🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 30 598
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • България
По принцип заспивам лесно, но сега е направо от раз, освен ако не ме тревожи нещо, обикновено преди прегледите. Вечер и коремът ми сякаш тежи повече, напоследък даже заспивам и се събуждам в една поза.

Даже като ми звънне сензора за кръвната захар нощем, ставам веднага, тоалетна, меря се, нещо ям, ако трябва и веднага заспивам. Моя по-скоро се чуди как ставам за сензора, но не мога за сутрeшната аларма. Grinning

А има ли някой с болки в кръста? Вчера прекарах доста време в движение и снощи като легнах веднага ме заболя там. Днес нямам оплаквания..

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 19:44 от Lady_Kalinka

# 76
И аз съм зле със съня, общо взето от началото. Тежи ми, въртя се, сънувам много детайлни сънища, които ми претоварват мозъка и сутрин се будя уморена, заради тях, понякога ме хваща тотално безсъние и не мога да мигна, друг път бебето много се върти, не мога да се наместя, сутрин се събуждам недоспала - труден и тежък сън. Мисля да си се върна на моята възглавница, че сега съм с такава за бременни и нямам достъп до мъжа ми. А по принцип това ме успокоява, като ме гушне или се залепя за него, а сега все едно съм изолирана и не мога да се отпусна.

Днес бях на преглед, малкият вече и 670 гр., сега е с главата надолу, прозява се, прави ни гримаси, даже май се усмихна. Вече си е бебе отвсякъде. На мен от снимките ми прилича на племенницата на мъжа ми, като беше бебе, ще видим дали ще позная Grin

# 77
  • Варна
Аз съм добре със съня за сега, не се оплаквам. Въртенето ми е трудно, но успявам. Ставам вече само веднъж за WC. Не ям нощем. И апетит няма, внимавам с храната, не преяждам, и киселините ми ги няма 😀.
В 24 гс съм и вече 11 кг качих 🤐.
Понякога като стана от леглото съм като Робокоп 😆, почивам и тръгвам.
Петък съм на едндокринолог. Другата седмица в понеделник на ЖК, вторник на лекция за кърмене и на дни на отворени врати в болницата, в която ще раждам.
Междувременно работя все още на 2 места 😝. Смятам да е така още месец и да работя после  само 2 пъти седмично по 2-3 часа на ден.

Да ви попитам до къде я докарахте с покупките? Аз вчера взех от Рая тойс някои неща, че имат 20%отстъпка, но не на всичко разбира се.  Текстил взех от ИКЕА. Остават ми общо взето големите неща и козметика.

В търсена на препоръки съм за термометър. Мислех да взема и нагревател за храна, но майките с опит ме отказаха, ел. кана ще ми свършела по - добра работа.

# 78
И аз съм зле със съня, общо взето от началото. Тежи ми, въртя се, сънувам много детайлни сънища, които ми претоварват мозъка и сутрин се будя уморена, заради тях, понякога ме хваща тотално безсъние и не мога да мигна, друг път бебето много се върти, не мога да се наместя, сутрин се събуждам недоспала - труден и тежък сън. Мисля да си се върна на моята възглавница, че сега съм с такава за бременни и нямам достъп до мъжа ми. А по принцип това ме успокоява, като ме гушне или се залепя за него, а сега все едно съм изолирана и не мога да се отпусна.

Днес бях на преглед, малкият вече и 670 гр., сега е с главата надолу, прозява се, прави ни гримаси, даже май се усмихна. Вече си е бебе отвсякъде. На мен от снимките ми прилича на племенницата на мъжа ми, като беше бебе, ще видим дали ще позная Grin

Толкова съм станала изнежена, че всичко ми пречи и дразни😁 Едвам се завъртам от корема, че само мъжа ми липсва 😁

# 79
Аз нямам проблеми със съня,но виж кръст,опашна кост,дупе ме болят и то основно вечер. Може би и защото доста лежа ,не знам.

# 80
Здравейте, мами.
Минавам за бърз отчет и аз и по темите. В събота бяхме на ехокардиография, както и се очакваше всичко е наред. Въпреки, че кардиоложката каза, че след първия месец е хубаво да се направи профилактичен преглед на бебка, за да види как се развива. Тя е от Сф и идва два пъти в месеца в Пловдив, но за този преглед трябвало да отидем до там. Ще си помислим дали тя ще го направи, защото все пак с бебе на месец през зимата до София, някак ми се вижда повече. След прегледа най-накрая се наградих с ☕, цяла седмица го мислих.
Днес бях на ЖК бебка вече е 950гр, АГ каза че всичко ни върви по учебник, с изключение на една гъбичка, която просто не се третира от нищо, чакаме да излезе микробиологията, за да видим.
За съня- откакто съм бременна е достатъчно просто да положа някъде глава и съм готова. Не е истина колко много ми се спи, но и деня ми започва в 6:30. Вечер се будя единствено за да пишкам по един, два пъти, но това си е от началото на бременността.
Болки в кръста и аз имам, моите са ниско долу бих казала опашката. ММ ми подари някаква седалка масажор, но и на него не му се разминава масажа всяка вечер, ефект няма по-скоро е отпускане.

# 81
  • България
Mariq878, на нас д-р Маринов от Надежда ни каза щом бебчо направи 2 месеца да отидем за профилактичен преглед. За това се надявам да трябва да пътуваме до София към Април.

# 82
И аз нямам проблеми със съня, даже по-скоро много спя 😅 и след това винаги ме боли главата.
Болки към опашката и аз имам и ако вървя по-продължително слиза и малко към бедрата, усещам как се разтягат мускулите.
Бебешки неща още не съм купувала само си харесвам и набелязвам. Мисля да започна с покупките като вляза в 7-ми месец, а и тамън ще хвана коледните намаления. Днес ходихме с мъжа ми до Хиполенд да разгледаме колички, но нищо не ни хареса, явно ще трябва и борсите да обиколим.

# 83
Аз нищо не съм купувала,нито гледам. Някак ми е още далечно още и не съм на тази вълна. Може би ще е януари догодина или около Коледа. То ще си покаже.
По повод съня и позите - бебчо в момента е от дясната страна - главичка надолу, гръбчето е на нивото на пъпа. От два дни, особено вчера ш днес забелязвам, че като лежа (особено на дивана) на дясното страна и ми се втвърдява коремът и реално се свива и очертава/изкривява там, където е той, т.е. май си става контракция. В момента, в който легна по гръб или наляво, веднага си отпуска. Ако лежа на дясно, имам чувството че все така ще е твърд.
Дали е контракция това или нещо от лежането става, позата на бебето... как мислите?

# 84
Здравейте оказа се,че съм с една артерия и вена,и доста се приреснявам,аз съм в чужбина лекарката ми го приема доста нормално питах я днес понеже бях на преглед,дали не трябват някакви изследвания допълнително нещо,тя каза не,но сега като чета тук и по сайтове не е чак за пренебрегване сякаш,тя така го изкарва, че няма никакъв проблем за бебето,че всичко е наред,бебето иначе се движи нормално всичко е наред аз съм в 21г.с минала седмица бях на втора фатална морфология и там се разбра и сега ,не знам какво да правя да търся друго мнение ли ,да отида на ехография ли много съм объркана,понеже тя казва че всичко е наред и няма нужда нищо да се прави,даже другата ми консултация е чак след месец. А според мен като има нещо подобно е добре по- на често, вие какво бихте ме посъветвали ,може би другият месец ще си идвам до България за две три седмици, чудя се дали да не отида при някой специалист като се прибера. Благодаря предварително.

# 85
Аз спя най-добре по гръб. АГ ми каза, че няма никаква опастност за бебето, само е възможно на мен да не ми достигал въздух, но такова нещо няма. На ляво ми е най-неудобно. Ако ми прескача сърцето, тогава прескача повече. И по принцип на страни ми тежи корема, по гръб няма никакъв проблем. При вас как е и какво са ви казвали за това?

# 86
  • България
Аз нищо не съм купувала,нито гледам. Някак ми е още далечно още и не съм на тази вълна. Може би ще е януари догодина или около Коледа. То ще си покаже.
По повод съня и позите - бебчо в момента е от дясната страна - главичка надолу, гръбчето е на нивото на пъпа. От два дни, особено вчера ш днес забелязвам, че като лежа (особено на дивана) на дясното страна и ми се втвърдява коремът и реално се свива и очертава/изкривява там, където е той, т.е. май си става контракция. В момента, в който легна по гръб или наляво, веднага си отпуска. Ако лежа на дясно, имам чувството че все така ще е твърд.
Дали е контракция това или нещо от лежането става, позата на бебето... как мислите?

И аз мисля тогава да купувам. До Коледа ще съм заета с други неща, пък и не бързам. Имаме подарен ваучер за Вис Виталис и ходихме да разгледаме само. Имаме купени само 2-3 дребни неща, защото искахме първи да вземем за бебчо преди всички. Вече имаме подарени по някоя дрешка.

Аз спя предимно на лявата страна и по гръб. На дясната страна ми е някак неудобно на корема - по-странно ми тежи и сама се местя.

# 87

Вчера забелязах, че и при мен при лягане на дясно ми се втвърди корема. Това е брахтън. Те могат да се получат и при неудобна поза.

# 88
По гръб съм чела, че не е препоръчително да се спи, особено когато коремът е голям, защото притискал важни артерии. Най-доброто било да се спи от лявата страна, но на мен лично не ми е особено удобно. По цяла нощ се въртя ту наляво, ту надясно, няма сгаждане. Grinning
А по гръб дори и да искам, не мога. Едва издържах 15-20 мин на прегледа лежане по гръб и ме заболя кръстът.

# 89
По гръб съм чела, че не е препоръчително да се спи, особено когато коремът е голям, защото притискал важни артерии. Най-доброто било да се спи от лявата страна, но на мен лично не ми е особено удобно. По цяла нощ се въртя ту наляво, ту надясно, няма сгаждане. Grinning
А по гръб дори и да искам, не мога. Едва издържах 15-20 мин на прегледа лежане по гръб и ме заболя кръстът.
Същата работа съм и аз ! В коя седмица сте?

Общи условия

Активация на акаунт