🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 35 058
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Ако има група във ФБ бих искала и аз да се присъединя🤗
Заповядай https://www.facebook.com/share/RfZ9E7pMSfHeonka/?mibextid=K35XfP

# 151
Много ти благодаря! Ще се ориентирам и аз да отида на някое

# 152
Ако приемаш някои комплексни витамини, може да е от това, комбинирано с повече консумация на храни богати на желязо 🤔 Аз спрях моите и ми падна под нормата за месец-109. АГ каза анемия и веднага предписа само желязо. Видях, че дневната норма за прием е 15мг, но все пак се консултирай.
Момичета, днес ходих да си пускам кръвна захар, че предния път беше малко по-висока и искаха да правя обременяване. Реших преди да направя да си пусна контрола още веднъж, защото кръвната захар се влияе от доста фактори, та както и да е, сега си е нормална. Обаче реших да си проверя и желязото, понеже АГ никога не ми е пускал, и се оказа високо. Някоя от Вас запозната ли е на какво би могло да се дължи? По принцип при бременните жени по-често се среща ниско, при мен наобратно пак. В четвъртък съм на преглед и ще питам, но ми стана интересно.

# 153
Момичета, днес ходих да си пускам кръвна захар, че предния път беше малко по-висока и искаха да правя обременяване. Реших преди да направя да си пусна контрола още веднъж, защото кръвната захар се влияе от доста фактори, та както и да е, сега си е нормална. Обаче реших да си проверя и желязото, понеже АГ никога не ми е пускал, и се оказа високо. Някоя от Вас запозната ли е на какво би могло да се дължи? По принцип при бременните жени по-често се среща ниско, при мен наобратно пак. В четвъртък съм на преглед и ще питам, но ми стана интересно.

На мен желязото беше 25, при горна граница 26 и хематолог ми изписа да го пия, защото феритина ми бил нисък. Знам, ще показателят желязо в кръвните изследвания се покачва при прием на фолиева киселина, та най-вероятно затова излиза високо, а в действителност не е достатъчно. /Следи се феритина и хемоглобина за това дали имаш недостиг или предозиране с желязото/. От друга страна, има различни референтни стойности на желязото при бременни, като те са с по-висока горна граница от обикновено.

# 154
Да, приемам комбинирани витамини, макар и не много редовно напоследък. В тях има и фолиева киселина и желязо 15 мг. Ще го попитам в четвъртък. Благодаря, момичета!

# 155
Здравейте имам един въпрос от няколко дни вечер усещам придърпвания и лека болка ниско долу точно в средата ,а днес сутринта ме наболяваше доста там,попринцип сякаш усещам през деня точно там да ме удря бебето,още не съм сигурна дали разпознават ритниците едно като пулсация е сякаш някой те побутва по силно и мисля ,че е това,та въпроса ми е опасно ли е това придърпване и болка ниско долу, дали са контракций или не

# 156
  • Варна
И аз с въпрос. Имам позната педиатър +личен лекар, може да ни вземе, живот и здраве. Обаче тя работи в другия край на града.
Въпроса ми е до колко често се посещава педиатър, месечно? Нея я притеснява дали зимата ще мога да пътувам до там. Аз имам кола, мога и с такси да ида ако се наложи. Знам ли? На 9 км е от нас, пък и във Варна сняг раяко има последните години.

# 157
Жизел, мисля че това придърпване е нормално. Ако вече е придружено и с болка потърси АГ. От началото на бременността почти не съм имала ден без да се появи я тежест,я придърпване или опъване.

Дейзи,аз съм в същата ситуация и съвета ми е да запишете бебето при нея. Голям плюс е,че е и педиатър и ЛЛ. А и щом е позната,това предполага по -лесна комуникация и достъп до нея. Ние също ще запишем нашето бебе при ЛЛ на съпруга ми,която е и педиатър. В нашия град е много трудно да намериш място при някой лекар,но той говори с нея и тя каза,че ще ни приеме.

# 158
Мен не ме размина грипа - вече 4ти ден голям гърч. То не, че като човек не е бременен е голям кеф да си болен, но бременна е кошмар - отслабен имунитет, не могат да се пият нормални лекарства и се комбинира някакси с дискомфорта от самата бременност. Снощи с тая кашлица при всяко по-дълбоко изкашляне ме опъват маточните връзки отстрани долу и направооо... да минава.

# 159
Според мен не е толкова далече, а и да във Варна сняг не е трупал от 2017 г. някъде😀
Хубаво е, че вече си намерила къде ще можеш да запишеш детето, защото много трудно се намират лекари, които да играят и двете роли.
Моята лична също е и педиатър, но не знам дали ще иска да ни поеме, защото е затрупана до уши…

Жизел и мен доста често си ме придърпва ниско долу и от двете страни с лека болка понякога, особено вечер, когато вече съм се изморила. Ритниците и побутванията на бебето аз ги усещам като леко бълбукане като понякога са много силни, чак подскачам, защото не съм очаквала😀
На мен ми казаха, че за този период това са нормални болки, защото матката вече почва с по-голяма скорост да се разширява. Контракциите ми ги обясниха като стягане на целия корем, без болка, тези са на Бракстън, а ако са много болезнени + стягането на определен интервал са си истински контракции. Ако корема се усеща стегнат само от едната страна, това най-вероятно е бебчето.🤗

И аз с въпрос. Имам позната педиатър +личен лекар, може да ни вземе, живот и здраве. Обаче тя работи в другия край на града.
Въпроса ми е до колко често се посещава педиатър, месечно? Нея я притеснява дали зимата ще мога да пътувам до там. Аз имам кола, мога и с такси да ида ако се наложи. Знам ли? На 9 км е от нас, пък и във Варна сняг раяко има последните години.

# 160
Според мен не е толкова далече, а и да във Варна сняг не е трупал от 2017 г. някъде😀
Хубаво е, че вече си намерила къде ще можеш да запишеш детето, защото много трудно се намират лекари, които да играят и двете роли.
Моята лична също е и педиатър, но не знам дали ще иска да ни поеме, защото е затрупана до уши…

Жизел и мен доста често си ме придърпва ниско долу и от двете страни с лека болка понякога, особено вечер, когато вече съм се изморила. Ритниците и побутванията на бебето аз ги усещам като леко бълбукане като понякога са много силни, чак подскачам, защото не съм очаквала😀
На мен ми казаха, че за този период това са нормални болки, защото матката вече почва с по-голяма скорост да се разширява. Контракциите ми ги обясниха като стягане на целия корем, без болка, тези са на Бракстън, а ако са много болезнени + стягането на определен интервал са си истински контракции. Ако корема се усеща стегнат само от едната страна, това най-вероятно е бебчето.🤗

много ти благодаря за отговора ще видим може в понеделникмда мина през гениколога,защото усещам и лекички бодежи не цял ден на моменти в влагалището и това вече незнам далиме нормално ,иначе днес си имам болки нискомдолу леки като дискомфорт и в кръста леки болки  но мисля че това е нормално

# 161
KPP, какви прескачания на сърцето си имала? Аз от известно време си усещам сърцето в областта на шията. Започнах да си мисля, че имам сърцебиене. Някоя от вас има ли подобни симптоми?

За дрешките от пепко, които коментирате. Имайте предвид, че доста се свиват при пране и сушилня. Аз бях купила на първото дете боди за лятото и дори само след пералня нямаше как да му станат. Просто взимайте по-големи номера.

# 162
Първият преглед след изписването на бебето може да стане като домашно посещение, а следващите - за ваксините ще са вече пролетта /март/ и лятото.

# 163
Дами, много ми се пие кефир. Този купешкия от лидл  дали има нещо общо с използването на типичната гъба за направата му и ферментацията. Та вие как мислите, не би трябвало да е проблем нали? 🤔😋
Мисля, че вече откачам 😃

# 164
Какъв е проблема с ферментациите?

Общи условия

Активация на акаунт