🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 35 107
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Колко терапии и хапчета смених, все е тая. Сега пак съм на нова. Миналата седмица пиех магнезий, като за коне. Сигурно стигнах до 7*2 магнерот, като доза. Ефект - 0, докато не се успокоих.

Трябва основно спокойствие, много вода и следене на шийката. Някои мами сме с контракции, даже и всеки месец да сме в болницата. Важното е да не влияе на бебето и на шийката. Иначе не обръщам внимание (освен, ако не се паникьосвам).
Но от началото на бременността, до момента, това което разбрах е, че основното нещо е спокойствието и да не се вглеждаме във всичко. Така си вредим и се появяват проблеми. Ако бременността е нормална, без патологии, това е рецептата всичко да е наред.
И разбира се - без четене в интернет, пълно е с глупости. Форумът е много полезен, но и тук се пишат глупости. Трябва много добре да прецеждаме мненията. Аз лично извличам само това, което ми е полезно и ми звучи адекватно. Другите неща ги подминавам

# 211
Вярно е, че се пишат глупости. Синини по корема от ритничетата на бебето, аз чак днес успях и да ги видя, освен само да усещам...

# 212
Вярно е, че се пишат глупости. Синини по корема от ритничетата на бебето, аз чак днес успях и да ги видя, освен само да усещам...

Това ми е любимо. 😂 за първи път чух за нещо такова

# 213
Не мисля, че има нещо смешно в това, че при някои бебетата ритат доста по-силно от при други. Моя младеж ме рита с всичка сила от 16 седмица, а сега в 26та вече се личи крачето или ръката, която мърда. Това, че момичета с предна плацента усещат по-късно, не значи, че тези със задна не могат да усещат. И да имам синина на корема точно от ритането на бебето.
+ Това, че нямам никакви мазнини по корема и доста по-лесно се забелязва мърдането на бебето, защото мести целия корем.

Мисля, че това е група, в която всеки може да задава въпроси от всякакво естество, за да сме си взаимно полезни. Това, че на някой не му се харесва какво се пише, не значи че трябва да му обръща внимание и да го взима присърце. Жалко за такива хора, които си търсят повод да се заяждат безпричинно, че успяват да развалят доброто настроение на групата.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 15:30 от @Анонимна

# 214
Няма как да стане синина на корема от ритането на бебето. Бебето рита в матката, а не по корема директно. От друго е синината и като цяло, синините се образуват по по-различен начин

# 215
Аз се чудя какво ли е усещането от хълцане на бебето. Grinning Доколкото знам трябва да започне да хълца скоро, ако изобщо й се хълца и направо нямам търпение. Grinning

# 216
При мен за контракциите магнерот 3×2също не подейства, сега съм на диаспорал 2×1 и нош па пък за видим.

Замислих се току що, щом пипанено на корема може да ги предизвиква, аз като ходя с клинчета за бремемнни, които са ми плътно по корема, не може ли и това да допринася Thinking дори ластика горе малко може би ме пристяга... ще пробвам да ги сменя

Дали по -стегнат ластик отдолу или отгоре на коремчето е лошо, какво мислите? Естествено не брутално стегнат, но все пак така че се усеща..

Аз също съм със задна плацента и вече от 2 седмици може би, че и повече, освен че усещам силни ритници, се и виждат движенията по коремчето. Синини още нямам хаха но ще знам, че може да очаквам

И на мен ми е любопитно хълцането как се разпознава Grinning

# 217
Дрехите, които стягат предизвикват контракции. Коремът изобщо не трябва да има нещо отпред плътно, лично по мое мнение. Мен и дънките за бременни ме стягат. Особено при чувствителни и контрахиращи матки.

Аз нося рокли сега и си режа чорапогащниците но над срамната кост. Ако е някакво панталонче, е от тези плетените, силно еластичните. Но даже и с такива панталони са ми ставали повече контракции

Синини няма да станат от ритане, не очаквай Blush Обаче в последните месеци, като се обърнат, могат да напукат леко някое ребро. Рядко, но не е да не се е случвало хаха
Хълцанията съм чувала, че са като самото движение, т.е. едва ли се усеща като нещо по-различно. Имайте предвид, че движенията в тези седмици сега не са само ритници, просто бебето е голямо и усещаме всяка движение - вдигане на главичка, местене в корема и т.н. И също - това, че бебето се движи, не значи че е будно. Даже някои са доста активни в движенията, докато спят. Laughing

# 218
Да се вижда местене по корема (кожата) е едно (макар че аз днес за първи път го видях особено отчетливо), но синини са друго. Синината е кръвосъсирек и аз бих се притеснила, ако ми се появи без причина.
Колко "силно" се усеща пък е съвсем относително понятие.
Хълцане вероятно усещам, пак е като помръдване, но се повтаря поне няколко пъти.

# 219
Grinning все пак се надявам да ми останат здрави ребрата хахха

Значиии махам ги тотално клинчетата и почвоам и аз със роклите. Благодаря за съвета!

Но като срежеш чорапогащника горе, не ти ли пада, не мога да си го представя как ще стане Grinning

А силни ритници казвам аз на такива които са по - силни от преди Grinning нямам болка де,  нямам идея и база за сравнение, първа бременност ми е

# 220
И аз мислех, че ще пада, но стои. Аз взимам размера, който си носех преди да забременея и няма проблем, а и отзад реално не е отрязан и си стои.

Махай ги клиновете, да. Пък и бременна с роклички е най-сладката гледка хаха

Мен бебчо вече така ме рита, че като съм седнала по гръб, понякога направо ми мести ханша Grin Става все по-силен, нека расте Heart

# 221
А под рокличкити какво слагате - плътен чорапогащник? Аз мислех да ходя с клин за бременни под роклята - от тези лидълските памучните, но вероятно ще ми е студено след месец-два. Те са доста тънки, дори и за вкъщи.
Имам няколко от онези супер дебелите чорапогащници с мъхеста част отвътре и сега се чудя как да ги срежа, че те и преди ме стягаха леко, пък сега никакъв шанс. КРР, обясни как ги режеш точно твоите, че не ми стана съвсем ясно - една цепка надолу през ластика, или директно премахваш част от него?
Мен лично вчера яко ме заболя коремът от дънките за бременни - някак при шофиране опират супер гадно навътре, все едно се впиват в корема. На Манго са. Мисля да не ги слагам отново изобщо. С което стават 3 общо чифта тотално неизползваеми дънки за бременни все на Манго, поръчани онлайн (другите 2 модела са със сууууупер ниска талия и ластик на местата на джобовете и при ходене се свличат, да не ви казвам до къде Joy

# 222
Усещам от няколко дена болки вдясно на мястото на ребрата, когато стоя легнала на нея посока или дори понякога седнала, на вас случвало ли ви се е? 🤔

# 223
Усещам от няколко дена болки вдясно на мястото на ребрата, когато стоя легнала на нея посока или дори понякога седнала, на вас случвало ли ви се е? 🤔

Мен там ме рита човека хаха

# 224
Няма как да стане синина на корема от ритането на бебето. Бебето рита в матката, а не по корема директно. От друго е синината и като цяло, синините се образуват по по-различен начин

Моля информирайте се преди да правите изказвания. Днес питах специално АГ, и тя каза, че при някои жени кожата посинява по-лесно. Следователно напълно вероятно е синината да е следствие на ритничетата на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт