🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 30 342
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Не е задължителна.
Прави се ако на феталната е забелязано нещо притеснително или ако има някой в семейството с вродена сърдечна малформация, или по желание.

Извън това, аз не разбирам защо не е задължително. По статистика ВСМ са много по-чести  от Даун, но тези прегледи не са като БХС...
Момичета тази ехокардиография задължитeлна ли е и АГто ли преценява дали да ходите?Моята нищо не ми е казвала както и за трета фетална.

# 646
Не е задължителна. На втората ФМ докторката ни препоръча изследването, въпреки че не бяха установени съмнение за каквото и да е било. След обсъждане с проследяващия той също каза, че изследването си заслужава и ние бяхме, не съжаляваме. Спокойни сме, че всичко е наред. На фона на един пренатален тест, който правят повечето /ние не сме/ 170лв са нищо. На трета ФМ не са ни казвали да ходим, от приятелки знам, че втората е важна и ако там има нещо притеснително се ходи и на трета.

Момичета тази ехокардиография задължитeлна ли е и АГто ли преценява дали да ходите?Моята нищо не ми е казвала както и за трета фетална.

# 647
На феталните м. гледат и кръвотока. Дали в последните месеци вече се вижда добре и с обикновен ехограф?

# 648
  • Варна
Привет. Днес бях на ЖК. Всичко е наред с бебето - 140 гр. е наддало от предния път, седалищно е разположено. Коментирахме въглехидратите, че ги намалих заради риска от гестационен диабет- според него бебето пак си ги набавя от мен.
Наболява ме гърло от 2 дни- смуча лукчета, пия чай, ям мед с джинджифил и сода.
От към килограми не съм качила според техния картон, според моите измервания съм 1 кг. отгоре. Вземаха ми кръв и урина.
Питах от кога започват тоновете- при мен се пада от 32 гс и ще са през 2 седмици.
От другата седмица излизам в болничен и след Коледа в 45 дневния.
Започнаха да ми се подуват ръце и крака още от 5 месец, но сега съвсем. Та ми пуснаха и допълнителни изследвания и аз не разбрах какви точно.

# 649
Правя бързо включване. При мен също има отичане/подуване на крака, задържане на вода и т.н. Мисля че се дължи на повечето време на стол в офиса.
Препоръчвам ти да си вземеш компресивни чорапи,от тези плътните,  като на футболистите. Много облекчават. Моите са- Fromufoot.
Привет. Днес бях на ЖК. Всичко е наред с бебето - 140 гр. е наддало от предния път, седалищно е разположено. Коментирахме въглехидратите, че ги намалих заради риска от гестационен диабет- според него бебето пак си ги набавя от мен.
Наболява ме гърло от 2 дни- смуча лукчета, пия чай, ям мед с джинджифил и сода.
От към килограми не съм качила според техния картон, според моите измервания съм 1 кг. отгоре. Вземаха ми кръв и урина.
Питах от кога започват тоновете- при мен се пада от 32 гс и ще са през 2 седмици.
От другата седмица излизам в болничен и след Коледа в 45 дневния.
Започнаха да ми се подуват ръце и крака още от 5 месец, но сега съвсем. Та ми пуснаха и допълнителни изследвания и аз не разбрах какви точно.

# 650
Здравейте мили дами ,имам един въпрос попринцип си имам болки ниско долу ,но от известно време всеки път като изляза навън след вървене или право състояние започват много гадни болки ниско долу и в кръста,чудя се от какво може да е ходих на гениколог преди седмица и половина някъде, всичко беше наред попринцип каза ми да взема магнерот ако искам да пробвам как е сравнение с моя но няма разлика като цяло даже тези болки започнаха след като почнах да го употребявам,знам че не е от него,но не е по силен с сигурност, след седмица съм на Ж К ,просто се чудя дали да отида да ме погледнат или да си изчакам прегледа,реално тези болки са само като съм навън и вървя или съм права повече време, като седна или легна спират,гениколожката ми където си се гледам в чужбина последно като ходих ми каза че шийката ми е 4,2 ,а сега ,като ходих тук ми казаха ,че е 3,5 не знам дали има скъсяване или апаратите са различни, и може да има отклонение нещо ,но гениколога ми каза ,че няма никакъв проблем,че е толкова,каза че всичко друго е добре затворен си бил канала плацентата също била много добре,водите,просто се чудя от какво може да са болките бебето беше с главата на долу сега като ходих последно,и последно сега съм леко болна имам червено гърло леко и ме наболява,личния тук каза ,че мога да си взема тонзилотрен и тантум верде,за тонзилотрен знам, че е хомеопатия,но за тантум верде не съм много сигурна дали може да го употребявам и какви чайове пиете вие сега нали не може всички.Благодаря предварително и се извинявам за дългият текс

# 651
Здравей Жизел.
Аз съм в 8месец вече и си ги имам непрекъснато тези болки, като се засилват вечер. Даже напоследък в кръста са по-силни, в областта на ставите, от една седмица и седалищния нерв. Също като при теб, като ходя, като съм изправена повече време. Бебка при мен също е с главичката надолу и ме притиска. Това се дължи на разширяването на таза с напредване на бременността, ако сте като мен стартирала от по-ниски кг. Аз също приемам магнерот сутрин и диаспорал вечер, въпреки че магнерота ще го спра защото от самите таблетки  повръщам и минавам на два пъти диаспорал.
Здравейте мили дами ,имам един въпрос попринцип си имам болки ниско долу ,но от известно време всеки път като изляза навън след вървене или право състояние започват много гадни болки ниско долу и в кръста,чудя се от какво може да е ходих на гениколог преди седмица и половина някъде, всичко беше наред попринцип каза ми да взема магнерот ако искам да пробвам как е сравнение с моя но няма разлика като цяло даже тези болки започнаха след като почнах да го употребявам,знам че не е от него,но не е по силен с сигурност, след седмица съм на Ж К ,просто се чудя дали да отида да ме погледнат или да си изчакам прегледа,реално тези болки са само като съм навън и вървя или съм права повече време, като седна или легна спират,гениколожката ми където си се гледам в чужбина последно като ходих ми каза че шийката ми е 4,2 ,а сега ,като ходих тук ми казаха ,че е 3,5 не знам дали има скъсяване или апаратите са различни, и може да има отклонение нещо ,но гениколога ми каза ,че няма никакъв проблем,че е толкова,каза че всичко друго е добре затворен си бил канала плацентата също била много добре,водите,просто се чудя от какво може да са болките бебето беше с главата на долу сега като ходих последно,и последно сега съм леко болна имам червено гърло леко и ме наболява,личния тук каза ,че мога да си взема тонзилотрен и тантум верде,за тонзилотрен знам, че е хомеопатия,но за тантум верде не съм много сигурна дали може да го употребявам и какви чайове пиете вие сега нали не може всички.Благодаря предварително и се извинявам за дългият текс

# 652
Жизел, ако имаш и втвърдяване на корема, са контракции вероятно. Но, щом няма скъсяване на шийката, не са опасни. Просто си почивай повече и не се натоварвай.
Аз тази събота бях в спешното 4 часа, защото имах 2 доста силни с доста болка, после се успокоиха, но след 2 часа почнаха пак периодични стягания и втвърдявания на корема и решихда отида (тук в Испания това е единственият вариант, защото контакт с проследяващия гинеколог извън изрично определените часове веднъж на 2 месеца нямаш.) Бях на монитор около час, след това ме прегледаха, взеха кръв и урина, пуснаха ми 2 банки (физиологичен разтвор и още нещо) и после още час на монитор, нямах скъсяване на шийката и накрая ме пуснаха да си ходя с диагноза "реактивна матка" и разбира се, никакво лечение освен препоръката да не си пипам корема. Поне успях да питам мога ли да пия поръчания на своя глава по препоръки тук магнезиев цитрат, лекарката каза ок, пий го, но че нямало да ми помогне, ако тръгна да раждам преждевременно. Joy

Аз лично пия 3 вида чай - мента, лайка и ройбос. И трите са ок в доза по 1 чаша дневно. Ако си превиша дозата и искам да пия нещо топличко повече, защото и мен ме дразни гърло от няколко дни, си правя гореща лимонада (1 чаша гореща вода, сок от половин лимон и 2 лъжички мед).

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 17:27 от esmeralda23

# 653
Бях на трета фетална. Отидох само заради снимката, но нямах късмет.
Важното е, че всичко е наред. 1.300кг и има коса Simple Smile
Дамите с подуванията да увеличат приема белтъчини Simple Smile

# 654
Жизел, ако имаш и втвърдяване на корема, са контракции вероятно. Но, щом няма скъсяване на шийката, не са опасни. Просто си почивай повече и не се натоварвай.
Аз тази събота бях в спешното 4 часа, защото имах 2 доста силни с доста болка, после се успокоиха, но след 2 часа почнаха пак периодични стягания и втвърдявания на корема и решихда отида (тук в Испания това е единственият вариант, защото контакт с проследяващия гинеколог извън изрично определените часове веднъж на 2 месеца нямаш.) Бях на монитор около час, след това ме прегледаха, взеха кръв и урина, пуснаха ми 2 банки (физиологичен разтвор и още нещо) и после още час на монитор, нямах скъсяване на шийката и накрая ме пуснаха да си ходя с диагноза "реактивна матка" и разбира се, никакво лечение освен препоръката да не си пипам корема. Поне успях да питам мога ли да пия поръчания на своя глава по препоръки тук магнезиев цитрат, лекарката каза ок, пий го, но че нямало да ми помогне, ако тръгна да раждам преждевременно. Joy

Аз лично пия 3 вида чай - мента, лайка и ройбос. И трите са ок в доза по 1 чаша дневно. Ако си превиша дозата и искам да пия нещо топличко повече, защото и мен ме дразни гърло от няколко дни, си правя гореща лимонада (1 чаша гореща вода, сок от половин лимон и 2 лъжички мед).
Благодаря ти ами не аз ппц не го пипам честно казано корема но май не съм имала втвърдяване не знам ако оак ме заболи ще видя,при мен е това,че аз усещам болки дано като права дълго време и ако вървя 15 20мин,в къщи в покой или ако върша нещо нямам болки

# 655
Значи решението при теб е лесно - повече в хоризонтално положение и няма да имаш проблеми. Grinning

# 656
Значи решението при теб е лесно - повече в хоризонтално положение и няма да имаш проблеми. Grinning
Аз също съм в чужбина попринцип сега съм си в България за малко и като ходих началото на ноември при моята гениколожка ми каза че шийката е 4,2 ,а тук като дойдох също ходих на преглед и казаха че е 3,5 не знам от самия апарат  да има отклонения нещо или се е скъсила толкова много за  толкова кратко време ,тази гениколожка тук каза ,че е нормално да се скъси до 3,5 защото в началото е много дълга и после леко се скъсява и така до раждането нали където е много скъсена и не знам може и наистина да е скъсена нямам идея другата седмица ще видим пак като отида дали я изкарва пак 3,5

# 657
Има отклонения и в апарата, и в задапаратното устройство. На мен преди 2 месеца ми казаха 38 мм, преди месец - 34 мм, онзи ден - 38-40 мм. Не винаги могат да изчислят с точност. Но и 35 да е, е добре.

# 658
Ройбосът не е ок да се пие, като чай. Предизвиква контракции. Като цяло чайовете не са ок, за майката също има разнопосочни мнения. Аз лично съм огромен ценител на чая и колекционер и ми е голям проблем, но не пия никакъв. Те стимулират матката.

Аз задържане на вода си имам и като не съм бременна. Това е от липсата на движение, като цяло и от хормоните сега. Ако стане в екстремни варианти, може да е и прееклампсия също.

# 659
Аз пия шипка и липа. Според личния ми рисърч само те бяха одобрени.

Общи условия

Активация на акаунт