Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 24 575
  • 829
  •   1
Отговори
# 795
Ние с мъжа ми и двамата си имахме уреаплазма Парвум. Иначе - да, чела съм някакви ала-бали, че може да е част от нормалната флора, ама ако е е количество, което вече се хваща на изследване - значи е за лечение. Поне така ми обясни венероложката. Но истината е, че си е ППБ отвсякъде, предава си се по полов път.
Иначе - да, има си отделна тема за уреаплазмите.

Деси,
Страхотно изследване. Моля сподели къде е правено, защото тъкмо събирам инфо за лаборатории, за да пусна нова тема.
Иначе - лечението е ОК, ако имаше само гъбички, но ти си с данни за БВ, а това няма да мине с това лечение. Задължително ти трябва първо метронидазолов препарат. Нямам идея какво има в момента на пазара, че и Арилин, и Флажил ги нямаше доскоро.
Според мен - отиди при друг АГ с този резултат, за да ти изпише по-подходящо изследване.

# 796
@Mila1331
Благодаря, ще изпълня неговото лечение така или иначе е еднодневно и ще отида веднага след това при друг за мнение! Изследването е в Кандиларов, това, което ми направи впечатление, че за първи път доктора ми взе и секрет върху стъкло за микробиология, не само тампон в епруветка, мисля че за това е по подробно, но може и да греша.

# 797
Деси,

Не е дотова, че е еднодневно.
По правило - лекува се първо БВ, защото за нея трябва АБ - орално и/или вагинално. Това от своя страна поражда риск от гъбички. Които ти вече имаш. Затова те се лекуват или успоредно или веднага след лечението на БВ. А не първо да ги лекуваш тях, после - вагинозата, а за да не гъбясаш от лечението за нея - пак още лекарства против гъбички. Безмислено е, не се прави така. Това е лечение на парче.

Стъклото е за директна микроскопия. Трябва да се прави абсолютно винаги, но факт, не винаги го правят… А това дава изключително ценна инфо.
Кой Кандиларов е това? Защото аз ходя в този в София на ул. Бузлуджа и не изглеждат така резултатите.

# 798
Флажила антибиотик ли е? Аз съм с много лош гастрит и IBS/Sibo в момента и не знам дали за това не се е въздаржал от орален антибиотик. В Кандиларов град Варна на ул. Брегалница

# 799
И аз съм със подобни проблеми и гарантирано Флажилът (да, точно този е) - ще ти разкаже играта. След последното ми пиене през април, все още не мога да си оправя стомаха, направо ми се разказа играта.
НО! В твоя случай - може да минеш само с глобули. Не е необходимо да пиеш през устата. Но наистина - не знам какво има в момента с тази съставка по аптеките. Ако намериш Арилин Рапид, ще е най-лесно и бързо. В твоя случай - мисля, че 2 глобули ще са достатъчни.
След което - чакаш поне 1 ден, слагаш Ломексина… Уффф, честно казано - аз бих направила 3 Микомакса,  не само 1. Първият - в ден 1 на Арилина, после - на 4, последния - на 7-мия ден.
След което - задължително ти трябва поне 1 курс вагинален пробиотик (Лактажин или Гинофилус).
Това е най-оптималната схема, която може да се направи, бърза, без да товариш стомаха много, на мен лично Микомакса не ми дразни толкова храносмилателната система, всъщност - днес сутринта пих 1, че и аз лекувам гъбички, нищо ми няма.
Разбира се, редно е лекар да ти го изпише всичкото това, но… 🤫.

# 800
Здравейте! При този резултат според вас достатъчен ли е един курс с Лактажин, притеснявам се понеже преди 4-5 месеца излекувах уреаплазма да не се завърне с тези ниски нива на лактобацили.. Изписан ми е от доктор и да допълня, че правим опити за бебе и дали е възможно резултата да е такъв ако е имало полов контакт 3 дни преди изследването?

# 801
Нещо не разбрах. След този резултат АГ е изписал само Лактажин ли?
Иначе - в момента си в преход към бактериална вагиноза и не съм убедена, че само с Лактажин ще стане. Имаш доста бактерии и левкоцити.
Според мен - редно е да се сложат някакви антибактериални глобули и едва след това Лактажин.
В мъжа ти, предполагам сте се изтествали и двамата за уреаплазма и всички останали инфекции след лечението?

# 802
Да, след резултата ми изписа само Лактажин. На прегледа забеляза леко течение и това беше причината да ми пусне секрет, но нямам никакви неприятни симптоми. Иначе след лечението и двамата се изследвахме и бяхме отрицателни за уреаплазма, месец след това ми трябваше и вагинален секрет преди да ми правят оперативна интервенция и лактобацилите ми бяха добре. Прилагам и резултата от тогава. Както написах правим опити и за бебе и се притеснявам дали е адекватно лечението..

# 803
Да, тогава си била добре.
Сега обаче лактобацилите са намалени, съответно затова започват да се множат другите бактерии, които нормално живеят във влагалището.
За момента задръжте с бебеправенето за месец поне. Оправи си първо флората, че да не стане по-зле.
Аз лично на този резултат бих си сложила първо 2 Арилин Рапид (провери в аптеките дали има). След което 3 Вагизан млечна киселина (или Гинофит, Лактобор, каквото искаш), за да подкиселиш средата и да я направиш по-подходяща за лактобацилите, след което вече Лактажин.
Притеснявам се, че ти вече имаш много бактерии, че и левкоцити и няма да може само с Лактажин да оправиш положението. Ако беше само намален брой лактобацили - да, но в случая… 3-та степен влагалищна чистота не е добре.

# 804
Здравейте аз имам 4та степен влагалищна честота.Изписаха ми клион д и после лактажин 10 дни .Как ви се струва?

# 805
Ами ще изчакам тогава да видя, защото съм след овулация, да не навредя ако се е получило, а и вече 5 ден си слагам Лактажин и след това ще започна с Арилин и Вагизан.
Възможно ли е със слагането на Лактажин успоредно да взимам и Биозин фем да се оправи флората, просто вече се отчайвам с тези постоянни инфекции. Какво бихте ме посъветвали за предпазване?

# 806
Ради,

След Клион Д, сложи няколко дни (3-4) нещо с млечна киселина (Вагизан, Гинофит, Лактобор), за да подкиселиш средата. Едва след това сложи Лактажина. И после - поне седмица след това, а най-добре след цикъл - нова МБ да се види какво се случва. Може да се наложи повече от 1 курс с вагинален пробиотик, докато се позакрепят нещата.

Габи, в такъв случай - продължи с Лактажина и просто изчакай и ти поне 7-10 дни и отиди да пуснеш контролно изследване. В никакъв случай не слагай Арилин СЛЕД Лактажина, защото реално, ако си успяла да си оправиш лактобацилите и да си намалила бактериите, то сложиш ли Арилин, ще намалиш лактобацилите, които вече си посяла. Затова първо се слага Арилин, а след него Лактажин. Вагизан може да се сложи по всяко време реално, но е добре да се направи преди вагинален пробиотик, а не след това.

И за двете ви - може да си пиете орален пробиотик, Биозин Фем е от спряганите, че действа добре на вагиналната флора. Аз лично съм скептична, защото не съм видяла никаква полза от нито един орален пробиотик върху лактобацилите ми, но хайде, аз имам много стомашно-чревни проблеми, пия 200 лекарства за стомах и може да не ги усвоявам добре.
Със сигурност няма да навредят, но трябва да се направи поне един курс от месец, че и повече, за да има някакъв ефект.

# 807
Здравейте, след ходене по мъките с кандида, която продължи над 5 години, с посещение при гинеколог поне 2/3 пъти месечно, искам да се похваля, че съм чиста от цели 2 месеца. Това е истински прецедент в тази агония, която преживях. Оплакванята ми бяха с бяло течение, което в даден момент беше прераснало в зелено течение, неприятна миризма, болки при секс, подуване и какво ли още не. Имаше период от около година в който се борех и с Епщайн и следователно бях с гнойна ангина без почивка. Оказа се че правя алергична реакция към Микомакс, Флажил и всички подобни. За Микомакс разбрах след като направих копривна треска непосредствено след приема му. След като спрях да ги пия положението с гърлото се подобри, но течението остана бич. Приятеля ми се тъпчеше през цялото време заедно с мен с какво ли не. При последната микробиология се оказа че освен кандидата съм хванала и стафилокок. При тези обстоятелства и огромния брой лекарства, които ми изписаха той взе решението, че ще си направи микробиология. Познайте излезна чист като момина сълза. Преди 2 години ни откриха HPV и минахме през много дълъг курс на лечение. Общо взето се занимаваме с моята приятелка непрестанно в чистене на нещо, което ме измори на краен предел. Пробвах какво ли не и нищо не даваше резултат. От 2 месеца пия Булгарбиотик и нямам никакви оплакваня, не вярвах, че ще приключи и се надявам за постоянно да се закрепи положението. Днес ще ходя на гинеколог за микробиология, просто защото ме бяха налегнали всякакви задачи и не успях да отида след последния курс на лечение. Надявам се резултатите да са такива, каквито усещам, че ще са.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 12:33 от sweet994

# 808
Здравей Café del Mar!

Копирам предишния си коментар:

През годините съм имала често гъбички, но не е било толкова зле положението. Лекувала съм с клотримазол, кандизол, полижинакс, макмирор, гино-певарил... микомакс, микосист и всякакви пробиотици. Най-често ми даваха гиназол. След бременността ми положението стана трагично (Имайте предвид, че бях "натоварена" с допълнителни препарати, защото правих инвитро)..та всякакви отвратителни симптоми, зверско течение, чак кожата на интимната ми област се цепеше и кървеше (няма да обяснявам за болката).
Докторът , който следеше бременността ми, която беше и доста проблемна, ми изписваше Гиназол еднократно в продължение на месеци. Нямах подобрение.
След раждането се задействах по-сериозно. Не че преди това не бях сериозна, просто това да задържа бебето ми беше приоритет, естествено. А и тогава нямаше как да взимам кой знае какви сериозни лераства, заради плода.
Тук ще вметна повечко история, защото прочетох и мненията за среса. Много голям стрес с раждането. Освен това детето ми е от тези, които не спят. Буквално не съм спала от година и половина. Бях в сериозна депресия доскоро. Това накратко.
След като се преместих в Надежда, да диря читави специалисти по гъбични инфекции, се видя , че съм резистентна на всичко осен нистатин. Започнаха около половин година лечения с Нистатин, Макмирор след всеки цикъл. След това прием на "някакви" лактобацили. Тук не съм сигурна дали беше след поредното лечение с Макмирор или след борна киселина 21 дни, лактобацилите ми изчезнаха от януари 2024. Съответно се появиха кокобацили, Гарднерела. Последва лечение с Флумизин + Гинуфилус. На всеки следващ месец положението беше същото, та и по-зле.
Преместих се при друг лекар, който наистина взе нещата присърце. Анализира ситуацията и започна с "туширане" на влагалището. Изготви ми схема за 3 месеца, която не доведе до резултат.
През цялото време приемах Биозин фем пробиотик/Астарте + Кориолус (добавка гъба) + Кандизин по 10 дни в началото на всеки цикъл.
Вагинално : Бетадин 10 дни, след това Макмирор 7 дни. След това Лактажин + Вагизан до цикъл. В началото на всеки последващ цикъл започвах с Макмирор 3 дни , след това Лактажин + Вагизан. Успоредно с това някъде вмъквах и 6 процедури озонотерапия. Накрая трябваше да завърша лечението си с Папилокеър, но аз така и не стигнах до резултат. Лятото заминах за Германия да си внеса ваксина Гинатрен, от която сложих 4 дози (по принцип се слагат 3). Лактобацили никакви не се появиха. Последва теапия с Полижинакс + Лактажин/Гинуфилус. Следващ месец с Арилин 4 дни + лактобацили
Освен това отидох на имунолог в Александровска. След изследване за близо 600 лв ми излезе, че имам нискотитърна АНА 1:320. Казаха: нищо притеснително. Изписаха ми Биобран прахчета. Направих вагинален микробиом в Александровкса. Излезе ми Кандида джилермонджи (както ми я прочете доктора) . Тя била "сестрата" на албиканс , но имала различна реакция към захар. Т.е. ако се гледа на микроскоп изглеждат еднакво. Но по днк не са.
Освен това да спомена, че 3 месеца не бях близвала въглехидрат... не просто захар... тотално въглехидрат.Казах си : тези ще ги уморя от глад. Еми.. те ме умориха. Поне отслабнах малко.
От 2 месеца реших сама, че ще слагам само лактобацили постоянно (без в цикъл, разбира се)  - Лактажин, Гинофилус, Гинофлор (но не ми го дават без рецепта).
Направете си изследване за алергия към кандидин(мисля, че така се казваше). Това е токсина, който отделя candida albicans. Ако се окаже, че сте алергична се прави десенсибилизация с
подкожни инжекции Теста се прави както при алергия за лекарства.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 13:04 от Silvana 1137

# 809
Какво ви е мнението за Флоражин след Ломексин+Микомакс. Chatgtp ми го предложи като един от най-безопасните при висок хистамин и лактозна непоносимост каквато имам, но виждам че повечето ползвате други.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 23:19 от desislavazhivanova

Общи условия

Активация на акаунт