🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 31 982
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Аз влизам в 25 гс +7.2 кг. Павлова като каза 8-10 кг да е общо, виждам, че такова чудо няма как да стане. Grinning Качила съм основно на корем и гърди, и малко на бузите. Нямам нищо по ръцете и краката. Ако наистина 3ти триместър се качва най-много мале мале. Grinning

Що се отнася до дънки и панталони, аз поръчах от Temu и съм адски доволна - неочаквано приятни са за носене, аз очаквах пълни китайски боклуци, но наистина са хубави. Взех 2 клина (плътни), чифт дънки и анцунг, както и 2 пижамки за вкъщи. Само с тях ходя. Имам и от HM чорапогащник за бременни, но става хладничко вече за рокли. Отделно от декатлон поръчах един лек панталон за бременни, и от Soon mama един официален, но за мен не си струваше - да, материите са супер (особено от Soon mama), но за няколко месеца 70 лв за един панталон ми е безсмислено.

# 376
Аз имам едно тънко, като панталонче за бременни от декатлон, супер е. Дали е  Soon mama, трябва да и птам мъжа, че през неговия акаунт го взехме. Аз залагам на потници за бременни и анцузи. Дори все още ми става един потник преди бременността Grinning Почти Grinning

# 377
Аз имам едно тънко, като панталонче за бременни от декатлон, супер е. Дали е  Soon mama, трябва да и птам мъжа, че през неговия акаунт го взехме. Аз залагам на потници за бременни и анцузи. Дори все още ми става един потник преди бременността Grinning Почти Grinning
Не, то soon mama е отделен сайт, не към декатлона. Аз първо на тях попаднах и имат много красиви неща, но просто ми идва too much - https://www.soonmama.com/ Красиви са, но ей на 80 лв просто не ми се дават за едни дънки, които ще се носят точно една зима. От Temu дънките са 22 лв, клиновете по 16 лв... Grinning Мързи ме сега да ида да облека да ви снимам какво представляват, но по-късно може да пусна снимка.

# 378
Аз съм към 24 седмица + 5 дни на 0 качени кг., (свалих 2 през първия триместър, после си ги върнах във втория). Може би и затова чак сега почвам да нося дънките за бременни - купих ги за около 20 лв. от Шийн, много са удобни, с регулация отгоре. Клинове си купих пак за около 20 лв. от български сайт - памучни са, пристигнаха на следващия ден. https://bstyle.bg/bg Това е страничката, имат и други продукти, дано свърши работа на някой. ❤

# 379
Аз имам едно тънко, като панталонче за бременни от декатлон, супер е. Дали е  Soon mama, трябва да и птам мъжа, че през неговия акаунт го взехме. Аз залагам на потници за бременни и анцузи. Дори все още ми става един потник преди бременността Grinning Почти Grinning
Не, то soon mama е отделен сайт, не към декатлона. Аз първо на тях попаднах и имат много красиви неща, но просто ми идва too much - https://www.soonmama.com/ Красиви са, но ей на 80 лв просто не ми се дават за едни дънки, които ще се носят точно една зима. От Temu дънките са 22 лв, клиновете по 16 лв... Grinning Мързи ме сега да ида да облека да ви снимам какво представляват, но по-късно може да пусна снимка.

Ааааа, разбрах. Мен ми е жал яке за бременни да си купя от шейн за 50 лева, пък 80 за панталон ми идва повечко.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 15:23 от The_Black_Hole

# 380
Аз мисля, че много се преекспонира темата за кг тук и се повдига непрекъснато. Дали ще качите 5,10,15,20кг, наистина не разбирам дамите, за които това стои на дневен ред, а не това дали ще родите здраво бебе. Лично аз съм качила вече 14кг, в 7 месец съм, 64кг. и не виждам драма в това, както и не си правя планове за след раждането веднага да започвам с хранителни режими и тренировки. Мисля максимално да се наслаждавам на този така чакан момент. Различни хора, различни приоритети!
Относно коланите за след раждане и аз много се чудя, защото от приятелки съм събрала доста противоречиви мнения за тях. Наскоро коментирах с приятелка, която е секцио и каза, категорично не. Други мои приятелки са на противоположния полюс. Тъй като преди време работех в сферата на модата, има една италианска марка, която произвежда стягащо и оформящ бельо. Самото бельо идва под гърдите, оформя и стяга коремната област и в сравнение със стягащите колани ми се вижда една идея по-щадящо, защото те са много стегнати.  Мисля, че ще е нещо, което ще се реши в движение.

# 381
Аз мисля, че много се преекспонира темата за кг тук и се повдига непрекъснато. Дали ще качите 5,10,15,20кг, наистина не разбирам дамите, за които това стои на дневен ред, а не това дали ще родите здраво бебе. Лично аз съм качила вече 14кг, в 7 месец съм, 64кг. и не виждам драма в това, както и не си правя планове за след раждането веднага да започвам с хранителни режими и тренировки. Мисля максимално да се наслаждавам на този така чакан момент. Различни хора, различни приоритети!
Относно коланите за след раждане и аз много се чудя, защото от приятелки съм събрала доста противоречиви мнения за тях. Наскоро коментирах с приятелка, която е секцио и каза, категорично не. Други мои приятелки са на противоположния полюс. Тъй като преди време работех в сферата на модата, има една италианска марка, която произвежда стягащо и оформящ бельо. Самото бельо идва под гърдите, оформя и стяга коремната област и в сравнение със стягащите колани ми се вижда една идея по-щадящо, защото те са много стегнати.  Мисля, че ще е нещо, което ще се реши в движение.
О, за мен бебето си е на първо място в приоритетите, но нали самите лекари обясняват, че има значение за него колко кг качваш. Аз самата цял живот спортувам и не вярвам да не мога да ги сваля и 20 кг, ако станат. Мама е качила 17 кг (на ръст 160 като преди това е тежала 43 кила) и след 3 месеца без диети и упражнения са се стопили. Лично аз искам максимално бързо да се върна към тренировки, но не толкова с цел сваляне на кила, а по-скоро за психично здраве - на мен определено ми липсва спорта. Диети едва ли, особено пък, ако мога да кърмя, хич не смятам да пазя диети.

Коя е италианската марка?

# 382
Имам колан и със сигурност стягащото бельо е в пъти по-стегнато от колана, който е лепящ и може да се регулира колко да е стегнат. Да не говорим колко по-лесно се сваля от бельото при нужда, и че не се налага да се сваля при всяко ходене до тоалетна... Аз лично стягащо бельо след операция не бих погледнала дори, като знам колко трудно се облича, ако наистина е стегнато (каквото би трябвало да бъде, за да прибира корема)

# 383
И моите 2 чифта дънки, които са що-годе добре, са от Shein.  Проблемът е, че С леко ме стягат, а М ми се свличат. За собствен комфорт оставих М размера, разбира се, нали се очаква и да наедряваме още. Благодаря за препоръките, ще разгледам и в Н&М и Декатлон.
Аз лично не понасям нищо стегнато около корема, та не знам бих ли носила такъв колан. Има ли реално доказани ползи от него, или по-скоро са митове и легенди, че всичко се събира по-бързо с него?

# 384
Относно килограмите, аз съм в 27+6 г.с., и съм качила само килограм и половина. Не знам нормално ли е или не, но вече започвам да се притеснявам като гледам вие как си качвате нормално 😔. Заради ГД не мога да ям повечето неща и имам чувството, че ще започна да свалям скоро. Дайте съвет какво да правя в такъв случай 😔.
Иначе имам съвсем малко коремче, обаче дрехи с ластици и стегнато не мога да търпя. Нося само широки анцузи и клинове удома, взела съм си панталони и дънки за бременни за навън, а зимните рокли също ми вършат голяма услуга в момента.

# 385
Аз съм 27г.с и съм +12кг. На мен също ми се иска да не качвам много, не защото фигурата ми е по-важна от бебето, а защото работя на крак и мисля да работя до края на 8мия месец и просто ми тежи. Отделно колкото повече кг се качват, толкова по-голям шанс да се появят разширени вени, а аз имам предразположеност. Факт е и обаче, че не при всеки могат да се контролират кг, а е въпрос на организъм/метаболизъм.

За дрехите май бях споделила, че имам чорапогащници за бременни от hm, супер комфортни (ходя основно с рокли), имам едни дънки за бременни пак от hm и 2клина, които не са за бременни, но взех по-голям размер.

# 386
Качила съм 6-7кг, в 27г.с съм. На мен не са ми проблем килограмите, вярвам че ще ти смъкна лесно. АГ каза, че са много, именно защото последните 3м се качва най-много предполагам и вероятно предпоставка за проблеми, ако се качат прекалено много. Не ми  е приоритет разбира се външния вид, а здравето, моето и на бебчо. А многото килограми не са здравословни, отвсякъде погледнато. Има си няккави норми

И на мен ми бяха мноого вкусни браунитата които си правих и пържените картофки, но след уснановен ГД нямам избор. Всъщност тази диета е доста полезна, просто спрях сладко, пакетирани храни и тесто и за месец не съм качила и 1кг, а повярвайте ми, хапвам си добре и разнообразно.

П.с.: И все пак, чакам с нетърпение момента, в който ще мога да изям половин кофичка течен шоколад, някое парче торта и всички други вкусотии, които сънувам от месец насам Grinning

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 14:00 от InYan238

# 387
Да не те разочаровам, но гестационният диабет не е за подценяване, след него нараства шанса за развитие на диабет от майката след бременността. Та по-добре без тортички и течни шоколади и след бременността Disappointed Relieved

Между другото, аз пък четох, че най-много килограми се качват именно във втория триместър, не в третия. Ще видим каква е истината.

# 388
Не се притеснявай, важното е да хапваш разнообразно, то бебчето си взима всичко от което има нужда.Щяха да кажат предполагам, ако малкото килограми са проблем.

Ако не се храниме добре и здравословно, то пак ще си  вземе всичко, но ще е за наша сметка. Док на феталната ми каза така и че бебетата са като паразитчета, всичко необходимо ще си вземат Grinning  и че имала бременни с 6кг качени за цялата бременност, и тя ме нахока за моите 5 кг (6-7 общо) за 2 месеца и обилното ми хранене с идея бебо да има хахах

Относно килограмите, аз съм в 27+6 г.с., и съм качила само килограм и половина. Не знам нормално ли е или не, но вече започвам да се притеснявам като гледам вие как си качвате нормално 😔. Заради ГД не мога да ям повечето неща и имам чувството, че ще започна да свалям скоро. Дайте съвет какво да правя в такъв случай 😔.
Иначе имам съвсем малко коремче, обаче дрехи с ластици и стегнато не мога да търпя. Нося само широки анцузи и клинове удома, взела съм си панталони и дънки за бременни за навън, а зимните рокли също ми вършат голяма услуга в момента.

# 389
^Сега и аз ще питам, това Павлова ли е била? Grinning

6 килограма за цялата бременност ми се вижда много малко освен, ако не си стартирал от доста. Имам позната - качи общо 7 кг. Ама тръгна от 105...

Според мен просто всеки качва различно. Някои качват основното до трети триместър, други рязко в трети качват повечко. Стига на ехографите бебенцето да се развива ОК, всичко е наред. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт