🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 30 798
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
22 + 5 дни. И нямам голям корем, едва от последните седмици почна да се показва, но ми е неудобно във всякакви позиции за сън. Имам и две дълги възглавници, с които спя гушната, не помагат особено Grinning

# 91
  • България
А мажете ли се с нещо за стриите?

Започнах да мажа не само корема, но и гърдите, дупето и краката, защото съм предразположена към стрии.

Започнах с този крем на Алверде и съм приятно изненадана - https://www.dm-drogeriemarkt.bg/alverde-naturkosmetik-maslo-za-t … 066447396515.html

Препоръчаха ми и това олио също, попива добре - https://www.dm-drogeriemarkt.bg/bochko-olio-za-tyalo-lavandula-p … 800002302457.html

И двете не оставят мазен филм или петна.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 11:50 от Lady_Kalinka

# 92
22 + 5 дни. И нямам голям корем, едва от последните седмици почна да се показва, но ми е неудобно във всякакви позиции за сън. Имам и две дълги възглавници, с които спя гушната, не помагат особено Grinning
Аз съм в 24г.с и имам вече изразено коремче също което ми пречи да спя

# 93
Аз мажа с маслото на Палмерс, дали ще помогне - ще разбера сигурно след раждането. Засега не са ми излезли нови, но ми се вижда рано. Мен си ми личи корема, аз съм качила буквално само на корем и гърди. Ходят си пред мене. Grinning

# 94
Здравейте оказа се,че съм с една артерия и вена,и доста се приреснявам,аз съм в чужбина лекарката ми го приема доста нормално питах я днес понеже бях на преглед,дали не трябват някакви изследвания допълнително нещо,тя каза не,но сега като чета тук и по сайтове не е чак за пренебрегване сякаш,тя така го изкарва, че няма никакъв проблем за бебето,че всичко е наред,бебето иначе се движи нормално всичко е наред аз съм в 21г.с минала седмица бях на втора фатална морфология и там се разбра и сега ,не знам какво да правя да търся друго мнение ли ,да отида на ехография ли много съм объркана,понеже тя казва че всичко е наред и няма нужда нищо да се прави,даже другата ми консултация е чак след месец. А според мен като има нещо подобно е добре по- на често, вие какво бихте ме посъветвали ,може би другият месец ще си идвам до България за две три седмици, чудя се дали да не отида при някой специалист като се прибера. Благодаря предварително.
Има ли някой който знае нещо по темата или е бил в тази ситуация?

# 95
Здравейте оказа се,че съм с една артерия и вена,и доста се приреснявам,аз съм в чужбина лекарката ми го приема доста нормално питах я днес понеже бях на преглед,дали не трябват някакви изследвания допълнително нещо,тя каза не,но сега като чета тук и по сайтове не е чак за пренебрегване сякаш,тя така го изкарва, че няма никакъв проблем за бебето,че всичко е наред,бебето иначе се движи нормално всичко е наред аз съм в 21г.с минала седмица бях на втора фатална морфология и там се разбра и сега ,не знам какво да правя да търся друго мнение ли ,да отида на ехография ли много съм объркана,понеже тя казва че всичко е наред и няма нужда нищо да се прави,даже другата ми консултация е чак след месец. А според мен като има нещо подобно е добре по- на често, вие какво бихте ме посъветвали ,може би другият месец ще си идвам до България за две три седмици, чудя се дали да не отида при някой специалист като се прибера. Благодаря предварително.

За съжаление не, но за твое спокойствие посети лекар и в БГ.

# 96
На моя преглед ми бяха казали, че и от двете страни не са ми в много добро състояние, това беше около 18 г.с. Казаха ми да не се притеснявам, но съм в риск по-нататък да започна да вдигам високо кръвно, въпреки че винаги ми е било ниско около 100/60. Посъветваха ме като вляза в 30 г.с. да започна всеки ден да си меря кръвното, за да може да се проследи.
Може да отидете и да поискате второ мнение там където се намирате и когато се приберете в България, също да си запишете час за преглед.

# 97
Аз нищо не съм купувала,нито гледам. Някак ми е още далечно още и не съм на тази вълна. Може би ще е януари догодина или около Коледа. То ще си покаже.
По повод съня и позите - бебчо в момента е от дясната страна - главичка надолу, гръбчето е на нивото на пъпа. От два дни, особено вчера ш днес забелязвам, че като лежа (особено на дивана) на дясното страна и ми се втвърдява коремът и реално се свива и очертава/изкривява там, където е той, т.е. май си става контракция. В момента, в който легна по гръб или наляво, веднага си отпуска. Ако лежа на дясно, имам чувството че все така ще е твърд.
Дали е контракция това или нещо от лежането става, позата на бебето... как мислите?

Вчера забелязах, че и при мен при лягане на дясно ми се втвърди корема. Това е брахтън. Те могат да се получат и при неудобна поза.
Странно, като описах на АГ, което ми прави феталната, че така ви се получава, каза че още ми е рано за Бракстън (аз съм 25 г.с.) и че това са спазми на матката, които си се получават при бременна матка, например при движение, натоварване и т.н.  Снощи нещо се беше активирала и често получавах, но не на целия корем, а до пъпъ в една област, като твърдо топче все едно, останалата част от корема мека. Дали пък не е било и бебето. Малко ми е притеснено сега, ако са толкова начесто, както бяха снощи, май ще трябва да ходя да ме гледат извънредно...
Иначе изобщо не са болезнени, шийката ми е ок, няма скъсяване, а аз отпреди още си имах такива стягания.
Ще увелича магнезия, че нещо и сърцето започна да ми прескача (аз съм склонна), явно е такъв период сега на спазми.

Аз снощи махнах възглавницата за бременни и си имах достъп до мъжа. Спах много по-спокойно. Е, коремът ми пречи, въртя се, схващам се, пишкам често, сънувам странните сънища, но самият сън ми беше лек и спокоен, а не тежък. Сложих една възглавничка между краката и мисля така да съм занапред. Просто явно си ми е важно това за съня.

# 98

Здравей, моя близка приятелка беше в тази ситуация, една артерия и една вена вместо две артерии и една вена. Бебето растеше нормално и се роди по-голямо от първото й дете, така че нямаше абсолютно никакви проблеми. Тя роди при доц. Атанасова в Токуда. Лекаря й не беше притеснен от това и се оказа, че нямаше проблеми. Просто се следи дали бебето качва достатъчно в последните седмици , т.е. дали се изхранва достатъчно.

# 99
Здравейте, момичета. Има ли някоя бременна, на която бебчето и върви назад? Бях чела за такива, които са напред, но нашия юнак върви с около седмица назад. В момента съм 25+3, а той отговаря на 23+5. АГ каза, че не е опасно, но ще трябва да се коригира я с хапчета, я с протеин.

# 100
Здравейте, момичета. Има ли някоя бременна, на която бебчето и върви назад? Бях чела за такива, които са напред, но нашия юнак върви с около седмица назад. В момента съм 25+3, а той отговаря на 23+5. АГ каза, че не е опасно, но ще трябва да се коригира я с хапчета, я с протеин.

От самото начало ли върви назад, или сега е станало?
И моето бебче върви с няколко дена до седмица назад, не е според първия ден на последната менструация, предполагат, че съм имала късна овулация и от там идва разминаването, но не са притеснени изобщо.

# 101

От самото начало ли върви назад, или сега е станало?
И моето бебче върви с няколко дена до седмица назад, не е според първия ден на последната менструация, предполагат, че съм имала късна овулация и от там идва разминаването, но не са притеснени изобщо.
Не е от самото начало, може би последния месец е изостанал. Пусна ми изследвания, за да види от къде идва проблема, но като цяло само хемоглобина, хематокрит и еритроцити са ми под норма. Всичко друго е добре, даже гликирания хемоглобин е леко завишен. АГ казва, че не е от недохранване, смисъл, че си се изхранва добре.

# 102
Аз спя основно на лявата страна, което се оказа голям плюс за бременността, на дясната изобщо не мога, по гръб лежа докато не започна да усещам, че се схващам. Бебка е категорично против дясно, обърна ли се започва да се бунтува, на мен започва да ми се гади и е абсолютно невъзможно.
Ние също нищо не сме взимали, всичко съм харесала. Уикенда обиколихме Рая Тойс, Кикабу, Вис Виталис. Видях количките, на които съм спряла даже вече съм и сигурна. Във Вис Виталис имат намаление утре мисля да направя поръчка на някои дребни неща- стерилизатор 3в1, корито за къпане, хигиенен сет. За шишета окончателно се спрях на Авент, който се е насочил в Нотино са на най-добра цена комплектите.
Против стрии използвам продуктите на Палмърс -имам маслото и лосиона и съм много доволна, предвид, че и корема и гърдите ми са доста пораснали.

# 103

Здравей, моя близка приятелка беше в тази ситуация, една артерия и една вена вместо две артерии и една вена. Бебето растеше нормално и се роди по-голямо от първото й дете, така че нямаше абсолютно никакви проблеми. Тя роди при доц. Атанасова в Токуда. Лекаря й не беше притеснен от това и се оказа, че нямаше проблеми. Просто се следи дали бебето качва достатъчно в последните седмици , т.е. дали се изхранва достатъчно.
[/quote. Благодаря много за отзивчивостта, а дали знаете приемала ли е нещо като по специални добавки или витамини,по често ли е ходила на прегледи ,разходки и упражнения правила ли е смисъл мога ли да си де  натоварвам нормално или трябва да е доста по умерено понеже не знам в Интернет чета,че трябва по - към края да си следя кръвното всеки ден да не е високо,да не се натоварвам много много ,да почивам повече,но искам мнение и от преживели го това, за да знам малко повече,трябва ли да се храня повече за да отива повече храна понеже е една артерията,извинете за многото въпроси, благодаря много

# 104
Здравейте, пак съм аз. Пуснах изследвания и направих обременяване с глюкоза, при което обременяването излезе в норма, но пък гликирания хемоглобин е завишен - 7,5%. Трябва ли да се притеснявам дали съм в преддиабетно състояние или да не се панирам излишно?

Общи условия

Активация на акаунт