🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 30 147
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Ройбосът не е ок да се пие, като чай. Предизвиква контракции.
На мен пък точно него ми препоръчаха и гинеколога, и акушерката като най-безопасен по време на бременност. Иначе, ако човек седне да чете, това за предизвикването на контракции го пише за всеки един чай, включително мента, лайка и тн. в различни източници.

# 661
И на мен моето АГ ми каза за ройбосът, че не е ок Grin

# 662
Ами супер - колкото лекари, толкова и мнения. Надали на който и да било чай е правено стабилно проучване на ефекта при бременност. Да не забравяме, че отровата е в дозата.

# 663
esmeralda23, абсолютно съм съгласна, че това пише в интернет за чайове от мента и лайка, а когато бях с вирус АГ ми каза точно тях да пия. Също съм на мнение, че 1 чай на ден не би навредил. И сега в този сезон от време на време вечер си правя чайче с мед, не съм се съобразявала какъв е, но и не съм имала контракции след това.

# 664
Дами искам да ви питам понеже се влоших пт вчера тоест почна хрема но гърлото ми е по добре,сега ще ходя за тея капки който са с сол и вода само дано помогнат,но въпроса ми е понеже много си духом носа заради хремата,опасно ли е за детето, защото то е вид спазам мисля сякаш си съкращаваш корема,докато го правиш ,смисъл усилие си е някакво докато се духом , и не знам може ли нещо да причини контракций или нещо дриго на бебето,усещам че като си духам носа на моменти много се движи и не знам дали е проблем това

# 665
  • Варна
Минавам да споделя няколко слайда, бях на онлайн лекция за възстановяване след раждането. Понеже ще съм секцио, снимах за секцио.

# 666
Дами искам да ви питам понеже се влоших пт вчера тоест почна хрема но гърлото ми е по добре,сега ще ходя за тея капки който са с сол и вода само дано помогнат,но въпроса ми е понеже много си духом носа заради хремата,опасно ли е за детето, защото то е вид спазам мисля сякаш си съкращаваш корема,докато го правиш ,смисъл усилие си е някакво докато се духом , и не знам може ли нещо да причини контракций или нещо дриго на бебето,усещам че като си духам носа на моменти много се движи и не знам дали е проблем това

Прекалено много мислиш какво ядеш, какво правиш и т.н. Бебето си е достатъчно защитено. Не си създавай излишно напрежение и проблеми без да имаш такива.

# 667

Прекалено много мислиш какво ядеш, какво правиш и т.н. Бебето си е достатъчно защитено. Не си създавай излишно напрежение и проблеми без да имаш такива.
Аз просто питам понеже до сега не съм била болна в такова положение и си духом доста носа и е вид напрежение което отива към стомаха исках да питам дали някой знае нещо просто защото аз не съм запозната ,направи ми впечатление просто че почти винаги като се духом и той мърда така по усилено,затова зададих този въпрос

# 668
Момиче, спри да мислиш и да се филмираш излишно. Не си единствената бременна преминала през някакви трудности. Със сигурност няма да родиш преждевременно ако си издухаш носа. Ако продължаваш да се притесняваш от всичко ще си докараш психичен проблем. Просто се успокой и не мисли глупости.

Аз просто питам понеже до сега не съм била болна в такова положение и си духом доста носа и е вид напрежение което отива към стомаха исках да питам дали някой знае нещо просто защото аз не съм запозната ,направи ми впечатление просто че почти винаги като се духом и той мърда така по усилено,затова зададих този въпрос

# 669
На мен ми помогна инхалация- може да си я правиш с щипка сол или сода за хляб, содата даже е по-хубава, защото убива микробите. Кипваш 200-300 мл вода с щипка от някоя, надвесваш се над съда и покриваш с кърпа, дишаш дълбоко през устата и носа колкото издържиш.
Относно дали можеш да навредиш на бебето с духане на нос, дълбоко се съмнявам. Имай предвид, че капилярите в този период са доста слаби и ако ти потече случайно кръв от носа да не изпадаш в паника, нормално е!

# 670
Жизел, имам хроничен алергичен ринит. Всяка сутрин след ставане си духам носа в продължение на поне 10 минути, както и кихам. През деня също си духам носа по няколко пъти. Ежедневно. Все още съм жива, така че не се безпокой.
Направи си някаква запарка, инхалация и тн и най-вече се успокой.

# 671
Пф, аз един месец кашлям като заклет пушач (какъвто не съм била никога) и имам чувството, че не корема, а цялата контрахирам. Grinning Пък не съм родила още. Аз те съветвам съвсем приятелски и добронамерено или да се успокоиш, или да потърсиш психолог, защото подобно вманиачаване и филмиране без майтап може да е ранен сигнал за последващо развитие на постнатална депресия. Всичките имаме дискомфорт - при мен в началото беше невъобразимо пишкане (стигала съм до 70-80 пъти на ден), имах си всички стандартни болки при увеличение на матката, пристягане, втвърдяване на корема, като съм права ме обтяга отвсякъде, боледувах, носа си духах Grinning , кашлях, сега не кашлям вече, ама ме стяга кръста и гърба, повечко около пубисната кост, други имат киселини и запек... ти, ако очакваш бременността да не се усети, е трудно би станало. Даже леката бременност (каквато лично аз смятам, че е моята въпреки ниската плацента в началото и дискомфорта) не минава ей така неусетно. Тоя организъм трябва да се преобрази изцяло - хормони, физически, органите ти се разместват от матката, всички сухожилия се обтягат и омекват, как да стане без да е неприятно?

# 672

Аз съм със скъсена шийка и проблеми пък си духам носа.

# 673
Тъкмо ми дойде коледното настроение и почнах да обикалям магазините да харесам количка и за коледва украса и бам, шийката ми нещо се скъсявала разбрахме вчера на фм. +че е с funnelling, което ме попритесни. И контракциите зачестиха :/ Иначе бебчо е добре и сме 1200гр в 28+5.

Има ли други мами тук със скъсена или скъсяваща се шийка и т.нар. фуния? Фунията ме стресна и това че пия ношпа, пък казват че размеквал матката.

Надявам де с лежане да овладея контракциите пак и шийката да си остане където е възможно най-дълго. Чак другия четвъртък съм на преглед и ще се опитам без паника и зе чета много. Само на вас разчитам и ще чета за кураж Grinning

# 674
Колко ти казаха, че е дължината на шийката? На мен ми казаха, че до 30-та седмица нормалното е да е 30 мм или повече, след тази седмица вече и по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт