там.

# 302
  • София
Те тези, които са чалйд фрий, май са специфична групичка, някаква мода в момента. Не знам дали така си валидират избора или си хранят егото, не съм много запозната с тези групи. Но със сигурност са много малък процент от всички хора, които по една или друга причина, понякога не по техен избор, са без деца.

# 303
То тук във форума има и теми за готварство, бродерия, цветарство и пр., ама нещо не те виждам да киснеш там.
А трябва ли?
Да напомням ли за какво точно е и настоящата тема?
Чайлд фрий-тата всички знаем колко агресивно си промотират идеологията, няма нужда да го обяснявам. Но да, наистина са малка част от всички без деца.
По темата си е всеки без сериозна връзка и деца над определена възраст да бъде това червен флаг за бъдещо отношения, както и да се извърта тук според случая. Нормално е психиката да се променя, да се развива егоизъм и тепърва този човек да се учи да бъде отговорен към партньор и бъдещи деца си е трудна работа

# 304
Това е мит, че с времето свикналия сам човек ставал труден за напасване.
Познавам вдовици и възрастни жени без мъже (след брак), които също не желаят за нищо на света да си заменят свободното съществуване за още едно издържане на семейство и мъж.

Просто с времето на човек му се услажда да си подрежда живота вкъщи сам, свиква да се вижда с приятели, да пътува, да се чува по тел. редовно я с деца я с близки - и от какъв зор наистина да се съобразява с друг човек в дома си? Освен ако не се появи помитаща вселенска любов - а, дано, ама надали.

# 305
  • София
Скрит текст:
А трябва ли?
Чайлд фрий-тата всички знаем колко агресивно си промотират идеологията, няма нужда да го обяснявам.
Скрит текст:
Но да, наистина са малка част от всички без деца.
По темата си е всеки без сериозна връзка и деца над определена възраст да бъде това червен флаг за бъдещо отношения, както и да се извърта тук според случая. Нормално е психиката да се променя, да се развива егоизъм и тепърва този човек да се учи да бъде отговорен към партньор и бъдещи деца си е трудна работа
Всъщност най-агресивните са точно тези с деца. "Хайде, време ви е", "Хайде няма ли да си направите едно?", "Хайде какво чакате още?"....
Това е И огромна доза невъзпитание.

# 306
А трябва ли?
Чайлд фрий-тата всички знаем колко агресивно си промотират идеологията, няма нужда да го обяснявам. Но да, наистина са малка част от всички без деца.

Не, не задължително. Ама то не е задължително и да киснеш в теми, озаглавени "Не искам да имам деца", където чайлд-фритата виждат поле за изява.

# 307
Хора с кофти качества, зависимости и пороци има и от едната и от другата група. Не съм видяла да са изявени само от едните или другите. Но понеже много се говори за егоизма на несемейните vs. зрелостта на семейните, ще кажа, че доста незрели и невъзпитани изказвания има и от семейни, мъжете, които се обсъждат тука като егоисти, са точно онези, които са женени, но изневеряват, жени, които не пускат децата си от полата си, използват ги в семейните битки и много, много други примери. Нещата не са черно-бели. Хората не придобиват ореол просто, защото са се подписали. И има голяма разлика между едно дете гледано, за да е гледано, и едно дете,възпитавано с внимание. Така че има големи разлики между семейните и подходите им и поведението им макар да ги слагат в една и съща група. Както и от несемейните ми приятелки има големи разлики - една е лековат характер, влюбена през 6 месеца, друга е разсъдлива, организирана. Но и двете са приятни. Това важи и за семейните. Едни са в добър брак, други - само близките им приятели им знаем какво е зад фасадата, и там определено не се крие зрялост.... Да не говорим на детската площадката какви неща се чуват... Понякога се чудя на кого се пробутват тия суперлативи за семейните.
За мен червени флагове са поведенчески  и интелектуални дефицити. Например, 🚩не знае социални и исторически общоизвестни факти, няма мнение за нищо/ все има какво да изкоментира за всеки 🚩не плаща сметката в ресторанта, 🚩държи се зле с родителите си, 🚩повишава тон на сервитьора, 🚩няма библиотека 🚩 чете new age психология 🚩 суеверен 🚩 няма мекота към животни. Ей такива. А не автоматично дали има 3 деца или така му се е стекъл животът, че не се е влюбил силно преди 30. При един причините зад това може да са едни, при друг - други. Така да се обобщава - разведена била - кошмар, нямала деца - незряла. Това са някакви предразсъдъци/ ограничения на съдещите по-скоро.

*тия знаменца + другите във форума някой, ако иска може да ги обобщи. тези според мен си важат и за жените ( с изключение плащането на сметката и сега ще ме линчувате, но и библиотеката за жената не е чаааак такъв 🚩 обаче вманичаването по хороскопи и разни new age мантри и мормонски лайфстали е 🚩).

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 11:11 от Linda*kiss

# 308

Всъщност най-агресивните са точно тези с деца. "Хайде, време ви е", "Хайде няма ли да си направите едно?", "Хайде какво чакате още?"....
Това е И огромна доза невъзпитание.
Всъщност и аз съм ги чувал тези въпроси преди да имам 30 години и жена ми като беше студентка, при това от хора на моята възраст, не някакви залухани баби. И странно защо не съм ги възприемал като агресия. Ок, може да не е много възпитано задаването на такива лични въпроси, но за да е голяма драма, че и агресия към запитвания явно му е някаква болка или фиксация. Друго обяснение не намирам, въпроси, които не са на дневен ред или са без особено значение не предизвикат големи емоции.

# 309
А въпроси, които не влизат в работата на питащия и са от лично интимно естество, защо се адресират от питащия? Или е липса на акъл, липса възпитание, липса на съобразителност или търсена провокация. Все зле.

Към тази категория спада и задаваният между семейни любим въпрос "няма ли да го правите батко/кака? още едно кога? трябва сега, за да нямат голяма разлика."

# 310
  • София
Не е редно прехвърлянето на едно невъзпитано и простовато поведение върху потърпевшия, като му измисляме причини и дълбоки болки.
Просташко е и точка, независимо кой стои срещу теб.

# 311
Мен вече никой не ме пита за второ. То е време вече да ме наричат баба на детската площадка.

# 312
  • София
Мен наскоро един приятел ме пита много настоятелно, но като започнах и аз да го разпитвам, като му обясних подробно, че няма такова нещо като мъжете могат до 60 и че на неговите години в най- добрия случай половината от сперматозоидите му стават за нещо, а другата половина едва се движат или са измрели от водката, която пие, не беше много доволен. Joy
Направих го, защото след като обясних, че това е лично семейно решение, започна да ме убеждава, че е нормално да пита настойчиво и да си говорим в подробности.
Ами, поговорихме си.

# 313
Да, и аз започвам да изказвам възпитано скритите си дотогава мнения относно техни драми и питам "извинявай, ако не е много личен въпрос, но понеже нали ти почна така."

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 11:49 от Linda*kiss

# 314
Няма нищо лошо мъжете да могат да се възпроизвеждат и предпенсионно в стил Ицко Финци. Стига да носят отговорност за това дете

Общи условия

Активация на акаунт