🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 30 934
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
На мен малко повече ми кървят, но нямам проблеми. Ходих обаче за почистване на зъбен камък и после много ме боля и кървяха. Никога така не ми е ставало преди. Отделно, избиха ми два мъдреца много бързо, за щастие нямам проблем с тях.

Взимайте калции или извара.

# 136
Това с тези контракции е много объркващо. Моята АГ постоянно иска да ме вкарва в болница заради тях. Вече 3 пъти съм лежала заради тях, въпреки че шийката си е в норма. (Слагам Утрогестан превантивно). Честно да ви кажа, когато се преуморя повече или се чувствам притеснена корема ми е постоянно стегнат. Когато мързелувам удома нямам никакъв проблем със стягане, или най-много по 1,2 на ден. Самото ходене до докторката представлява стрес за мен, тъй като пътувам до друг град, а пред кабинета й чакам поне по 2 часа. То нормално да започне да се стяга.
Както и да е. Пожелавам на всички спокойствие и почивка, защото това е най-важно на този етап както за нас, така и за бебето. 😊

# 137
За мен, понеже аз от началото съм с проблемна матка, ако няма скъсяване или промяна във формата, е излишен стрес да се влиза в болница. Разбира се, ако контракциите се увеличават, променя се интензитетът им, стават болезнени и т.н., въпреки домашното лечение - да, ще се влезе. Но ако намаляват, при оставане вкъщи в легнало положение и повече магнезий и спокойствие, ако и шийката не се променя, смятам, че е излишен стрес влизането в болница. А контракциите, по мое наблюдение, а и от нещата, които вие споделяте, се влияят най-вече от стрес (освен ако няма, разбира се, някаква патология по принцип).
Мен вчера искаха да ме хоспитализират, днес цял ден лежа и си почивам, пия огромни дози магнезий и не съм отчитала да имам, може би 1-2. Вчера беше нещо страшно и то най-вече като тръгнах по прегледите и бях притеснена много.

Другото, което при мен помага в контролирането им - без никакъв натиск на корема - пипане, лежане настрани на твърда повърхност, която го натиска (диван напр.), рязко ставане и резки движения (ставам, като се обърна настрани, леко се навеждам и бавно се повдигам) и също медитация и ангажиране на вниманието с нещо друго от това да мисля, следя, пипам корема. Резултатът е вчера над 20 за деня, днес май само 1 и не съм сигурна, че е било контракция.

# 138
KРР, сподели снимка на това картонче със списък за новороденото, ще е полезно за доста хора според мен.

Аз за детски дрешки също харесвам Пепко и вероятно ще купувам неща от там. Взимала съм вече за подаръци и хората като цяло са доволни. Н&М също имат много интересни бебешки дрешки, но за някои неща определено се оливат с цените. Ще видим покрай ЧП как ще е, може да има добри промоции и да поръчам някакви неща.

# 139
KPP,  какво е увеличеното количество магнезий, което са ти изписали?

Аз пия магнезий диаспорал, 400 мг, и мисля, че доста ми помага.

# 140

Споделям го. Аз даже мисля ние по него да вървим. Иначе, в H&M прекаляват с цените. И дънките бяха 80 лв, но нищо друго не ми хареса, а трябва все пак и някакъв панталон да имам и ги прежалих. Аз не намирам разлика в качеството между H&M, Zara и Синсей и Пепко. А в цените разликата е драстична. Аз гледам основно състава на дрехите и в първите два магазина, всичко е изкуственяк. Даже в Синсей и Пепко повече залагат на естествени материи, най-вече памук. Аз си взех разни рокли прави от Синсей, памучни. Не бих ги носила после, защото са ви прекалено basic, аз съм малко по-фешън настроена, но за периода са идеални и бяха нещо от рода на 20-30 лв. В H&M и Зара същите са над 50 лв минимум.

За Магнезия, сега 3-4 дни ще пия 3*2 магнерот, 2*1 Алеракт и 3*1 Диаспорал 300. Засега нямам странични ефекти. После ще остана май само на магнерот. АГ от Токуда каза, че Магнерот се усвоява по-лесно от Диаспорал, въпреки че мг магнезии в едно хапче са по-малко от едно прахче.

# 141
А имали ли сте крампи на краката или поне стягания другаде преди да приемате магнезий или преди увеличаване на дозата? При мен ги имаше, контракции обаче - мисля че не...

# 142
Имах прескачания на сърцето аз. Крампи не съм имала.

# 143
Аз пия Диаспорал 300 х1 от 16г.седмица, сега от няколко дена него + 1 х 2 сутрин Магнерот и имам крампи. Предимно сутрин малко преди да стана и то само в прасеца на левия крак.
А имали ли сте крампи на краката или поне стягания другаде преди да приемате магнезий или преди увеличаване на дозата? При мен ги имаше, контракции обаче - мисля че не...

# 144
  • Варна
Имах крампи на прасците, преди да започна Магнерота. Сега пия 1500 мг на ден и в понеделник съм на ЖК, и ще говоря да ми вдигнат май дозата. Тая сутрин се събудих от крампи- свити ми бяха пръстите на ръката, едвам ги разгънах.
Следобед бях на ендо- на 01.11.ще правя обременяване с глюкоза и на 06.11. ще съм при нея за разултата. Помолих да ми пусне и Вит Д и хормони. Та така… вторник ще ходя на лекция за кърмене. И после на дни на отворени врати в болницата да разгледам.

# 145
Дейзи, къде ще е лекцията за кърмене?. И аз бих отишла. Аз съм харесала и едни курсове за първа помощ за бебета и мисля и там да ходя. Струва ми се, че е много важно, ако се наложи, да знам как да реагирам

# 146
Ако има някой от Варна, има лекция за кърменето на 29-ти с Ася Демирева, нея я следя и в TikTok.
Иначе тази страничка във ФБ пускат непрекъснато безплатни лекции на различни теми и в различни градове.

# 147
Момичета, днес ходих да си пускам кръвна захар, че предния път беше малко по-висока и искаха да правя обременяване. Реших преди да направя да си пусна контрола още веднъж, защото кръвната захар се влияе от доста фактори, та както и да е, сега си е нормална. Обаче реших да си проверя и желязото, понеже АГ никога не ми е пускал, и се оказа високо. Някоя от Вас запозната ли е на какво би могло да се дължи? По принцип при бременните жени по-често се среща ниско, при мен наобратно пак. В четвъртък съм на преглед и ще питам, но ми стана интересно.

# 148
  • Варна
КРР точно на тази лекция на Ася Демирева във Варна ще ходя.
Сега ще ти пусна 2 линка там да следиш за лекции. Аз слягах линкове във Фейсбук страницата, но знам, че там не си много активна.
Не успявам с линковете.
Виж “И за мама “ фейсбук страницата- на 5.11. Ще има в София за кърменето лекция.
Погледни и “мама знае най- добре”. Трябва предварителна резервация на посочен линк.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 21:56 от Daisy_D

# 149
Ако има група във ФБ бих искала и аз да се присъединя🤗

Общи условия

Активация на акаунт