Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 631
  • 829
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте пак. След поредната МБ ми излезе, че нямам гъбички, нито засечени конкретни бактерии, но има под микроскоп левкоцити и намалени лактобацили. Едно и също, вече един месец няма подобрение. Пих пробиотик и слагах гинофилус две седмици - нищо. Въобще има ли какво да правя според вас? Пише, че няма вагиноза, но е нарушена флората и състоянието може внезапно да се подобри или мине във вагиноза. Това е. След като няма бактерии, няма какво да лекувам, но и пробиотика не помогна, имам си леееко течение...

# 736
Изследва ли се за хламидия и мико и уреаплазма?

# 737
Не, първо АГ каза, че това течение без други симптоми си е от намалените лактобацили, и второ трябвало да чакам, ако искам нова МБ, без преди това да съм пила нищо..

# 738
Смени си АГ.
Пусни си или Фемифлор, или само хламидия и плазми.
Обикновено при намалени лактобацили няма ни течение, ни дискомфорт,
Иначе - поне 14 дни не трябва е слагано нищо във влагалището.

# 739
Здравейте, мацки!
Аз съм с поредната кандидоза. Симптоми - лек сърбеж, парене понякога, течение като извара, жълтеникаво и се появи и “скандална” миризма. През дрехите я усещам. Излезе микробиологията, ще я прикача. Виждам, че лактобацилите са си направо 0. Пише и бактериална вагиноза, освен кандидоза, но не виждам изолирани бактерии, само кандидата?! Нещо се обърках. Чакам отговор от лекарката, но няма нищо все още. Даже не знам изобщо ще ми отговори ли или ще трябва да ходя да чакам пред кабинета, а съм и на работа. Според вас да започна ли примерно някакъв вагинален пробиотик до назначаване на лечението? Не знам изобщо кога ще се докопам до контакт с АГ. Не се трае………

# 740
Положението не търпи отлагане, тъй че трябва спешно да се свържеш с лекарката.
Няма да стане само с пробиотици, тук ще трябва и антимикотик през устата, вероятно АБ за бактериалната вагиноза, както и глобули. Ако лекарката е на смяна, излез от работа по-рано и отивай да чакаш пред кабинета.

# 741
Положението не търпи отлагане, тъй че трябва спешно да се свържеш с лекарката.
Няма да стане само с пробиотици, тук ще трябва и антимикотик през устата, вероятно АБ за бактериалната вагиноза, както и глобули. Ако лекарката е на смяна, излез от работа по-рано и отивай да чакаш пред кабинета.
Свързах се. Изписа ми лечение - антимикотик през устата, 2 бр вагинални песари с антибиотик, после продължавам с Макмирор комплекс 6 дни, пробиотик орален уж точно за такива инфекции за 3 месеца и противогъбичното за 6 месеца всяка седмица по едно.

# 742
Чудесно, но крайно недостатъчно.
След глобулите - продължи с Вагизан за 3-4 дни за подкиселяване и почвай Гинофилус. Че иначе без лактобацили, скоро БВ ще се върне с пълна сила.
Гинофилус 14 вечери подред. После през ден 1 курс.
След което отиди на контролна МБ.
Иначе схемата на лечение никак не е лоша, но с добавките, които ти пиша, вече всичко ще е оптимално.
Нещо за партньорът изписа ли докторката?

# 743
Чудесно, но крайно недостатъчно.
След глобулите - продължи с Вагизан за 3-4 дни за подкиселяване и почвай Гинофилус. Че иначе без лактобацили, скоро БВ ще се върне с пълна сила.
Гинофилус 14 вечери подред. После през ден 1 курс.
След което отиди на контролна МБ.
Иначе схемата на лечение никак не е лоша, но с добавките, които ти пиша, вече всичко ще е оптимално.
Нещо за партньорът изписа ли докторката?
Изписа му Микомакс пак по схемата - 1,4 и 7 ден, както и антибиотик Метронидазол 2х2 за 5 дни.  Това, което ми е много чудно, защото ми е уж верен, поне така изглежда, нямам съмнения и опасения, откъде се пръкна тая БВ? Съответно и аз не ходя по чуждо 😁Досега само на Кандида си я карам, като и той успоредно с мен е приемал антимикотици и е мазал с клотримазол. И изведнъж се появи тая гад?!?
Да, благодаря ти, със сигурност ще допълня с това, което ми препоръчваш. И аз знам, че е окей да има и такава подкрепа, особено в моя случай.

# 744
Бактериални вагинози се получават много често от налични в организма бактерии, които са в свръхрастеж или пък живеят обикновено в червата, така че бактериална вагиноза не е равно на полово преносима болест. При един дисбаланс в микрофлората особено след прием на антибиотици или спад в локалния имунитет, такъв букет не е рядкост.
Ако имате съмнение за полово предавани болести те се доказват вече с различни от микробиология изследвания (уреаплазма, микоплазма, хламидия, трихомони). Наличието на някое от тях предразполага към смесени инфекции така че ако не се излекувате може да се тествате и за тях.

# 745
Бактериални вагинози се получават много често от налични в организма бактерии, които са в свръхрастеж или пък живеят обикновено в червата, така че бактериална вагиноза не е равно на полово преносима болест. При един дисбаланс в микрофлората особено след прием на антибиотици или спад в локалния имунитет, такъв букет не е рядкост.
Ако имате съмнение за полово предавани болести те се доказват вече с различни от микробиология изследвания (уреаплазма, микоплазма, хламидия, трихомони). Наличието на някое от тях предразполага към смесени инфекции така че ако не се излекувате може да се тествате и за тях.
Като започнаха тия лутания с кандида, няколко пъти правих изследванията за тях, всичко отрицателно. Явно става въпрос за имунитета ми, тъй като преди няколко месеца имаше свръхрастеж на Е.коли и Кандида в червата. Съответно пак сумати лекарства-антибиотик, антимикотици, пробиотици. Изчистих там и хоп!-отново вагиналната флора. Вече съм доста притеснена и филмирана, та правя консултация с имунолог онлайн. Понеже съм от Бургас, тук такъв лекар няма, разбира се. Има една лекарка от Плевен, която идвала, но по телефона така брутално ме резнаха от клиниката в Плевен, че………. Я отписах. Както и да е. Надявам се само да не е нещо лошо, че покрай тези главоболия с бактерии и гъби, развивам хипохондрия и започвай да мисля кофти неща.

# 746
От АБ за червата си си избила всички лактобацили във влагалището и затова в момента си с БВ и гъбички.
Задължително друг път при всеки АБ, независимо за какво, искай да ти изписват антимикотик, а освен това си слагай Гинофилус профилактично.
Относно дали БВ е полово-преносима, като цяло тя се води нарушение на нормалната флора. Анаеробите, които нормално живеят във влагалището правят свръхрастеж, когато няма достатъчно лактобацили. Обаче, ако през това време има полов контакт без презерватив, има шанс и мъжа да се зарази, след което да си препредавате инфекцията. С гъбичките също има такъв минимален шанс, но всичко зависи от имунната система на мъжа. Аз лично досега не съм заразявала никого с гъби или анаероби, проверено, но съм виждала достатъчно Андрофлори на мъже с Гарднерела и гъбички.
За мен лично е хубаво не мъжа да се лекува напосоки, а да се тества, вярно скъпо, но пък едно презаразяване излиза още по-скъпо за жената.

# 747
От АБ за червата си си избила всички лактобацили във влагалището и затова в момента си с БВ и гъбички.
Задължително друг път при всеки АБ, независимо за какво, искай да ти изписват антимикотик, а освен това си слагай Гинофилус профилактично.
Относно дали БВ е полово-преносима, като цяло тя се води нарушение на нормалната флора. Анаеробите, които нормално живеят във влагалището правят свръхрастеж, когато няма достатъчно лактобацили. Обаче, ако през това време има полов контакт без презерватив, има шанс и мъжа да се зарази, след което да си препредавате инфекцията. С гъбичките също има такъв минимален шанс, но всичко зависи от имунната система на мъжа. Аз лично досега не съм заразявала никого с гъби или анаероби, проверено, но съм виждала достатъчно Андрофлори на мъже с Гарднерела и гъбички.
За мен лично е хубаво не мъжа да се лекува напосоки, а да се тества, вярно скъпо, но пък едно презаразяване излиза още по-скъпо за жената.
Да, след неговото лечение, ще направим и при него изследване-скъпо,нескъпо….писна ми! А иначе по време на антибиотика за Е.коли в червата, пих Нистатин успоредно + още 8 дни отгоре. Сумати пробиотици също, но не слагах нищо вагинално, хем си го мислех. Както и да е, минало-заминало. Реално от антибиотика до сега са минали 2 месеца. Най-интересното е, че май се случва, когато зачестят половите актове. Има моменти, в които съм по-суха и май става беля точно тогава. А не е, защото не искам или не ме привлича, по-скоро е някакъв друг проблем.

# 748
Нистатин пази от гъби в червата, за влагалищните обаче не действа.
Да си знаеш - по принцип се изписва Дифлукан/Микомакс по схема, по 1 капсула на всеки 3 дни от АБ.
Сухата лигавица на влагалището определено допринася до бели там долу, вкл. свръхрастеж на гъби и анаероби. Относно сухотата, може да е от ред неща, но ако не е от мъжа 😉, обичайните заподозрени са хормоните.
Ти обаче в случая най-вероятно с АБ още тогава си избила лактобацилите, а като нямаш естествената си флора, това също води до сухота. Аз съм в същия филм в момента след АБ, то реално няма никой в това влагалище… Затова правя някакви безумни схеми с вагинални лактобацили, че иначе ще цъфна и аз я с гъби, я с нещо друго.
Той какво ще пие?

# 749
Нистатин пази от гъби в червата, за влагалищните обаче не действа.
Да си знаеш - по принцип се изписва Дифлукан/Микомакс по схема, по 1 капсула на всеки 3 дни от АБ.
Сухата лигавица на влагалището определено допринася до бели там долу, вкл. свръхрастеж на гъби и анаероби. Относно сухотата, може да е от ред неща, но ако не е от мъжа 😉, обичайните заподозрени са хормоните.
Ти обаче в случая най-вероятно с АБ още тогава си избила лактобацилите, а като нямаш естествената си флора, това също води до сухота. Аз съм в същия филм в момента след АБ, то реално няма никой в това влагалище… Затова правя някакви безумни схеми с вагинални лактобацили, че иначе ще цъфна и аз я с гъби, я с нещо друго.
Той какво ще пие?
Само да приключа лечението и мятам Вагизан и Гинофилус, както ми каза. Когато приключа след тия два курса на Гинофилус, според теб кога мога пак просто превантивно да направя нов курс?
Той е с Микомакс и Метронидазол перорално.

Общи условия

Активация на акаунт