🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 31 742
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
И на мен казаха че е добре като дължина 31мм е, но е с ,,фуния" , което мисля че не е добре.

Колко ти казаха, че е дължината на шийката? На мен ми казаха, че до 30-та седмица нормалното е да е 30 мм или повече, след тази седмица вече и по-малко.

# 676
За пръв път чувам за фуния. Какво е това? На мен така и никой не ми е казвал колко ми е шийката. АГ все казва "запазена" и толкова, а колко е запазена - идея си нямам.

# 677
И аз го чух вчера за пръв път, на мен досега ми казваха, че е запазена дори не знаех колко мм е. Funneling или фуния, мисля значи че е тръгнала да се отваря.. нямам идея точно.
Док на ФМ каза, че контракциите са оказали влияние, а доста зачестиха от няколко дни, но и аз повечко се движех, спокойна бях че бяха намалели. Ама и с ГД да лежа само не е мн ок
За пръв път чувам за фуния. Какво е това? На мен така и никой не ми е казвал колко ми е шийката. АГ все казва "запазена" и толкова, а колко е запазена - идея си нямам.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 15:47 от InYan238

# 678
Здравей. При мен имаше нещо като фуния на предпоследния преглед, но според АГ се случва, защото съм много чувствителна, а тя мери шийка само с вагинален ехограф. Следователно при самото поставяне на ехографа се образува нещо като фуния. Не съм предприемала нещо по сериозно. Пия си Магнерота и си почивам повече, но съм така от самото начало. На последния преглед всичко си беше ОК, нямаше фуния, даже дължината беше повече 😀
Съветвам те да не се претоварваш и да лежиш повечко, за да няма проблем занапред.

# 679
Много благодаря за куража Hug ще лежа и ще се пазя и се надявам и при мен да е нещо моментно и незначително или поне да изкараме с бебчо до Коледа, че и по-далеч Hands Pray

Здравей. При мен имаше нещо като фуния на предпоследния преглед, но според АГ се случва, защото съм много чувствителна, а тя мери шийка само с вагинален ехограф. Следователно при самото поставяне на ехографа се образува нещо като фуния. Не съм предприемала нещо по сериозно. Пия си Магнерота и си почивам повече, но съм така от самото начало. На последния преглед всичко си беше ОК, нямаше фуния, даже дължината беше повече 😀
Съветвам те да не се претоварваш и да лежиш повечко, за да няма проблем занапред.

# 680
Дами искам да ви питам понеже се влоших пт вчера тоест почна хрема но гърлото ми е по добре,сега ще ходя за тея капки който са с сол и вода само дано помогнат,но въпроса ми е понеже много си духом носа заради хремата,опасно ли е за детето, защото то е вид спазам мисля сякаш си съкращаваш корема,докато го правиш ,смисъл усилие си е някакво докато се духом , и не знам може ли нещо да причини контракций или нещо дриго на бебето,усещам че като си духам носа на моменти много се движи и не знам дали е проблем това
Жизел, според мен е добре да проведеш няколко консултации с терапевт, преди да се роди бебето, защото сякаш си влязла в силно тревожен и хипохондричен епизод, който със сигурност ще се засили след раждането. Да не говорим и че силните нива на тревожност предразполагат и към следродилна депресия. Казвам го напълно чистосърдечно. Аз лично също в периода, преди да забременея ходих, защото трудно преживявах, че 2 години не стават нещата.
Според мен 3-4 сесии и ще си много по-добре и стабилна. Наистина не трябва да се игнорира и психичното здраве. Трябва да сме балансирани, за да са добре и бебчетата ни. Ако искаш, пиши ми да ти препоръчам моя терапевт. Успех Simple Smile

# 681
В 28-ма гестациона  седмица съм и усещам болки ниско долу в корема свкаш иммам “дъно”и то боли. Не са концентрирани в някоя от страните,  но често ги усещам по-силно, когато лежа на ляво и обърна таза си надясно. Болката не е постоянна, но ме притеснява. На какво може да се дължи според вас?

# 682
Здравей, 
аз също периодично изпитвам ниско долу болки,  не постоянно, при обръщане от страна на страна, изправяне, понякога при ходене. АГ след като каза, че всичко е наред опциите са- бебето притиска нещо, плюс това, че то в последните два месеца расте скоростно, разтягане на връзките, разширяването на таза в последните месеци, защото организма се подготвя за раждане.
В 28-ма гестациона  седмица съм и усещам болки ниско долу в корема свкаш иммам “дъно”и то боли. Не са концентрирани в някоя от страните,  но често ги усещам по-силно, когато лежа на ляво и обърна таза си надясно. Болката не е постоянна, но ме притеснява. На какво може да се дължи според вас?

# 683
Дами искам да ви питам понеже се влоших пт вчера тоест почна хрема но гърлото ми е по добре,сега ще ходя за тея капки който са с сол и вода само дано помогнат,но въпроса ми е понеже много си духом носа заради хремата,опасно ли е за детето, защото то е вид спазам мисля сякаш си съкращаваш корема,докато го правиш ,смисъл усилие си е някакво докато се духом , и не знам може ли нещо да причини контракций или нещо дриго на бебето,усещам че като си духам носа на моменти много се движи и не знам дали е проблем това
Жизел, според мен е добре да проведеш няколко консултации с терапевт, преди да се роди бебето, защото сякаш си влязла в силно тревожен и хипохондричен епизод, който със сигурност ще се засили след раждането. Да не говорим и че силните нива на тревожност предразполагат и към следродилна депресия. Казвам го напълно чистосърдечно. Аз лично също в периода, преди да забременея ходих, защото трудно преживявах, че 2 години не стават нещата.
Според мен 3-4 сесии и ще си много по-добре и стабилна. Наистина не трябва да се игнорира и психичното здраве. Трябва да сме балансирани, за да са добре и бебчетата ни. Ако искаш, пиши ми да ти препоръчам моя терапевт. Успех Simple Smile

Понякога изпитвам като съм на едва страна зверски и силни болки на три пръста от пъпа, от ляво и дясно, тримаѝГ-та съм питала, било връзки. Сега понякога си стена тихо нощно време Grinning Минават бързо.
Аз точно на края на ингвиналния канал, на свивката ме боли все едно съм пралиа множество неуспешни опити за шпагат. Имам чувството, че тазът ми е разчекнат.

# 684
Имах скъсяване и фунелинг с предишната бременност. Понеже се случи в късен етап и не можеше да се направи серклаж, ми поставиха песеар. С него си дочаках датата на секциото. Махнаха го непосредствено преди операцията.
Тъкмо ми дойде коледното настроение и почнах да обикалям магазините да харесам количка и за коледва украса и бам, шийката ми нещо се скъсявала разбрахме вчера на фм. +че е с funnelling, което ме попритесни. И контракциите зачестиха :/ Иначе бебчо е добре и сме 1200гр в 28+5.

Има ли други мами тук със скъсена или скъсяваща се шийка и т.нар. фуния? Фунията ме стресна и това че пия ношпа, пък казват че размеквал матката.

Надявам де с лежане да овладея контракциите пак и шийката да си остане където е възможно най-дълго. Чак другия четвъртък съм на преглед и ще се опитам без паника и зе чета много. Само на вас разчитам и ще чета за кураж Grinning

# 685
Извинявам се, че пиша и тук, преди около час се ударих в една  отворена врата, корема, главата, бе половината от тялото. Заболя ме на момента, бебето си е активно, оттогава не ме е боляло. Не знам, дали да ходя на лекар, гледам през супердок има часове за след около час два тука в квартала при разни АГ-та, за моя следящ има чак на 10.12, когато ми е и редовният преглед. Но да отида до Шейново за спешен кабинет, ще ми е по-трудно и натоварващо. Пфу. Толкова се сдухах.

# 686
Случвало ми се е с предната бременност.
И ходих до Майчин дом, но по настояване на друг. Нямаше нищо притеснително, само излишно разкарване.
Мисля че с УЗ ме погледнаха и после запис на тонове с цел установяване на контракции.
Не мисля, че има за какво да се притесняваш.

Извинявам се, че пиша и тук, преди около час се ударих в една  отворена врата, корема, главата, бе половината от тялото. Заболя ме на момента, бебето си е активно, оттогава не ме е боляло. Не знам, дали да ходя на лекар, гледам през супердок има часове за след около час два тука в квартала при разни АГ-та, за моя следящ има чак на 10.12, когато ми е и редовният преглед. Но да отида до Шейново за спешен кабинет, ще ми е по-трудно и натоварващо. Пфу. Толкова се сдухах.

# 687
Аз мисля, че ако си усещаш бебето и ти самата не усещаш някаква по-особена болка, нямаш травма и нямаш кървене/зацапване/особено течение, по-скоро можеш да не се разкарваш до АГ.

# 688
Аз лично бих отишла веднага на лекар, за да знам че всичко е наред. Дали на случаен просто да ме погледне на ехограф или спешното /но не бих отишла в държавна болница, конкретно за спешното,там се чака много/.

# 689
Записах си за 13 и 30 тука в квартала, лекарката изглежда добра, пише че прави и фетална морфология в Марковс, дано не ме изгледа твърде странно за причината за преглед, ама няма да издържа да го мисля до 10.12., още един ехограф няма да ми навреди толкова. :/

Общи условия

Активация на акаунт