🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 30 904
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Моята цито е от март. Секрет са ми взимали в 3-4 месец. Нищо притеснително, наистина е повърхностно. Не е като цитото.

Минавам да се похваля, че джаджите ми от Алито дойдоха.

# 121
Здравейте, момичета. Има ли някоя бременна, на която бебчето и върви назад? Бях чела за такива, които са напред, но нашия юнак върви с около седмица назад. В момента съм 25+3, а той отговаря на 23+5. АГ каза, че не е опасно, но ще трябва да се коригира я с хапчета, я с протеин.

Здравейте, на втората фетална в 22г.с при нас се установи леко забавяне от седмица и два дена в обиколката на коремчето най-вече. Посъветваха ме да наблегна на протеина - чисто месо, яйца, скир, авокадо, извара, котидж сирене и др., по 3 хранения на ден + следобедна закуска. За хапчета не са ми споменавали. Знам че има и протеин за бременни, който би имал някаква полза. Като цяло ако всички останали показатели са наред и кръвотокът е в норма, не би имало повод за притеснение.

# 122
Здравейте, аз съм с биопсия след цитонамазка през февруари. Моето АГ принципно ми каза, че цитонамазка през бременността няма да взима по никакъв повод. Но вагинален секрет в началото, средата и края на бременността е задължителен. Аз съм също в края вече на 6ти и онзи ден ми взе проба. Прави се с оглед на това, да се проследи дали няма някаква инфекция. Важно е за тези, които ще раждат нормално.Тогава бебето влиза в директен контакт с микроорганизмите в родовия канал. Ако това се случи, е възможно гъбичките да се предадат на новороденото. Няма нищо притеснително в това, че са ви взели секрет.
Момичета от кога са ви последните цитонамазки? Аз имах от месец май и вчера на прегледа лекарката реши да ми вземе секрет, което леко ме изненада... не знам дали е нормално да се взима такава проба в 6ти месец ?! Каза, че ще вземе секрета много внимателно и по-повърхностно, каквото и да значи това, като резултата нямало да бъде 100% достоверен, защото не можело да вземе секрет от "по-навътре" поради риск от прокървяване. Тогава защо изобщо трябваше да правя изследването, наистина не разбрах...

# 123
За помпа и аз се чудя дали да не поръчам една електрическа от Shein, виждам че хората са доволни от тази. Като цяло съм си набелязала доста бебешки неща от там като гледам материята да е памук за дрешки.

Моята цито е от март. Секрет са ми взимали в 3-4 месец. Нищо притеснително, наистина е повърхностно. Не е като цитото.

Минавам да се похваля, че джаджите ми от Алито дойдоха.

# 124
Аз ще се възползвам от намаленията в края на ноември за някои неща.

# 125
Здравейте момичета имам въпрос ,разбрах че трябва да спя на ляво ,за по добър кръвопоток и да ,за да не притискам бебето много,обаче вечер явно се обръщам нещо и се събуждам на дясно,а си лягам на ляво,мисля,че не цялата вечер спя на дясно ,но всепак опасно ли е много ,не знам как се случва наистина старая се да спя на ляво но.
И другия ми въпрос е като стана или вечерта ако се обърна нещо имам едно като придърпване в корема ниско долу ,той там си ме и рита най-често през деня ,получавам едно като болка такава и ми дърпа вечер преди да заспя и сутринта като се обърна по гръб също,най е често като се обърна по гръб,знаете ли от какво е,всяка,вечер вече като легна и имам придърпвания там и като се обърна по гръб също и лека болка.В 22ра седмица съм
Благодаря ви предварително

# 126
Не е проблем да спиш и на дясната страна, не се притеснявай. Единствено по гръб го дават не особено препоръчително, когато коремът е голям, защото може да притиска артерии, но на момичета лекарите са им казали и от това да не се притесняват.

Аз също съм си набелязала доста бебешки аксесоари от Shein, но до момента съм купила съвсем малко. Като цяло съм голям фен на Shein, последно си поръчах няколко клинове за бременни и 1 чифт дънки, не са никак лоши, само ми идват леко големички. Но в последните месеци на бременността мисля, че ще са добре. Сега съм поръчала и чакам още 2 чифта дънки за бременни. На мен лично ми е супер трудно да намеря някакъв адекватен панталон - или ме стяга на корема, или стои като торба в краката, дори и тези за бременни постоянно се свличат и са ужас. Та, ако имате препоръки, ще съм благодарна.

Иначе дрехи за бебе не бих поръчала от Shein. Няколко пъти излиза информация за вредни вещества в техните дрехи, та не бих рискувала за бебе особено. Отделно, че много от нещата, на които пише, че са 100% памук, определено не са 100% памук, а някакъв примес с полиестер.

# 127
  • България
Аз все още търся ватиран клин за бременни за зимата. Някакви препоръки?

Поръчах един такъв от фейсбук страницата За Мами с Любов 2. Не е лош, но се оказа, че има дупки горе покрай шева на корема.... Жената, който го изпрати, ми звъня да ми държи сметка защо не съм го взема в първите 2 дена. А съм на работа и щях да мина съботата, но реших да пратя девера ми. А той милия не го беше видял. Мислех да поръчам още, но до тук бях с тези.

От Тему си поръчах 2 клина и бельо. Удобни са, но са тънки, докато бельото не е памучно, но пък свободно. Сега заради корема ми е много удобно. Та ще поръчам още един комлект.

# 128
Здравейте момичета имам въпрос ,разбрах че трябва да спя на ляво ,за по добър кръвопоток и да ,за да не притискам бебето много,обаче вечер явно се обръщам нещо и се събуждам на дясно,а си лягам на ляво,мисля,че не цялата вечер спя на дясно ,но всепак опасно ли е много ,не знам как се случва наистина старая се да спя на ляво но.
И другия ми въпрос е като стана или вечерта ако се обърна нещо имам едно като придърпване в корема ниско долу ,той там си ме и рита най-често през деня ,получавам едно като болка такава и ми дърпа вечер преди да заспя и сутринта като се обърна по гръб също,най е често като се обърна по гръб,знаете ли от какво е,всяка,вечер вече като легна и имам придърпвания там и като се обърна по гръб също и лека болка.В 22ра седмица съм

Здравей, на ляво е препоръчително, но и на дясно да спиш не е проблем. Не се притеснявай, и аз съм в 22г.с и си спя на двете страни, като бедрата ужасно ме болят вече от постоянно обръщане и въртене. Не си представям да трябва да спя само на ляво. От време на време се обръщам и по гръб за кратко време, но просто за да се изпъна, иначе не ми е комфортно, зависи как ти е удобно. Относно придърпванията, понякога и аз имам ако на бебка не й е удобна позицията ми, но се оправя като се наместя. Иначе ако си притесняваш, консултирай се с АГ за най-сигурно. Успех.

# 129
Клинове си купих от Waikiki и от Lidl като тези от Lidl са по-тънки и са по-скоро за сегашното време.
Дънки си купих и аз от Shein, тамън днес пристигнаха. Хубави са и на мен са ми една идея малко по-големи, но след месец, два мисля, че ще са ми точни, а и цената е доста приемлива. Бях разглеждала и дънките в H&M, но не ми се дават между 50 и 80 лв за нещо, което няма да нося дълго време.
За дрешките от Shein, имам приятелки мами, които почти всичко на децата им е от там и бебешките неща, нямали са проблеми, даже ми препоръчаха първо там да гледам, ако си харесам нещо.

# 130
Тънки клинчета за вкъщи от Лидл, а по-дебели и стегнати (не ватирани) от Теми поръчах, както и дънки, доволна съм, дънките са малко по-широки да, но и аз взех по-голям размер. Бельо от h&m, това е засега💐 В Sinsay също има, но не съм взимала, както и Waikiki.

# 131
Lady_Kalinka Аз си взех много хубави ватирани клинове единият модел е като с плюш отдолу, а другия е по-тънък и леко ватиран. Съответно цената им беше 14/9лв. Може да намериш в магазините, които са за бельо, чорапогащници-тези малките кварталните. Те не са за бременни, но са един размер, много еластични и удобни / аз съм си със сериозно коремче и си го скриват, идва ми под гърдите/. Взех и един от тези на Лидъл, но бяха тип плътни чорапогащници и с тези шевове отпред и отзад, като парче са крайно неудобни.
Помпа за кърма си поръчах от този сайт, реших че няма да спестявам точно от тези неща-помпа, стерилизатор, шишета.
Също поръчвам от китайските сайтове, но за бебето не мисля да поръчвам дрехи от там. В Пепко разглеждах и има много хубави пакетчета 2-3бр за горе-долу същите пари, но с разликата, че виждаш размера, пипаш и виждаш материята.

# 132
  • Варна
И аз съм чувала такова неща за бебешкото на шейн. Майка ми, е поръчала от тему някакви неща за бебето. Аз с дрехите се оправям- лидъл, Кауфланд, ВУ и мен не ми се инвестира в нещо, което няма да нося дълго. Скоро с бельото май ще имам дефицит Simple Smile Някъде бях гледала бельо за бременни дали не беше във уайкики? Ще видя пак по- натам.
Аз чакам пред кабинета на ендокриноложката. После ще разказвам ако има какво.

# 133
Аз сега се "разправям" с такива проблеми. Това са контракции. И при мен се получават, като лежа на една страна или стана рязко. Усещането е същото - стягане, втвърдяване. Вчера ходих на два прегледа, на едното място искаха да ме хоспитализират, на другото ми казаха, че не трябва да си пипам корема, увеличиха ми магнезия и ми казаха да не лежа на страните, които ми предизвикват контракциите. Шийката ми е 3.8 см и затова ме пуснаха от второто място.
Отидете да ви видят шийката как е.

Иначе за дрехите за бременни, аз много отказвам да нося. Ужасно грозни са ми. Обаче си взех едни дънки от H&M, що годе прилични. Ами, стискат ми. Май ще съм зимата с клинове и рокли. Клинове/чорапогащници също не съм взимала за бременни - взимам си стандартни и ги режа при корема и така ги нося. И без това бързо се късат. За вкъщи съм си, както стандартно си ходя - имам разни домашни роклички.

Иначе, за бебешки дрехи, аз мисля в началото да купуваме от Пепко. Там са памучни и цените са добри, предвид, че всяка седмица размерът на бебето се променя. Вероятно и някоя приятелка ще ми даде. После вече ще е както дойде. Ходихме наскоро в Рая тойс и хората са направили много хубаво картонче, със списък за новородено, вкл.и за неща за родилното и всичко необходимо. Ако някой иска, ще го кача като снимка.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 16:09 от KPP

# 134
Момичета, как сте със зъбите/венците?
При 1вата ми бременност нямах никакви грижи с тях, нооо сега е ад. Вече правихме няколко пломби, венците до преди 2 дни ми бяха само леко възпаление, но не и болезнени. От сряда вечерта рязко ми се наду венеца край мъдреца, два поредни дни ми слагат дренаж, има временно облекчение и наново се надува и мнооого боли!
За жалост идват празнични дни и освен промивки, друго нямам предписано😩

Общи условия

Активация на акаунт