🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 31 905
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Най-успешния ми метод за третиране е малко странен /сподели ми го лаборантка/,  но аз винаги така си лекувам херпесите или предотвратявам появата. Взимате порцеланова повърхност и до нея максимално близо запалвате клечка кибрит. При самото горене се отделя една жълтеникаво-оранжева течност и намазвате с нея. Прилича малко на йод, леко пощипва, но е силно антибактериално.

Момичета, дайте спешен съвет. От напукани от студа устни, на ръба на устата ми се заформя херпес (симплекс).

Знам, че е коментирано в предходни теми, но не мога да открия. Освен биозин мама за пиене, как мога да го третирам? Не искам да пиша на АГ в неделя вечерта, а с тези неща трябва да се реагира веднага.

Благодаря ви!

# 466
Момичета, дайте идея за някакви десертчета за диабетици. Вече откачам без сладичко, а и никой около мен не се съобразява и аз само точа лиги 😅.

Не знам колко е за диабетици, ама е без допълнителна захар и е гига здравословна (поне така я хвалят):
https://know-how-to-cook.com/dvoino-shokoladova-torta-malini/

Това е най-вкусната торта, която съм правила, не може да я объркаш, не можеш.

Само сега бих сменила фурмите с нещо друго, че нали размеквали шийката, поте така четох. Блатът съм го правила и с бисквити с малко от кокосовото мляко/масло.

# 467
Здравейте извинете за късния час,но в момента пътувам днес ми се наложи прибиране от чужбина с самолет около 2ч но беше доста студено в самолета и бебчо ме поритеаше така доста ,след това пристигнах попитах си натоплих се хапнах в едни родини ,и вечерта трябваше да съм с влака взех си спален вагон от София до Варна,какео мислите понеже много друса дали е проблем имам леки болки ниско долу и в кръста аз попринцип често имам болки но не знам вие пътували ли се около 7 часа в влак и да друса така,дали утре да не отида всепак да видя дали всичко е наред ,просто нямах избор ,нямаше как да кацна в Варна и сега съм малко притеснена.Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 02:24 от Жизел24

# 468
Момичета, дайте идея за някакви десертчета за диабетици. Вече откачам без сладичко, а и никой около мен не се съобразява и аз само точа лиги 😅.

Не знам колко е за диабетици, ама е без допълнителна захар и е гига здравословна (поне така я хвалят):
https://know-how-to-cook.com/dvoino-shokoladova-torta-malini/

Това е най-вкусната торта, която съм правила, не може да я объркаш, не можеш.

Само сега бих сменила фурмите с нещо друго, че нали размеквали шийката, поте така четох. Блатът съм го правила и с бисквити с малко от кокосовото мляко/масло.

Веднага ще я пробвам, доста вкусно изглежда, а и аз съм фенка на шоколадовите торти, особено на Линд. Purple Heart Поствайте по-често такива готини работи, които повдигат не само настроението, но и апетита, който ми липсва последните 3 месеца Grinning Другото което ми направи впечатление е сайт, който никога не съм посещавала, понеже ми излизат само редовните и най-посещавани на gotvach.bg и подобни такива. Но този сайт определено ми възпламени желанието да го разгледам за още вкусни неща.

Жизел24 - Това с болежките ниско долу е нормално, АГ-то ти трябва да ти е предписало медикаменти за справяне с тях, не се притеснявай. Аз ако бях в твоето положение нямаше да хуквам по болниците, а да си изчакам да поотмине, щях да си повтарям, че това е от бременността и повече почивки ако направиш ще мине от самосебе си. Казвам го,понеже и аз като съм в движение и даже забързвам крачка или върша нещо в нас, почти винаги започва да ме боли, да ме пристяга, да усещам неразположение. Легна ли, веднага отминава.

# 469
Жизел, не се притеснявай, всичко е наред. Нормално е от време на време да имаме болки и неразположения. И аз днес имах няколко пъти пристягания, вероятно контракции, пък бях само на разходка до едно съседно градче. Все пак си летяла, това е някакъв стрес за организма. Отпусни се и почивай. Спалният вагон е най-добрият вариант, ще си лежиш реално през цялото време. Бас ловя, че утре, като пристигнеш във Варна, ще си в топ форма отново.

# 470
Жизел, не се притеснявай, всичко е наред. Нормално е от време на време да имаме болки и неразположения. И аз днес имах няколко пъти пристягания, вероятно контракции, пък бях само на разходка до едно съседно градче. Все пак си летяла, това е някакъв стрес за организма. Отпусни се и почивай. Спалният вагон е най-добрият вариант, ще си лежиш реално през цялото време. Бас ловя, че утре, като пристигнеш във Варна, ще си в топ форма отново.
Надявам се да е така понеже доста друса и това ме притеснява,а и ме наболява от известно време и ниско долу и кръста,пих нош па преди 20тина мин дано помогне,надявам се от това тръскане да няма проблем наистина.Благодаря ти за бързия отговор

# 471
Не е ли късно за полети със самолет. На мен АГ ми забрани от средата на 6ти месец.

# 472
Аз знам, че до 28 гс може да се лети без проблем. След това - с разрешение от лекар/акушерка до 36 гс. Това поне са изискванията на авиолиниите. Ако някой има някакви проблеми, може лекарят да му забрани и по-рано или дори от самото начало.
Жизел, пристигна ли? Как си?

# 473
Надявам се да е така понеже доста друса и това ме притеснява,а и ме наболява от известно време и ниско долу и кръста,пих нош па преди 20тина мин дано помогне,надявам се от това тръскане да няма проблем наистина.Благодаря ти за бързия отговор

Ти ако знаеш моето бебе колко летя и колко се друсааа... над 1000км карах по черни пътища с една пробита Дачия Сондреро (или както се водеше), дето ще се разпадне и на равен път и окачване липсваше Grinning После съм карала поне още 2к по третокласни. Само в по-напредналата бременност имах 6 полета, то от които два над 6 часа, спокойно. Не се притеснявай от всичко, намали стреса, моля те. Много се притесняваш. Намали притесненията, това вреди на теб и на детето.

Наскоро гледах клип за един пилот на Boing 747, най-големият. Жената беше капитан и ѝ забраниха да лети в края на 8ми месец, защото не и ставаше униформата и коремът пречеше на щурвала. Няма проблеми, щом тези жени летят толкова често, значи и за нас няма да има проблем.

ККР - Полетите са разрешени в повечето случаи до 36та седмица, но ти трябват документи, звиси от авиокомпанията. Някои разрешават до 28ма, зависи от тип полет и т.н. На теб са ти ги забранили заради контракциите.

Това е за Райън

# 474
Момичета, минавам да ви се похваля. Днеска пусках кръвна захар на гладно + гликиран хемоглобин. Кравната захар беше 4,7, а гликирания хемоглобин е паднал под норма даже. Беше 7,5%, а сега е 3,87%. Явно диетата си оказва думата 😆. Единствено ме притеснява обикновения хемоглобин + еритроцитите и хематокрита, които са под норма.
И да ви попитам на какво може да се дължи завишаване на СУЕ? 58 от норма 20 е. Не съм болна или настинала, дали е следствие от бременността?

# 475
Не е ли късно за полети със самолет. На мен АГ ми забрани от средата на 6ти месец.
Не на мен ми разреши до 32ра да летя

# 476
За СУЕ-то е от бременността и моите стойности са някъде там. АГ ми каза да не се притеснявам. 🙂

Момичета, минавам да ви се похваля. Днеска пусках кръвна захар на гладно + гликиран хемоглобин. Кравната захар беше 4,7, а гликирания хемоглобин е паднал под норма даже. Беше 7,5%, а сега е 3,87%. Явно диетата си оказва думата 😆. Единствено ме притеснява обикновения хемоглобин + еритроцитите и хематокрита, които са под норма.
И да ви попитам на какво може да се дължи завишаване на СУЕ? 58 от норма 20 е. Не съм болна или настинала, дали е следствие от бременността?

# 477
Стана ми странно, защото преди 3 седмици е била 10, пък сега 58.
За СУЕ-то е от бременността и моите стойности са някъде там. АГ ми каза да не се притеснявам. 🙂

# 478
И моето СУЕ в началото на октомври е било в норма (27, при референтни стойности 2 - 37), а сега, в 23-та седмица, е 38, при норма 20, току що си видях резултата. 

Успях да си запиша час за доктор Маринов, на 26.11, в Марковс, благодаря, че някой сподели, че преглежда и там. Надежда никак не ми беше удобна като локация.

# 479
Аз знам, че до 28 гс може да се лети без проблем. След това - с разрешение от лекар/акушерка до 36 гс. Това поне са изискванията на авиолиниите. Ако някой има някакви проблеми, може лекарят да му забрани и по-рано или дори от самото начало.
Жизел, пристигна ли? Как си?
хей да пристигнах по добре съм вече не ме боли почти вече ниско долу а и бебчо се активизира почна да рита ,надявам се да е добре щом рита.

Общи условия

Активация на акаунт