Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 654
  • 829
  •   1
Отговори
# 720
Най-вероятно ти се е прецакала лигавицата от дългите лечения.
Имаш ли актуална МБ да видя какво е положението?

# 721
Гъба в урината и аз не съм виждала досега, но… Може да е попаднала от влагалището.
Юзърът е права, Крузей не се лекува с Микомакс.
Иди за нова урина + МБ на влагалищен секрет, но да са минали поне 7 дни от последните хапчета.

Даа изглежда странно!
След дълго лечение (неуспешно дори и с вориконазол), продължих с борна киселина и клотримазол, отървах от тая гад, но имам дразнене по кожата, много чувствителна и пари. На някой случвало ли му се е?
Влагалищна сухота? На мен ми се случи същото след лечение на крузей. Не ми е хрумвало, че може да е остатък от нея. Едвам се отървах с борна киселина и итраконазол. И няма нищо чудно да се изолира в урината.

# 722
Да в урината я откриха- лекарката абсолютно нищо не ми обясни,но от четене в интернет разбрах,че е доста упорита. Предполагам е и във влагалището.Няма смисъл да правя ново изследване, защото нямам никакво подобрение от микомакса и ципрофлоксацина,явно е ,че не е правилното лечение. От малък град съм и тук няма много лекари,които са запознати.Пратих изследването на лекаря,който ми прави инвитро и ми е писал да вземам 10 дни по 1 lactagyn. Моля ви,дайте идея за някакво лечение- да,знам не сте лекари,но имате доста опит с такива гъби. Какъв антибиотик да взема ,та да се повлияе евентуално. Пробиотик задължително ли е да се пие? Имам толкова много въпроси и съм объркана...а този дискомфорт долу- чак не ми се става..

# 723
От антибиотик гъбичката буквално ще пламне. Никоя гъбичка не се третира с антибиотик, а с антимикотик. Микомакс не действа на крузей. Трябва задължително МБ с антимикограма за чувствителност. От нея се назначава лечение. Най-често дълга схема с итраконазол плюс един месец борна киселина. Но това единствено след антимикограма, защото иначе няма смисъл. Това е най-упоритата и кошмарна гъбичка.
Предполагам не си бременна, защото иначе нещата се променят драстично. Итраконазола е изключително силен.

# 724
Здравейте, отново съм аз. Припомням ,че в урината ми откриха candida krusei и st.aureus.- за тях ми изписаха ципрофлоксацин и микомакс,но  ги пих без подобрение.Отидох на Гинеколог,както ме посъветвахте. Изписа ми  Аугментин,итраконазол фунгизол и миковаг и взе влагалищен секрет. От няколко дни ги пия лекарствата. Моля,дайте мнение и относно влагалищния секрет. Мислите ли,че предписаните ми лекарства са ок?

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 14:47 от Kattq

# 725
Тази гъбичка е много рядка, под 1 процент са заразените с нея и то главно тежко болни пациенти, такива с хив и на сериозни имунотерапии. При здрави пациенти гъбичката се лекува успешно с флуконазол. Това прочетох в испански източници, на български не откривам нищо за нея. Пише също, че причинява уроинфекции. Интересно в урината е крузей, а във влагалищен секрет излиза тази. Консултирайте се с лекаря си, ппопитайте дали е възможно.

# 726
Гъба в урината и аз не съм виждала досега, но… Може да е попаднала от влагалището.
Юзърът е права, Крузей не се лекува с Микомакс.
Иди за нова урина + МБ на влагалищен секрет, но да са минали поне 7 дни от последните хапчета.

Даа изглежда странно!
След дълго лечение (неуспешно дори и с вориконазол), продължих с борна киселина и клотримазол, отървах от тая гад, но имам дразнене по кожата, много чувствителна и пари. На някой случвало ли му се е?
Влагалищна сухота? На мен ми се случи същото след лечение на крузей. Не ми е хрумвало, че може да е остатък от нея. Едвам се отървах с борна киселина и итраконазол. И няма нищо чудно да се изолира в урината.

Точно, парене получих на петия ден от борната киселина.
Явно, не всеки я понася нормално. Едно наум. В темата за лечение с нея се пише като за бонбони лукчета, което въобще не е така. При раздразнено влагалище, раничка - забравете за борна киселина.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 12:54 от Tony Maria 22

# 727
Пак съм аз. След лечение на гъбички, съм с аеробен вагинит ( да припомня, че не може всеки случай да се помни наизуст), та свърших лечението с макмирор. Няма ефект според мен, имам си жълтеникаво течение, обаче имам и симптоми като на цистит ( но не е това). Често усещам, че ми се пишка, имам леко парене при забърсване. Дали едното има общо с другото? Дали имам и някоя уроинфекция и са свързани двете или? Другиден съм на Аг, чудя се какво да изследваме.. ще пуснем МБ, ясно, но за другото стерилна урина ли трябва? Нещо конкретно хрумва ли ви?

# 728
Колко време е минало от последната глобула? Защото трябва да са около 7… Иначе може да излезе грешен резултат.
Аз лично препоръчвам МБ на влагалищен секрет, стерилна урина, хубаво е да се изключат ППБ, но за тях изискването е мин. 14 дни от лечение.

# 729
Ще е минала седмица,да. Значи сега не мога да пусна хламидия ,уреа и микоплазма така ли?

# 730
То за можене, може, ама дали ще е верен резултата, не е сигурно.
Геника искат мин. 14 дни, моята лекарка - Мин. 20, ако е пит АБ.

# 731
Ами не съм пила .... Ще попитам другиден...

# 732
Момичета, моля за съвет!
След прием на Аугментин се сдобих със сърбеж на срамните устни (ужасен), зачервяване. Според мен са гъбички и страничен ефект от АБ. И преди съм страдала точно от този АБ, но в случая нямах друг избор и го пих...

Нямах възможност да отида на гинеколог и си взех Гино Певарил 150 мг за три дни, пия пробиотик Nature'sway Optima Fortify vaginal health, и мажа с Канестен и се мия външно с РОЗАЛГИН (облекчава сърбежа).

Нещо друго да ме посъветвате?
Мога ли да слагам превантивно Борна киселина Миковаг?

Благодаря!!

# 733
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, за трети път за 1 година ми излиза кандида. Първия път не помня как лекувахме, защото мислех, че повече няма да ми се налага. Беше някакво като крем в спринцовка през 6 дни по 1 доза.
Втория път при друг лекар пусна антибиограма от, която се видя, че е чувствителна към нистатин, беше ми предписан орален, а тук научих, че всъщност той не действа за вагинални проблеми, та взех и макмирор, съдържащи нистатин. През това време съм слагала и вагинални пробиотици и млечна киселина след леченията. Пия пробиотик постоянно.. и ей сега пак кандида албиканс. Пусна ми АГ и други неща, ще кача резултатите.
Уж имаше антибиограма, пък аз не виждам нещо по резултатите. В крайна сметка ми изписа Интраконазол 2х2 през три дни за мен и мъжа ми, флумизин за 6 дни вагинално, и на трети и шести дни  от цикъла кандизол, като това да се прилага поне 3-6 месеца.
Нещо бихте ли добавили, дали това е добра схема? Никога съм нямала проблеми, а сега това направо ме побърква. А и Омнибиотик 6 за поне 6м, чудя се толкова ли е добър този пробиотик, или може да си продължа с тези, които си пия ( про-виотик, на био култ за Кандида, феми флора съм взимала)

# 734
Това трябва да е достатъчно.
Омнибиотик 6 аз не го харесвам. А и каквото и да пиеш, то си е за чревната флора. Няма да ти повлияе на гъбичките.

Общи условия

Активация на акаунт