🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 34 909
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, аз да попитам, хапвате ли си моркови. Знам, че са полезни, но и знам, че съдържат витамин А, който трябва да се избягва по време на бременност. Днес си направих салата с моркови и когато се сетих за това направо се отказах да я ям.
Имате ли някаква представа как стоят нещата и може ли да си хапваме, без да прекаляваме, разбира се.

# 286
Доколкото си спомням от курса за хранене при бременност на Gyna, няма проблем с морковите. Не мога да го обясня научно, но идеята беше да се внимава с други храни, съдържащи високи нива на витамин А, но не и растителни като морковите, тъй като при тях е под различна форма, която се усвоява от тялото. Моля, ако някой знае повече по темата, да ме допълни / поправи.

Момичета, аз да попитам, хапвате ли си моркови. Знам, че са полезни, но и знам, че съдържат витамин А, който трябва да се избягва по време на бременност. Днес си направих салата с моркови и когато се сетих за това направо се отказах да я ям.
Имате ли някаква представа как стоят нещата и може ли да си хапваме, без да прекаляваме, разбира се.

# 287
Аз доста често през седмицата хапвам салата цвекло с моркови. И аз съм го чела, но доста моркови трябва да се изядат, за да се предозира. Аз съм страстен любител на моркови и тиква, миналата зима бях с оранжеви длани буквално, много смешно беше, ноо аз от това почти живях тогава. Хапвах ги като десерт, бяха ми много сладникави, на база кето храненето ми. моркови и варена тиква с протеин на прах ммм.. 😋😋

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 21:20 от Zuchero

# 288
Според мен всичко, което е казано че трябва да се избягва, можем да си позволим отвреме навреме Grinning без сурови меса разбира се.. за черен дроб знам, че заради вит А трябва да се избягва, но моркови и аз си хапвам, просто не всеки ден, не вярвам да има проблем, надявам се. Аз лично, когато питах моята АГ на какво да наблягам или избягвам, каза да си живея както до сега Grinning Естествено от обща култура и неща, които съм чела, избягвам някои неща. А скоро с ужас установих че луканката , която ми е така вкусна..всъщност хич не било хубаво да си хапвам, ..нали е сушена само, мн съм зле ..

Имате ли идея дали е ок да хапваме цвекло, ряпа бяла, червена , черна..? тези зимните салатки много ги обичам и с морковче става чудно.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 21:53 от InYan238

# 289
Благодаря ви, момичета. Ще си хапвам значи морковки, без да прекалявам 😄 То и без това не ми остана много какво да ям, поне салатки да си правя 😅

# 290
  • България
Днес бях на обременяване с глюкоза. За пореден път се убеждавам, че всеки ме плаши с неговите си страхове. Не беше драма, изпих си коктейла 😂. По неприятно ми беше вземането на кръв от пръста….
Излязоха резултатите. На 6.11. съм при ендокриноложката за разчитане на резултатите. Мисля, че всичко е ок, освен Вит Д както си и знаех, че е ниско, сега ще ми изпише нещо. Прикачвам резултата ако някой може да ми го разчете, докато ида на ендо, ще се радвам.

По схема на първия час до 7.9, на втория час до 6.8, а на гладно до 5.3. Последният път като ходих при ендото бях около тези норми, даже леко завишени имах някои като не съм си сложила достатъчно инсулин. Но като цяло не трябва да се задържа дълго над 9-10 и под 3.5.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 23:36 от Lady_Kalinka

# 291
Daisy, това са референтните стойности при ОГТТ при бременност. Всякакви други за небременни хора не са меродавни.
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/2OGTT.htm

И да, малко са ти гранични, особено глюкозата на гладно (трябва да е до 5). Вероятно ще ти препоръчат режим с ограничени въглехидрати.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 09:23 от esmeralda23

# 292
Вит А е нужен за организма и трябва да се приема. Полезен е и за бебето. Не са ок ретиноидите, които са преработена форма на витамина.

# 293
Момичета здравейте имам вдин въпрос свързан с чистенето в къщи вие сменихте ли препаратите си как чистите ,става ли ви лошо след това ,аз не съм ги сменила попринцип обаче обмислям за другото чистене да взема някакви био знам ли.Моите препарати са обикновени за баня за кухня и миришат доста ,попринцип слагам ръкавици и днес сложих една кърпа уж да не вдишвам миризмата ,успях някакси да изчистя банята с тая кърпа на бързо ,обаче вече за кухнята вече нямах въздух и я махнах , но там не миришеше така както в банята мисля, че се защитих доататъчно,преди не слагах кърпа ,но и преди всичко на всичко до сегашния ми се месец 6ти съм чистила съм с препарати всичко на всичко 4 пъти и днес ,но съм била с ръкавици.Въпроса ми е вие как чистите слагате ли нещо на лицето или сте с други препарати ,малко ме заболя корема като изчистих ,но предполагам ,че е от миризмата малко или много всепак си мирише след като изчистиш,иначе чистя на отворено на всякъде ,за да излиза по бързо миризмата.

# 294
Аз лично понякога си слагам маска, ако ползвам по-силни препарати. Но като цяло не съм имала проблем, чистя на отворен прозорец.

# 295
Чистя си както преди. Даже днес мих банята с Доместос. Търкам си без маска и ръкавици. Трябва да усещам с ръце. Преди месеци и аз се чудих дали би ми повлияло негативно тая миризма, но след като ми казаха...
- А ти с какво мислиш,,че се чистят болниците и родилното. Пак с химия!
Не съм сменяла, няма и да сменя.
Коремът няма да те е заболял от това със сигурност.
Жизел, казвам го за добро, успокой се вече 🙂🤗 Всичко ще е наред. 🍀🍀🍀

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 16:09 от Zuchero

# 296
  • Варна
И аз си чистя с каквото и както и преди, не съм сменяла нищо и маска не слагам.
Доместос не ползвам.
Скоро няма да мога да изчистя банята добре и обмислям или приятеля ми да я изчисти или като викам фирма за пране на дивана и матрака другия месец и нея да изчистят.
Ние разчистваме непотребни и излишни неща от нас, че сме в малко жилище. Другата седмица ще ида до ИКЕА да взема скрина, че беше изчерпан, чаках доставка и сега се появи и юруш 😂. Края на месеца и кошарата и матрака трябва да взема. Другата седмица влизам в 7-я.

Това е скрина.
А това кошарата

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 16:19 от Daisy_D

# 297
Малко да разведря темата. Мислили ли сте за фотосесия за бременни с партньора? Вече имаме достатъчно големи коремчета, а по нататък не мисля, че ще ни се занимава с това.
Гледах в шейн има някои много готини неща за точно такава фотосесия. 😄

# 298
Малко да разведря темата. Мислили ли сте за фотосесия за бременни с партньора? Вече имаме достатъчно големи коремчета, а по нататък не мисля, че ще ни се занимава с това.

Мен и мм на сватбата едвам издържахме да ни направят 10 снимки, пък доброволно да го правя Grinning Не смятам, ама и ние сме си откачалки.

# 299
Ние мислим декември да си направим коледна с коремчето. Няма да е от тези специалните за бременни.

Общи условия

Активация на акаунт