🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 30 153
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Аз пък се включвам с положителен тест за ковид… Само това липсваше ама ще мине. Има ли някоя от вас, която го е карала по време на бременност?

# 691
Аз пък се включвам с положителен тест за ковид… Само това липсваше ама ще мине. Има ли някоя от вас, която го е карала по време на бременност?

Аз го изкарах,някъде 16та седмица бях.
Имах около седмица температура, силна отпадналост,ужасно главоболие, болки в мускулите и гърлото.
Но всичко се размина само с парацетамол и авирон рапид. Бързо оздравяване!

# 692
Аз го карах в съвсем първите седмици на бременността, преди дори да разбера, че съм бременна.

# 693
Аз го карах средата на септември, нищо драматично не беше за щастие. Топла вода с лимон за пиене, морска сол за отпушване на носа и за 3-4 дни се възстанових напълно.

Сега карам някакъв отвратителен стомашен вирус, който детето ми донесе от градина, но се надявам и той да мине бързо, че хич не ми се ходи на системи Sad

# 694
По-добре се чувствах преди да отида на "прегледа за успокоение".

Казаха ми, че имам увеличени околоплодни води. При норма 17, моите били 25 и ми изписаха свещички индометацин за 5 дни. Досега следящият, както и на двете фетални не са споменавали за такъв проблем. И главата на бебчето върви напред. Останалите показатели отговоряли. Знаех си аз, че не е добре идея да се ходи на няколко лекаря, ама ето на. Няма отлепяне от удара и бебчо изглежда да си добре, но тези околоплодни само ще ги мисля сега. И някаква киста на плацента видя :/.

# 695
И аз съм със завишени води в следствие на гестационния диабет. Не е нещо така притеснително, има много жени така и без диабет, които са си износили до края без проблеми. Важното е че бебчето е добре Hug Знам за водите е добре да се ограничат въглехидратите, сладко, но не напълно да се изключват, сладкото може, няма нищо полезно там Grinning А за размерите, каквото и да върви напред или назад, ако е не повече от 2 седмици го считат за приемливо. Все пак на фм щом не са отчели проблеми, мисля че може да си спокойна. Все пак сподели на АГ за успокоение.

Какво те посъветва този доктор за водите или кистата?

По-добре се чувствах преди да отида на "прегледа за успокоение".

Казаха ми, че имам увеличени околоплодни води. При норма 17, моите били 25 и ми изписаха свещички индометацин за 5 дни. Досега следящият, както и на двете фетални не са споменавали за такъв проблем. И главата на бебчето върви напред. Останалите показатели отговоряли. Знаех си аз, че не е добре идея да се ходи на няколко лекаря, ама ето на. Няма отлепяне от удара и бебчо изглежда да си добре, но тези околоплодни само ще ги мисля сега. И някаква киста на плацента видя :/.

# 696
За водите индометацин свещички, 5 дни х 1 таблетка, и да си направя третата фетална при нея след 2 - 3 седмици.

Аз се следя при лекар от отделението по рискова бременност в Шейново, ранната и втората фетална ми я прави доктор Галева, която е началник отделение по фетална морфология пак в Шейново. Напълно се доверявам и на двамата. Писах на моето АГ какво да правим, дали да ходя на спешен преглед в Шейново, дали ще ме вмести в графика си или да си изчакам прегледа при него на 10.12. Аз вече правих едно обременяване в 18 г.с. заради ИР и СПКЯ, беше ок, оттогава не ям захар, бял хляб, само пълнозърнести въглехидрати и плодове. Ендокринолог ми препоръча второ обременяване в 28 г.с. Не знам вече какво да изключа и намаля като въглехидрати. Не е като да ям банички и шоколад :/

Но не смятам да го взимам тоя индометацин без потвърждение от следящия. :/

# 697
Според мен си се придържай към това, което обсъждате с твоето АГ. Този новият я видял правилно, я не. Не те следи и от началото. Важното е, че няма "щети" от удара, пък за другите неща си имаш твой АГ. А и това - ела другият път при мен на ФМ, защото ти открих еди какво си, малко ми е като търговски трик. Имай предвид, че в София доста от лекарите са бизнесмени. Казвам го като човек със семейство в средите. И мен така в началото ме размотаваше една АГ в Токуда и измисляше страшни диагнози само и само да ходя всяка седмица, после като разбра, че съм "дете на колеги" и изведнъж всичко ми беше наред

# 698
Попринцип и аз от 20гс съм на диета, 28гс сега и няма промяна във водите, все така са си завишени, но АГ във вита, АГ в майчин дом и док от ФМ в Марковс, никой не ми е изписвал нищо освен диета, която евентуално може да повлияе. Интересно. Дано АГ пише скоро и те успокои. А сега няма нищо спешно, така че спокойно дишай и ще се наредят нещата

Може би е добра идея за второ обременяване, ако потвърди твоя АГ водите. Иначе и картофи и ориз бял съм спряла аз, ако снава въпрос за диабет и животински мазнини съм намалила.

За водите индометацин свещички, 5 дни х 1 таблетка, и да си направя третата фетална при нея след 2 - 3 седмици.

Аз се следя при лекар от отделението по рискова бременност в Шейново, ранната и втората фетална ми я прави доктор Галева, която е началник отделение по фетална морфология пак в Шейново. Напълно се доверявам и на двамата. Писах на моето АГ какво да правим, дали да ходя на спешен преглед в Шейново, дали ще ме вмести в графика си или да си изчакам прегледа при него на 10.12. Аз вече правих едно обременяване в 18 г.с. заради ИР и СПКЯ, беше ок, оттогава не ям захар, бял хляб, само пълнозърнести въглехидрати и плодове. Ендокринолог ми препоръча второ обременяване в 28 г.с. Не знам вече какво да изключа и намаля като въглехидрати. Не е като да ям банички и шоколад :/

Но не смятам да го взимам тоя индометацин без потвърждение от следящия. :/

# 699
Благодаря ви, момичета.

Писа ми, каза ми, че щом е отхвърлено спешно състояние, да си изчакам прегледа на 10.12, и да си запиша час при моята си лекарка по фетална, свещичките, ако са необходими, може и на по-късен етап.

Междувременно станах един мини експерт по AFI index, показателят за околоплодни води, реално приетата горна граница е по-скоро 25 вече, при мен са 24.88, така че дори не са толкова завишени, отделно относителността кое/как е измерено. Ще внимавам с вратите и няма да чета повече нищо в интернет.

За съжаление, хипохондрията е мой пръв приятел.

# 700
Момичета, здравейте. Днес бях на преглед при д-р Ковачев в РепроБиоМед. Това, което констатира леко ме притесни и понеже някъде бях чела (дали в тази или в януарската тема, не помня вече), че има момичета със застаряваща плацента. До сега следящата АГ ми казваше, че бебчето върви назад, обаче не ми казваше защо. Днес д-р Ковачев констатира, че цялата плацента има калцификати, и че е почти 3та степен на зрялост, а съм само в 30 седмица. Следователно изписа протеин, защото бебчето не се дохранва добре от самата плацента. Изписа и доста други неща, но няма да ги коментирам. Исках да попитам как се чувствате от тези протеини за бременни? Как ги пиете, имате ли подобрение в състоянието? Качвате ли много килограми от тях? И всякакви такива полезни неща.
Ще съм благодарна за отговор, защото леко ме хвърли в “дълбокото” днес. 😁

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 21:21 от @Анонимна

# 701
С предишната бременност изпих 10 кутии протеин Прегнако, много е вкусен има различни видове, разтваряш го с вода или мляко. Тогава имах нисък хемоглобин и той остана нисък въпреки приема. На самото раждане други показатели ми бяха завишени заради натоварването на бъбреците с изкуствения протеин. С тази бременност предпочитам да наблягам на самата диета ако е нужен протеин и показателите са ми по-добри. Месо, млечни, ядки, яйца. Успех!

# 702
Не може да се качат килограми от този протеин.
Той е изчистен. Не съдържа мазнини, а въглехидратите са пренебрежително малко. Една доза е приблизително 100 ckal. Разтворен в мляко е повече и зависи от млякото. Така че много трябва да изпиеш, за да се отрази  на теглото.
Пия го от 10 дни. Аз лично го пия с обезмаслено прясно мляко и сутрин. На вкус не ми беше приятен, но свикнах.
За натоварване на бъбреците ми е трудно да повярвам, защото се храня предимно с протеин и то цял живот. Стигам общо 100-140 грама на ден. Една доза от този на прах е със 17 грама и не мисля, че само той би повлиял на бъбреците.

# 703
Анонимна, за протеина вече са ви отговорили. Аз съм в подобна ситуация с проблемна плацента и също приемам вече от около месец. Важно в такива случаи е да се следи по-често бебето - дали продължава да расте въпреки забавянето, а също така и да се следят доплерите (кръвотока от плацентата към бебето), както и тоновете на бебето от един момент нататък. Моето АГ препоръча и профилактика с кортикостероиди, заради възможността да се наложи по-ранно раждане. Имате ли тромбофилия и приемате ли НМХ?

Желая успех! Hands Pray

# 704
Благодаря за отговорите. Освен Pregnaco започнах и суроватъчен протеин изолат, както и аминокиселини. Мъжът ми се шегува, че ще го правим културист от сега още 😄.
Не съм се изследвала за тромбофилия, но ще пускам изследвания утре.

Общи условия

Активация на акаунт