Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 668
  • 829
  •   1
Отговори
# 705
То няма как да се знае предава ли се по полов път или не, защото не ясно какво е.
Факт е, че имаш много левкоцити и че има НЯКАКВИ бактерии. Самото ти лечение с Флоумизин може да е убило лактобацилите и въз основа на тяхната липса да се е получило това. Затова още тогава ти казах да не се самолекуваш, а да идеш на АГ.
Аз все още си мисля, че е редно да се провериш по-обстойно какво точно се случва, пък ти си решаваш сама за себе си. Макмирор може и да оправи инфекцията, може и да не оправи, те са широкоспектърни - т.е. проба-грешка. НО, ако след това не заселиш лактобацили, все едно нищо не правиш. То всъщност, каквото и лечение да направиш, трябва ПОНЕ един курс с вагинален пробиотик като опашка. Иначе - се връщаш скоро в изходно положение.

# 706
Да, ще направя задължително. В интернет пише, че аеробен вагинит си е отделна диагноза, самостоятелна, не е част от друго заболяване... Тоест едва ли може да се открие кое е причината. Просто нарушена микрофлора. Ще взема Макмирор и пробиотик и ще видим. Явно след като сме изтребили гъбите, са се нарушили и лактобацилите..

# 707
  • Близко съм

# 708
Момичета, а като ми взимат Мб ли да кажа , че искам и Мико,уреаплазма и хламидия? Нещо друго хрумва ли ви в моя случай - бактерии и липса на лактобацили?
Почти сигурна съм, че от лечението на гъбите се е получило,но за всеки случай ще пусна.
И да питам като свърша Макмирор,ще почна ваг.пробиотик, но трябва да пусна контролна МБ. Това ще пречи ли?
Последен въпрос - снощи сложих Макмирор, пих го два пъти през устата и днес имам повече течение и чувство, че ми се пишка постоянно. Това временна реакция ли е? Уж според интернет да, защото почва да убива бактериите,но кажете от опит?

# 709
Аз не знам защо го започна този Макмирор, след като резултатите не посочват нищо конкретно, освен левкоцити...
Бих отишла за секрет (влагалищен за микробиология, за директна микроскопия и цервикален секрет за мико и уреаплазма, хламидия) - и чак тогава бих действала. Дотогава не пречи да си на пробиотици, орални, а защо не и вагинални, стига да е след секрета.
В момента, Макимирор лекува незнайно какво, доста си е агресивен като препарат, може и реакция да направиш към него, та без да има нужда, смятам, че не бива да го прилагаш.

# 710
Защото четох и в интернет, че точно с него се лекува този тип вагинит. Имало голяма разлика от другите видове. И си е самостоятелна диагноза, как нищо не показва резултата .. точно това показва , че само под микроскоп се виждат левкоцити и липса на лактобацили, то това е аеробен вагинит. Недостатъчно количество бактерии, явно защото доскоро провеждах лечение все пак, но нещо е останало. Но все пак съм си страхлива и искам да пусна и ППБ ,просто не знаех с една проба ли е, как се изследват.

# 711
Аха, не знаех, но щом интернет казва, значи всичко е 6.

# 712
Лекар го казва. Човек да не попита нещо в тоя форум. Питаш едно - отговарят ти друго, набивайки ти канчето как трябва да слушаш само форума, и си виновен едва ли не, че си послушал лекаря си. Питах някой имал ли е реакция към Макмирор , адекватен отговор няма, само порицание. Да сте живи и здрави!

# 713
То не е идеята да се сърдим, тук се опитват да помогнат. Аз също откакто си прецаках флората не смея самолечения. Отивам си на преглед, взима се какво що и тогава. Иначе една две години си пиех противогъбично, което по принцип си пиех и като усетя дискомфорт и айде да пия. Обаче в един момент закъсах и аз. С тия лактобацили шега не бива.

# 714
Хайде да уточним някои неща тук, понеже ние двете с Cafe Del Mar от години се опитваме да помагаме в тази тема, както и в още няколко подобни, защото 1. сме се сблъсквали с подобни инфекции около 200 пъти, 2. сме попрочели и поназнайваме някои неща.
Аз лично като не знам или като съм в грешка - пиша си откровено.
Винаги препоръчваме консултация с АГ или дерматовенеролог, най-малкото, защото без изследвания няма как да е сигурно какъв точно е причинителят на конкретния проблем. Оттук насетне обаче - се опитваме да допълваме лечението на лекарите, защото масово се правят грешки. Липсата на лактобацили е основна предпоставка за разнообразие от инфекции - било то гъбични, анаероби, аероби, нормално живеещи във влагалището микроорганизми, които са се разраствали или такива, влезли отвън - червени бактерии, например. За ППБ вече темата е друга.
Много държа в темите, в които пиша да се поддържа добър тон. Ние сме тук само с една единствена цел - да помагаме. Отделяме от личното си свободно време, безвъзмездно, за да можем да дадем някакъв адекватен съвет - било то с препоръка за изследване, лаборатория, добавки или нещо друго.
Тъй че - място за сръдни тук не би следвало да има.

Yan25 - ще ти отговоря на въпроса, Макмирор орално не съм пила, но пих преди няколко години Нистатин, който е в състава и не ми беше ОК от него. Съвсем нормално е да имаш някакви странични ефекти, все пак това е комбинация от някакъв широкоспектърен антисептик и АБ - въпросният Нистатин, който е единственият антимикотичен АБ.
Изследване за ППБ - поне 21 дни след поставяне на вагинални глобули и АБ.
Относно аеробния вагинит - това е разрастване на някакви аеробни бактерии, които са се настанили на мястото на липсващите лактобацили. Както коментирах и преди - не е ясно точно какви са тези бактерии, за мен тази МБ не е адекватно направена…
Оттук насетне не знам какво повече да отговоря, защото се опитах да дам достатъчно инфо на база на познанията си, като разбира се, не съм лекар, но от опита ми - лекарите тотално неглижират подобни проблеми и не изписват адекватно лечение. И после - ау, лекувам се, ама що не ми минава…
И отново призовавам - моля да запазим един добър тон тук. Махленските заяждания съм ги виждала в едни други подфоруми и според мен нямат място точно тук.

# 715
Съгласна съм, затова ми стана обидно да ме нападате, че съм започнала лечението, което АГ ми каза. Имам огромен опит с гинеколози специално и винаги чета много преди да ги послушам. В случая, наистина информацията е, че този тип аеробен вагинит се третира с макмирор, ако не помогне - нова МБ и антибиотици. Така ми каза и тя и сега освен да чакам да видя ще помогне ли, няма какво да направя. Впрочем, днес ми е доста по - добре. Нямам дискомфорта от вчера, течение си има, но то едва ли ще мине за два дни.
Може би ми е паднал доста и имунитета / не знам това има ли връзка,но рязко отслабнах, паднах под 50кг/ и целия организъм може би е отслабен... И съм податлива в момента. Моля се да се отърва още от първото лечение, но със сигурност ще правя нова МБ. Предполагам тази изглежда " странно", защото не са засекли нищо културално, а само на микроскоп, и там няма как да има някакви количествени измервания.. почнах и орален пробиотик, H intima май се казваше, ще го пия и след курса с макмирора...и така...

# 716
Здравейте, момичета! Включвам се и аз в темата,молейки за мнение. От около месец не се чувствам добре,имам болка ниско в корема ,страшен дискомфорт и бяло течение. Преди години много често имах цистит- не е като сега. Мислех възпаление ли е,проблем с бъбреците ли,но лекарката ми каза,че бъбреците са ми ок. Изписа ми ципрофлоксацин и микомакс шест хапчета,но не усещам подобрение. Прилагам изследванията,моля дайте съвет,че вече не знам какво да правя.

# 717
Здравейте, момичета! Включвам се и аз в темата,молейки за мнение. От около месец не се чувствам добре,имам болка ниско в корема ,страшен дискомфорт и бяло течение. Преди години много често имах цистит- не е като сега. Мислех възпаление ли е,проблем с бъбреците ли,но лекарката ми каза,че бъбреците са ми ок. Изписа ми ципрофлоксацин и микомакс шест хапчета,но не усещам подобрение. Прилагам изследванията,моля дайте съвет,че вече не знам какво да правя.

Крузей в урината ли е? Резистентна е на микомакс

# 718
Гъба в урината и аз не съм виждала досега, но… Може да е попаднала от влагалището.
Юзърът е права, Крузей не се лекува с Микомакс.
Иди за нова урина + МБ на влагалищен секрет, но да са минали поне 7 дни от последните хапчета.

# 719
Гъба в урината и аз не съм виждала досега, но… Може да е попаднала от влагалището.
Юзърът е права, Крузей не се лекува с Микомакс.
Иди за нова урина + МБ на влагалищен секрет, но да са минали поне 7 дни от последните хапчета.

Даа изглежда странно!
След дълго лечение (неуспешно дори и с вориконазол), продължих с борна киселина и клотримазол, отървах от тая гад, но имам дразнене по кожата, много чувствителна и пари. На някой случвало ли му се е?

Общи условия

Активация на акаунт