🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 34 954
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, а вие към какви колички сте се ориентирали? Не мога да се спра на вариант, иска ми се нещо по-бюджетно, нещо към 500лв примерно, + -, но и да е комбинирна лято и зима.. може и със столче за кола даже Grinning имате ли вие нещо да споделите от опит или като идея?
Ето тази взехме ние: https://kidos.bg/bebeshka-kolichka-chipolino-zara-3v1-lyulyak За 430 лв от olx с етикети, не беше ползвана. Аз си ровя из olx за такива неща и има немалко дори неразопаковани. В нашия случай жената са й подарили друга количка и тази е останала. Така си харесах и легло - още е в кашоните, неразопаковано. Сега за някои неща - помпа за кърма, първите дрешки и тн не бих взела от вторичен пазар, ама за мебели, количка и тн не виждам причина да не си спестя разходи, и без това са големи покрай бременност и бебе. Simple Smile

# 256
Аз се спрях на Anex Eli, но е далеч от такъв бюджет. Столчето на кола ще е на cybex с въртящ isofix. Надявам се след време да ги ползвам за второ бебче

# 257
Аз до днес бях твърдо за Anex eli,но прочетох, че коша за новородено е сравнително малък и тесен и се спрях на друга, която мисля др.месец да я закупя. Има доста добри характеристики, и стойка които други за тази цена нямат. Ето тази е
https://www.roshko.bg/bebeshka-kolichka-4-v-1-inglesina-system-q … sort-blue-lithium

# 258
  • Варна
Аз също отдавна съм избрала количка и кошара.
 Нямам място за некст ту ми, стандартна от ИКЕА ще взема.
Количка Сайбекс миос ще взема с кош за новородено и столче за кола. Това ще ни е най скъпата покупка за бебето.

# 259
Супер идея, благодаря! Hug

Момичета, а вие към какви колички сте се ориентирали? Не мога да се спра на вариант, иска ми се нещо по-бюджетно, нещо към 500лв примерно, + -, но и да е комбинирна лято и зима.. може и със столче за кола даже Grinning имате ли вие нещо да споделите от опит или като идея?
Ето тази взехме ние: https://kidos.bg/bebeshka-kolichka-chipolino-zara-3v1-lyulyak За 430 лв от olx с етикети, не беше ползвана. Аз си ровя из olx за такива неща и има немалко дори неразопаковани. В нашия случай жената са й подарили друга количка и тази е останала. Така си харесах и легло - още е в кашоните, неразопаковано. Сега за някои неща - помпа за кърма, първите дрешки и тн не бих взела от вторичен пазар, ама за мебели, количка и тн не виждам причина да не си спестя разходи, и без това са големи покрай бременност и бебе. Simple Smile

# 260
Благодаря ви, момичета Hug Ще търся магнезиев цитрат, щом се усвоява по-добре и повечето това пиете. Със сигурност не мисля да взимам някакви конски дози, а стандартната препоръчителна доза за нормален човек, дори не за бременна. Аз пия и мултивитамини, но в тях магнезият е само 40%.
На мен лично не ми се дават повече от 500 евро за количка, даже и това е пряко сили. Тук във форума в темата за колички се котират главно Сайбекс, Инглесина, Хане, Анекс и подобни. Показах на мъжа ми и се хвана за главата - някои са по-скъпи от колата му Grinning За тези пари каза, че взима само, ако е с двигател. Grinning
Не сме се спрели на модел иначе, ние сме в Испания и чисто за поддръжка ще е най-лесно да взема испанска марка - Хане има една своя марка по-икономичен клас, но й забравих името, гледахме я на живо и ми се стори ок. Всъщност всички колички, които видяхме, ми се сториха добре и почти еднакви ... пък разликите в цената не са никак малки. Също доста се продават Kinderkraft. Та ... каква е разликата във функционалностите и толкова ли е голяма, че да оправдае 4 пъти по-висока цена? Нека по-запознатите споделят.

# 261
Zuchero, кошът за новородено на повечето модели Anex e 33x79. Тази, която си избрала е с 4см по-широк кош, което вероятно си има плюсове, особено за по-едро бебе. Аз лично я видях на живо, отделно имам познати с тази марка колички и ми допада. Имам и доволни познати от cybex balios s, а доколкото помня кошът за новородено е по-малък и от този на Anex. Сигурна съм, че все пак са съобразени с ръста на едно бебе. Не съм чула някоя дама да не и се събира бебето в коша, без значение марката

# 262
Аз също съм се спряла на бюджетен вариант.От самото начало знаех, че със сигурност не искам Cybex, Anex. Обиколихме магазините пробвах много модели и честно казано всички са ми еднакви. Спряла съм се на Loreli Glory или Loreli Reya. Един от двата модела ще е 3 в 1 са, за мен е важно зимното кошче да е твърдо.

# 263
И ние гледаме да е нещо по-бюджетно. Ако съдя по приятелки, повече от една година не ги ползват количките като проходят и ги оставят.
За сега съм се спряла на тази, но все още не съм я гледала на живо, чак декември ще купуваме ние.
https://bebino-bg.com/product/32630/cam-taski-sport-932-bebeshka … lichka-3-v-1.html

За тази също ми казаха, че има много доволни.
https://bebino-bg.com/product/37519/chipolino-infiniti-flamingo- … kolichka-3v1.html

# 264
Момичета, да попитам. Редовно го усещам вече, но имаше днес ритмични подскачания на корема, леки, с ритъм на хълцане. Въпрос за по-опитните, възможно ли е хълцането да е леко подскачане на корема, не само гъделичкане/пукане?

# 265
Здравейте момичета,днес бях на разходка и като се връща много ме заболя от дясната страна ниско долу в корема,сякаш не ходих много имах 3-4.000 хил крачки макс,беше малко студено за бях с клин ,незнам чудя се дали нещо не съм настилка краката ми бяха доста студени бедрта като се прибрах,доста ме наболяваше починал си малко и като тръгнах да вървя пак към в къщи пак ме боля,и като цяло като се прибрах имах дискомфорт и още е така,дали всичко е наред ,вече не знам притеснявам се малко да не е станало нещо ,вечерта доста рядко го усещах въпреки че вечерям и ядох малко сладко усещах го но мн на рядко ,и се чудя дали всичко е наред,бях на доктор миналата седмица не искам да ходя всяка попринцип,но все някакви болки изкачат и аз все толкова се притеснявам и не знам вие какео мислите, някоя била ли е така,а и като ме заболя и сякаш се поду корема, благодаря предварително.

# 266
Мисля, че наскоро бяхте писала отново за тези болки ниско долу. Нормално да ги имате, все пак сте бременна, ходили сте, преуморили сте се . Нормално е да започне придърпване, разтягат се връзки, таза се разширява с напредване на бременността, ще започнат и болките в кръста, отичане на крака. За състоянието ни това е нормално. Аз съм в 27г.с. И аз имам придърпвания ниско долу в дясно при преумора, рязко обръщане. Мен разходките ме преуморяват корема ми се втвърдява, получавам контракции. Същото се случва и с прекалено стоене на стол, защото ходя и на работа. Вече си е и доста по-хладно, затова трябва и да се обличате малко повече, защото една настинка, болки в бъбреците или недай си боже уринална инфекция вече си е опасно, все пак сме в състояние, в което не може да приемаме всякакви медикаменти.
Моя съвет е да се пазите и малко повече почивка.
 quote author=Жизел24 link=topic=1700534.msg48763771#msg48763771 date=1730345495]
Здравейте момичета,днес бях на разходка и като се връща много ме заболя от дясната страна ниско долу в корема,сякаш не ходих много имах 3-4.000 хил крачки макс,беше малко студено за бях с клин ,незнам чудя се дали нещо не съм настилка краката ми бяха доста студени бедрта като се прибрах,доста ме наболяваше починал си малко и като тръгнах да вървя пак към в къщи пак ме боля,и като цяло като се прибрах имах дискомфорт и още е така,дали всичко е наред ,вече не знам притеснявам се малко да не е станало нещо ,вечерта доста рядко го усещах въпреки че вечерям и ядох малко сладко усещах го но мн на рядко ,и се чудя дали всичко е наред,бях на доктор миналата седмица не искам да ходя всяка попринцип,но все някакви болки изкачат и аз все толкова се притеснявам и не знам вие какео мислите, някоя била ли е така,а и като ме заболя и сякаш се поду корема, благодаря предварително.
[/quote]

# 267
https://e-shop.izamama.com/product/19949/komplekt-za-rodilki-lwb18.html
Момичета какво мислите за този комплект за родилки? Както и за помпата, която е включена? Доста често ми излизат реклами и започвам за се замислям, дали да не си взема. 😄

# 268
Мисля, че наскоро бяхте писала отново за тези болки ниско долу. Нормално да ги имате, все пак сте бременна, ходили сте, преуморили сте се . Нормално е да започне придърпване, разтягат се връзки, таза се разширява с напредване на бременността, ще започнат и болките в кръста, отичане на крака. За състоянието ни това е нормално. Аз съм в 27г.с. И аз имам придърпвания ниско долу в дясно при преумора, рязко обръщане. Мен разходките ме преуморяват корема ми се втвърдява, получавам контракции. Същото се случва и с прекалено стоене на стол, защото ходя и на работа. Вече си е и доста по-хладно, затова трябва и да се обличате малко повече, защото една настинка, болки в бъбреците или недай си боже уринална инфекция вече си е опасно, все пак сме в състояние, в което не може да приемаме всякакви медикаменти.
Моя съвет е да се пазите и малко повече почивка.
 quote author=Жизел24 link=topic=1700534.msg48763771#msg48763771 date=1730345495]
[/quote] Благодаря много попринцип се пазя просто вчера реших да изляза и не прецениш, че е толкова студено ,но вече ще обличам по дебела долница,надявам се да е от растежа на матката наистина и да няма проблем,просто и като няма много движения от негова страна и се притеснявам и така като имам болки някой път и е стресиращо,имах болки попринцип към кръста и ребрата ,но аз и преди ги имах ,но не всеки ден ,сега от снощи ме болят ,но всеки път ми гледат бъбреците като отида и няма проблем,надявам се наистина да не съм изминала нещо,благодаря за отговора пак

# 269
Според мен зависи какви са ви изискванията за помпата. Мисля, че в този сайт малко са им завишени цените.  Прилагам снимка аз какво си взех и на каква цена, само че от kindermarket.bg.

https://e-shop.izamama.com/product/19949/komplekt-za-rodilki-lwb18.html
Момичета какво мислите за този комплект за родилки? Както и за помпата, която е включена? Доста често ми излизат реклами и започвам за се замислям, дали да не си взема. 😄

Общи условия

Активация на акаунт