Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 648
  • 829
  •   1
Отговори
# 225
  • Враца
Аз изпих една опаковка Womens multi probiotic на Natural Factors.
И слагах гинофилус през това време.
Резултат - нула лактобацили, но си имам и гъбки, та знам ли.
Бях си купила едни други пак уж женски, днес ги започвам, за да не седят само в шкафа Simple Smile

# 226
HeyySun,

Аз съм пациентка на д-р Рачева и я препоръчвам за гъбички.
Иначе - явно си имаш предразположеност към гъби, а и Уреаплазмата ти е скапала нормалната флора.
Това, което е отключило гъбите на/след морето е много елементарно - стоенето с мокър бански. Едно време така бях на всяко море. Откакто една всеизвестна дерматовенерожка ми го обясни, просто започнах да си купувам по 2 чифта долнищ и се преобувам след всяко влизане в морето. На басейн и спа - по същия начин. В интерес на истината - така практикувам и с детето, мъжът ми също се преобува, всички имаме по няколко чифта. И voilá, поне не гъбясвам от това.

Ggg88,  то трябваше да ти изпишат Дифлукан успоредно с АБ… Само на Полижинакс не знам дали ще е достатъчно, за да се отървеш от гъбите. Аз лично бих си направила класическата схема 1-4-7 ден с Дифлукан. Всъщност кой ден АБ ти е?
Задължително след това лечение курс с вагинален пробиотик - аз препоръчвам Гинофилус. Поне 14 дни само вечер.
Пиеш ли пробиотик? То е редно да приемаш и заради (всъщност основно за) чревната флора. Тук препоръчвам Синкванон.
Здравей Мила
Имам един въпрос.
Пиша малко за успокоение.
Нормално ли е да си има изтичане от капсулата Гинофилус такова едно светло кафеникаво като съдържанието на самата капсула,че май се побърквам пак.
Ти ми каза,  че ще има изтичане, ама сега щото е пък такъв цвят.Трета капсула е която слагам през 2 дни ,но сега на последната има такъв цвят изтичане на първите 2 нямаше .

# 227
Тъмно жълта ми изтича на мен.
Кафяво може да е ако си точно преди цикъл, след цикъл, както и ако имаш овулационно зацапване.

# 228
При мен е направо оранжево. Не се шашкайте от тези цветове, дами, от Гинофилуса е.

# 229
Днес минах през лекар за микробиология, избрах да го направя при един от топ онкогинеколозите в Бургас. Гледа ме с камера и се видя ясно на екрана, че по стените на влагалището има някакъв бял налеп. Според него това е от липсата на лактобацили, но според мен си е гадния ентерокок, защото все още имам леки симптоми. Мислех, че симптомите са от сухотата, но като видях тия нелепи изобщо не съм убедена, че е така. Резултати ще има чак на 30 януари. Лекарят ми препоръча да почвам с пробиотици и цикатридина след това. Аз обаче смятам да си доизползвам първо видермината и след това да мина към останалите глобули. Тоя ад май няма край. Мила, какво мислиш?

# 230
Ти колко глобули сложи?
И колко време изчака между последната глобула и прегледа?
Иначе белия налеп не е съвсем типичен за ешерихията или други чревни бактерии, но симптоматиката не винаги е съвсем меродавна.

P.S. Резултат, предполагам, имаш предвид, че ще имаш на 30 декември, не януари?

# 231
Ти колко глобули сложи?
И колко време изчака между последната глобула и прегледа?
Иначе белия налеп не е съвсем типичен за ешерихията или други чревни бактерии, но симптоматиката не винаги е съвсем меродавна.

P.S. Резултат, предполагам, имаш предвид, че ще имаш на 30 декември, не януари?
Да, за 30 декември става въпрос. Иначе една видермина сложих само и имах седмица чиста преди прегледа.

# 232
Ясно, чудех се дали не е от самите глобули.
И според мен - направо си ги досложи, докато ти излезе резултата, а пък после - спрямо него ще видим и АГ какво ще изпише, а и може и да допълним нещо.

# 233
  • Plovdiv, Bulgaria
В Пловдив кого бихте препоръчали за добра диагностика и лечение след взимане на секрет, ако излезе нечист резултат?
Два пъти за година лекувам Candida albicans и три месеца по-късно пак имам усещането, че симптомите се връщат..
Чудя се при кого да ида този път..

# 234
А досега при кого си ходила?

# 235
  • Plovdiv, Bulgaria
А досега при кого си ходила?

др Горан Радински - той ме следи с второто ми дете и раждах при него, но пък ми предписа лечение без антибиограма и не ми се иска да ида при него.

Втория път просто реших да отида в поликлиниката и който е на смяна, че нямах време да записвам други часове и да чакам, та доктора едва ли е известен Илиян Игнатов. Тогава излезе, че кандидата е чувствителна само към нистатин и той ми предписа орален нистатин. Тук обаче ми казахте, че оралния не действал за вагинални инфекции и тогава добавих - макмирор + крем нистатин, пих и пробиотик. Но ето, няколко месеца по-късно отново имам лек сърбеж и парене.

Чудя се дали да не си самоназнача нещо, например полижинакс, или просто да изчакам да ми дойде и след нг да ида на нов преглед..

# 236
  • Близко съм
И аз да се оплача минах лечението с Гинопеварил и интраконазол и няма нищо пак имам жълтеникаво течение. Тая кандида сега да видим с какво ще продължи да я лекува.

# 237
Кристиана, отиди на венеролог най-добре, ако прецениш нека ти вземе цервикален секрет, за да изследвате евентуално уреа и микоплазма, макар че кандида 2 пъти за година не е нещо притеснително. Мила ще се включи с повече обяснения, аз по гъбите не съм специалист, но мога да ти препоръчам Тодор Желязков, Венцислав Гаров - венеролози. И двамата работят с касата. Аз съм пациентка на първия.

# 238
Кристиана,

Според мен не се самолекувай, защото явно гъбите са ти доста резистентни. Дай след нова година ново изследване, но задължително искай антимикограма. Не всички лаборатории в Пловдив правят, но знам, че има такива. Всъщност можеш да видиш в коя лаборатория е последното ти изследване.

Алоевера,

Давай и ти още една контролна МБ да видим какво става с теб.

Иначе и двете, докато чакате да дойде време - може да се мажете с някакъв крем поне външно. Кристиана, ти си продължи Нистатина. Алоевера, имаш ли ти някакъв крем? Сърби ли те? Иначе - мажете сутрин и вечер и 2 дни преди преглед спирате.

# 239
Здравейте, при мен последно излезе Candida albicans.. назначиха ми дифлукан, гинопеварил и клотримазол. Дойде ми в момента, в който излезнах от кабинета на АГ, съответно след седмица вече съм към края на цикъла и още не съм слагала гинопеварил 😄 чудя се да слагам ли гинопеварила или да изчакам съвсем да спре, че имам още леко зацапване. Писна ми да чакам, искам вече тая гад да се маха.. АГто ми каза да сложа и някакъв пробиотик след гинопеварила. Вкъщи имам Флоражин, някой има ли впечатления от него или да си купя Гинофилус?

Общи условия

Активация на акаунт