Отговори
# 225
  • Плевен
Грижите ли се за здравето на своя имунитет? Какви превантивни мерки взимате, за да се предпазвате от настинки и грип?

Опитвам се да се грижа, но не се вкарвам излишно във филми вярвайки на всичко което казват по телевизията и пишат в интернет.
Специални превантивни мерки не предприемам. Разчитам на колективния имунитет. Никога не си изнежвам тялото (организма) с обличане на прекалено много и дебели дрехи или поддържане  прекалено висока температура през есенно-зимния период в помещенията където съм. Старая се винаги да подържам т. нар. стайна температура, редовно проветряване (3-4 пъти на ден), а през ноща дори и с няколко градуса по-ниска от нея. Използвам всяка свободна минута да съм навън, нормално облечена и сред хора. Смятам, че прекалената изолация и изнежване на организма ще ми навреди повече отколкото да ме предпази.

# 226
  • Варна
Пием много билкови и плодови чайове, бъз, ехинацея, клеева тинктура, пием и комбинирани витамини и минерали, понякога приемаме имуностимуланти. Наблягаме на плодове и зеленчуци.

# 227
Грижа се като залагам на разнообразно хранене, прием на вит.Д и допълнителни добавки през студените месеци. Правя ежедневно чай и наблягаме на плодове и зеленчуци.

# 228
Да, грижа за имунитета ми - приемам продукти и храни за подсилването му

# 229
  • София
Стараем се, когато времето е хубаво да сме навън. Повече плодове и чай с мед.

# 230
Противогрипна ваксина
Плодове и зеленчуци
Чай и мед
Витамини и пробиотик
Разходки в парка

Така се грижим в нашето семейство.

# 231
Храним се разнообразно. Повечето зеленчуци са ни домашни.
Пием витамини, минерали.
Но още не съм открила "вълшебното" нещо, което ще подсили имунитета ни.

# 232
За да подсиля имунитета си взимам добавки , които са най-често витамини . Храня се с разнообразна храна , купувам сезонни плодове и зеленчуци.

# 233
Грижа се като пия сиропи от бял и черен бъз, ям разнообразни плодове.

# 234
Не съм открила правилата формула. Имам две малки деца, работя в училище с огромна група деца и не знам дали има и седмица, в която някой вкъщи да не е болен. Опитваме се да се храним балансирано, прекарваме доста време на въздух, приемаме разни добавки, но промяна не съм видяла.

# 235
На чист въздух всеки ден

# 236
Полагам грижи за здравето на децата ни, от време на време давам имуностимуланти, опитвам се да ги науча на здравословно хранене, както и да излизаме на чист въздух всеки ден. Готвя за тях всеки ден, но самата аз се храня когато се сетя с каквото ми падне. Работя на стол по 8 часа, не спортувам, не приемам и допълнителни добавки. Накарахте ме да се замисля кога и как ли ще ми се отрази...Може пък утре да сложа себе си на малко по-преден план Wink

# 237
  • на дъното
Грижата за здравето ми е спорт, работа, повече движение и балансирано хранене.
Превантивно взимам някои витамини само когато усещам,че се разболявам.

# 238
Прием на имуностимоланти,разни витамини,доста чай с мед,както и плодове.

# 239
Пием много чайове и комбинирани витамини и минерали и имуностимуланти.Също много плодове и зеленчуци

Общи условия

Активация на акаунт