🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 31 888
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Тук е описано, но като чета е обвързано с дохода на семейството. По-надолу ще публикувам и линк за група във форума, където има обяснени доста неща.
https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … dd6724d2e289ab63e

https://m.bg-mamma.com/?topic=1679825

Здравейте момичета. Попаднах на това:
Някой знае ли как стоят нещата с това обезщетение за 45 дни преди раждане? Аз за първи път чувам за такова нещо.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 14:17 от Mariq878

# 496
Мили дами закупите ли си вече помпи за кърма и ако да на коя се спряхте аз мислех за тези на авент,кенгуру и доктор Браун,ако има някоя дама която е ползвала и е доволна нека сподели ,понеже не знам коя да взема

# 497
Мили дами закупите ли си вече помпи за кърма и ако да на коя се спряхте аз мислех за тези на авент,кенгуру и доктор Браун,ако има някоя дама която е ползвала и е доволна нека сподели ,понеже не знам коя да взема
Аз лично бих те посъветвала да си вземеш някаква ръчна или електрическа но по бюджетна като за начало. За да видиш първо дали ще има достатъчно кърма и дали изобщо ще ти трябва защото ако детето си засуче не виждам смисъла от помпата. Аз с първото си дете взех ръчна на авент вършеше ми работа в родилното но моето дете така и не пожела да суче и ми трябваше наистина мощна помпа една приятелка ми даде нейната на медела двуфазна ами няма по добра помпа на пазара но и цената и е wow. Аз лично бих ти препоръчала ако ти се наложи постоянна употреба на помпа да е медела.

# 498
Купила съм си помпа за 5 евро ръчна от Алиекспрес точно с презумпцията на Ai-djini, че не знам изобщо дали ще се наложи да я ползвам. Ако се наложи, вероятно ще взема някаква по-добра електрическа, но на този етап ми се струва, че е едно от нещата, за които не следва да се харчат предварително много пари.

Ако някой се интересува, това е моделът:

https://a.aliexpress.com/_Ex4ccsZ

# 499
Аз лично бих те посъветвала да си вземеш някаква ръчна или електрическа но по бюджетна като за начало. За да видиш първо дали ще има достатъчно кърма и дали изобщо ще ти трябва защото ако детето си засуче не виждам смисъла от помпата. Аз с първото си дете взех ръчна на авент вършеше ми работа в родилното но моето дете така и не пожела да суче и ми трябваше наистина мощна помпа една приятелка ми даде нейната на медела двуфазна ами няма по добра помпа на пазара но и цената и е wow. Аз лично бих ти препоръчала ако ти се наложи постоянна употреба на помпа да е медела.
Аз имам дадоха ми ръчна на авент само че е ползвана и трябва да я стирилизирам и измия ако ще я ползвам ,малко не знам дали да ползвам използвана и затова ви питам за електрическа

# 500
Аз си взех по-бюджетна. Принципно за помпите е 50/50 не е сигурно дали изобщо ще ти е необходима. На мен също ми предлагаха използвана, както и стерилизатор, но от хигиенна гледна точка категорично отказах.

# 501
Моята е на Медела ръчна. Предния път ми свърши добра работа, въпреки че със сигурност няма да направя грешката да цедя толкова много. Само да се регулира кърмата първия месец и я зарязвам. Не бих инвестирала време и пари в супер мощна и скъпа помпа, освен ако идеята ми не е да цедя ексклузивно и да давам от шише. За бебе на гърда е излишна🍀

# 502
Помпата стимулира ли образуването и количеството на кърмата? По тази причина мислех за електрическа (по-мощна), но дали се ползва с такава цел?

# 503
  • Варна
Изгодни шишета на Авент. Ако някой е решил да купува такива.

# 504
Много зависи от ситуацията, аз с предната бременност си бях купила ръчна помпа, но имахме проблеми с кърменето в началото и в крайна сметка си купих и автоматична, защото беше едновременно по-ефективна и по-безболезнена.  За щастие нещата се нормализираха и нямаше нужда да цедя дълго, но не знам дали без вярната Спектра щях да успея да кърмя.  Малко двойна покупка заради първата ръчна, но аз лично съм доволна, ще си я ползвам и сега, купих ѝ само нови фунии/бутилки, за да съм спокойна, че нищо не им е станало на моите за 6 години.

# 505
На мен кумата ще ми даде помпа и ще си купя консумативите само. А помпата не се ли използва все пак, за да се изцеди излишната кърма, която бебето няма да суче, с цел да се избегне мастит и други проблеми? Аз съм останала с впечатление, че това и е основното предназначение. Аз честно казано мисля да не кърмя повече от месец-два, но да не казвам голяма дума де. В началото смятах изобщо да не кърмя, но е важно бебчо да си вземе коластрата, а и за възстановяването и на двамата.

Дали може линк към тези шишета? Може би ще взема. Ние с покупките сме взели само количката и бебешкото столче. Аз за кеф взех и две-три бодита. Друго още не сме, ще си дойде момента. Преди изобщо не бях на такава вълна, напоследък вече ми е интересно и вълнуващо, така че искам да пазаруваме, когато ми е кеф и съм на вълната. Може би покрай Коледа ще е. Кошара имаме пак от кумовете. Остана от едрите и по-скъпи покупки бейбифонът, другото вече са повече дреболии. Моята приятелка е с бебче 2 месеца пред моето, така че може би няма да взимам много дрешки, ще взимам от нея, пък вече след 6тиа месец всяко дете си расте индивидуално.
Момичета, а вие мислите ли да правите консултация с консултант по детски сън?

# 506
По принцип кърмата се произвежда според "търсенето" и колкото повече се цеди човек - толкова повече кърма произвежда. При препълнени гърди се цеди по съвсем малко за облекчение, но не до пълно изпразване, точно за да схване тялото, че произвежда прекалено много мляко и трябва да намали (за да се избегне мастит и подобни).  
Обикновено помпа се ползва за стимулиране на производството или за ситуации, когато има нужда бебето да се храни с шише (мама я няма и трябва някой друг да го нахрани).

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 08:12 от Alyssa

# 507
За стимулиране на производството електрическа или механична?

# 508
Електрическа

# 509
Много благодаря за обяснията

Общи условия

Активация на акаунт