🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 35 031
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
А как сте с настроенията напоследък? Моите се сменят супер много последните 10 дни и моя го отнася. Дори етърва ми рече, че съм станала люта нещо, особено с моя. Grinning

Аз съм станала доста чувствителна 🥹
Миналата седмица се разстроих, защото си помислих, че манджата ми не се получи. 😀

# 241
ММ каза че съм по-приятен човек от както съм бременна LaughingSweat SmileSweat Smile

# 242
Ние сме се спряхме на този мултифункционален вариант. Първо ще стои в спалнята, после ще я преместим. Реших, че е напълно излишно да взимам сто неща, които после ще се чудим какво да правим.
Момичета,ориентирали ли сте се вече за кошара? Много се чудя между дървена или нещо от типа на next to me. 🤔

# 243
Ние мислим да си вземем дървена кошара от типа, който Mariq сподели и едно гнездо, за из стаите с дръжки. За по-топлите месеци може да вземем и една преносима кошара за къщата на село.

Моите настроения доста си се менят, както си седя и почвам да плача, ей така от нищото😀

# 244
Здравейте!
Отдавна не съм писала, но от тази седмица съм в болничен и се надявам да имам повече време Simple Smile
Всичко е наред при мен като цяло, но понеже работя с деца и преценихме с лекарката, че в момента има прекалено много вируси и е по-добре да си остава вкъщи.

За кошарите - баткото мразеше неговата, тя е като нова , така че засега с нея ще пробваме, дано това бебе повече я хареса Grinning
Евентуално някакви неща ще наема за по месец от Infinity box, защото с голямото дете много си изпатих от неща, които уж са супер, но моето дете не харесва (всякакви люлки, гнезда, ... )  и ако случайно нещо ни допадне - тогава ще купувам.

Днес имам среща и с изграждащия, така че съвсем реално ми е вече всичко, не знам при вас как е Simple Smile

# 245
  • България
А как сте с настроенията напоследък? Моите се сменят супер много последните 10 дни и моя го отнася. Дори етърва ми рече, че съм станала люта нещо, особено с моя. Grinning

Аз съм станала доста чувствителна 🥹
Миналата седмица се разстроих, защото си помислих, че манджата ми не се получи. 😀

Аз съм по-скоро бързо ядосваща се.... Sweat Smile не знам как става, ама се дразня от най-малкото.

Иначе и аз съм харесала този вариант като Mariq878. Гледах го във Вис Виталис и ми хареса на живо.

# 246
За сега нямам промяна в настроенията и чувствата, ММ също е доволен за сега и чака да избухна след раждането вероятно.
Чорапогащници взех от hm за бременни 20 и 40ден. Да ви кажа, супер са ми комфортни, защото са направени с висока талия и се качват до сутиена (преди това пробвах с нормални чорапогащници по-голям размер и ми се свличаха, а моя си размер ми стягаше на корема). Отделно си взех 2 клина по-голям размер (не са за бременни), но са супер еластични, отново с висока талия. Дънки имам един чифт за бременни от hm, не са лоши, но аз съм повече по роклите.

За кошарите ние също взехме две. Next to me chipolino за нощното спане и дървена от nicollebaby за детската стая (като идеята ми е основно там да спи, за да свиква с обстановката и уж да е по-лесно местенето за постоянно в тази стая)

# 247
Аз мисля за момента само Next to me, тя се ползва до 6 м. мисля, а след това стандартното бебешко легло с прегради, но не съм гледала още такива.
Момичета, аз мисля да си самоназнача магнезий, в каква доза са ви изписали да го пиете? Магнерот 500 мг приемате, нали?
Днес акушерката ми потвърди, че вероятно става въпрос за контракции, като й описах стяганията, които имам понякога, но, разбира се, тук не изписват нищо. Ей това мисля да поръчам, защото тук няма Магнерот.

# 248
esmeralda, мой съвет е да се консултирате с лекар/фармацевт относно най-добрата форма за усвояване на магнезия. Масово от едно време се изписва магнерот, но вече има други форми, които доказано се усвояват по-бързо, по-добре и повече милиграми без да се налага да пиете по 6 хапчета на ден.

# 249
Принципно съм съгласна, но следващият ми час за лекар е след 1 месец ... и тук за жалост не комуникират с пациентите по телефон/вайбър.

# 250
Магнерот спрямо други форми и прочие най-вероятно концентарцията на магнезий е различна, от АГ знам, че с магнезий няма опасност да се предозира ,но все пак, имайте едно на ум.

Профилактично ми бяха назначили магнерот от 500 3×1 , а като почнаха контракции вдигнахме на 3×2 на ден съответно. След 4 дни нямаше особен ефект и сега съм на диаспорал от 300мг 2×1 и нош па също 3×1 от 80мг или 3×2 от 40мг.

А за настроенията при мен няма май много голяма разлика, тук таме се напрягам за глупости и от нищото, но не мога за кажа че имам голяма разлика Grinning освен че на главобол съм по-чувствителна, ако се напрегна нещо, често и главата се напряга Grinning дори гледам да се контролирам повече, че да не ядосвам и бебо хаха

Аз мисля за момента само Next to me, тя се ползва до 6 м. мисля, а след това стандартното бебешко легло с прегради, но не съм гледала още такива.
Момичета, аз мисля да си самоназнача магнезий, в каква доза са ви изписали да го пиете? Магнерот 500 мг приемате, нали?
Днес акушерката ми потвърди, че вероятно става въпрос за контракции, като й описах стяганията, които имам понякога, но, разбира се, тук не изписват нищо. Ей това мисля да поръчам, защото тук няма Магнерот.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 17:46 от InYan238

# 251
Аз пиех до скоро Диаспорал 400 по 1 прахче вечер, но споделих на Аг, че напоследък през деня имам стягания и може би са контракции и ми изписа заедно с него да пия сутрин Магнерот 500 по 2 таблетки. Помага ми, но честно казано самите хапчета са отвратителни. На няколко пъти вече съм на ръба да ги повърна, а не съм изобщо с бременността. И аз мисля, че е добре да се консултираш. Принципно сега се сетих може в superdoc.bg да си направиш онлайн консултация със специалист. Става лесно.

# 252
На мен най - добре от магнезия ми действа Диаспорал. Той се води цитират. Минала съм през Магнекардин и магнерот. Поне Диаспорал 300 е висока доза прахче, може и 400 и не се налага няколко приема на таблетки през деня. Понеже до сега беше голямо следене на прием. Моят АГ задължително ми каза, че магнезия се приема на осем часов прием. А така например сутрин пия половин прахче диаспорал което е да речем 150 мг и вечерта останалото 150 мг.

# 253
Аз също бях в началото на магнерот 2х1, но е много важно да се уточни, че дори и да е от 500, чистият магнезий, който се съдържа в една таблетка е 33мг. Тоест като се пият по 3хапчета на ден, не се приемат 1500мг магнезий, а 90мг. При магнезиевият цитрат (който всъщност се усвоява най-лесно от организма) съдържанието е чисто. До преди да почна тази форма имах стягания на корема по време на работа. От почти 2 месеца пия диаспорал 300мг 1 път на ден и нямам никакви проблеми. Разбира се, възможно е някои да имат нужда от повече. Все пак и насищането на организма става с натрупване

# 254
Момичета, а вие към какви колички сте се ориентирали? Не мога да се спра на вариант, иска ми се нещо по-бюджетно, нещо към 500лв примерно, + -, но и да е комбинирна лято и зима.. може и със столче за кола даже Grinning имате ли вие нещо да споделите от опит или като идея?

Общи условия

Активация на акаунт